CoinDesk ziet een potentiële koper van de oprichter van Cardano


Charles Hoskinson, mede-oprichter van het blockchain-netwerk Cardano, is geïnteresseerd in de aankoop van CoinDesk, de mediatak van DCG, ondanks de huidige problemen van het bedrijf.

Volgens Yahoo! Financiën, is de redenering van Hoskinson waarom hij grote interesse heeft getoond in het opkopen van de media-eenheid van DCG, dat hij gelooft dat de integriteit van de journalistiek moet worden hersteld. De interesse van de mede-oprichter van Cardano werd daarna bekend gemaakt CoinDesk kondigde zijn verkenning van een mogelijke verkoop aan.

Hoskinson onthulde vorige week in een video-livestream in de VS:

“Mijn interesse aan de mediakant is breder… Ik zou graag willen uitzoeken hoe ik weer journalistieke integriteit kan bereiken.”

Aankoopproces zal geen wandeling in het park zijn

Hoewel Hoskinson publiekelijk heeft verklaard geïnteresseerd te zijn in de overname van CoinDesk, zou het volgens rapporten geen soepele en snelle transactie zijn..

Hoskinson zei dat hij de verkoopprijs van $ 200 miljoen voor CoinDesk te duur vindt, en verklaarde dat een beoordeling van de vooraankoop zal plaatsvinden nadat de boeken van het bedrijf correct zijn beoordeeld.

Charles Hoskinson. Image: Harvard International Review

Ondertussen heeft het management van CoinDesk besloten om investeringsbank Lazard Ltd. in te huren als belangrijkste financiële adviseur. De financiële goeroe krijgt van de media-afdeling van DCG de opdracht om manieren te onderzoeken om CoinDesk succesvol te verkopen, waardoor de CEO en oprichter van DCG, Barry Silbert, ontlast wordt.

De verkoop van het populaire crypto-nieuwsportaal volgt op een reeks complicaties in de nasleep van de sluiting van FTX.

De crypto-makelaarstak van DCG, Genesis Global Captial (GGC), is donderdag failliet verklaard.

CoinDeskImage: Business Wire

Verdere redenen voor de interesse van Hoskinson in CoinDesk

Hoskinson gaf aanvullende redenen om interesse te tonen in het kopen van CoinDesk. Een daarvan is dat zowel lezers als de blockchain-gemeenschap kunnen worden voorzien van prikkels die hen financieel zullen helpen, wat resulteert in verantwoorde en nauwkeurige cryptomedia die gedecentraliseerd zijn.

De leider van IOHK heeft de reguliere media al bekritiseerd vanwege de negatieve berichtgeving over het Cardano-ecosysteem. Met de waarschijnlijke overname van de haperende mediadivisie van de Digital Currency Group hoopt Hoskinson de morele ethiek in crypto- en blockchain-sectorreportages te herstellen.

Hoskinson voegde eraan toe dat financiële prikkels de invloed van Cardano op onafhankelijke rapportage kunnen beperken, waardoor lezers worden aangemoedigd om de rapportage actief te verifiëren, uit te dagen en ermee bezig te zijn.

Crypto total market cap revisits the $1 trillion mark on the weekend chart | Chart: TradingView.com

Ondertussen mist CoinDesk volgens Hoskinson een metaverse component en een “goede videokant”. Hij was het ermee eens dat het bedrijf probeerde zijn video-aanbod te ontwikkelen, maar zei dat het niet geliefd was.

Hij wees er ook op dat CoinDesk mogelijk andere overeenkomsten aangaat, waarbij hij aangeeft hoe een samenwerking met crypto-analyse-startup Messari beide partijen ten goede zou komen.

Volgens de CoinMarketCap-ranglijst behoort het ADA-token tot de top 10 van cryptocurrencies, met een marktkapitalisatie van ongeveer $11,7 miljard.

Uitgelichte afbeelding van Sierra Vista Home

Plaats een reactie