Coinbase verpest het, Florida verbiedt CBDC’s en Bitcoin Ordinals…


Topverhalen deze week

Coinbase noemt Pepe een ‘haatsymbool’, wat oproept om de beurs te boycotten

Een e-mail die is verzonden naar Coinbase-klanten waarin de Pepe the Frog-meme wordt beschreven als een “haatsymbool”, gecoöpteerd door alt-right groepen, heeft deze week veel woede gewekt bij de PEPE memecoin-gemeenschap. Twee uur nadat de e-mail was verzonden, bereikte de hashtag “#deletecoinbase” de trending zijbalk op Twitter, met meer dan 14.000 reacties waarin gebruikers werden opgeroepen de uitwisseling te boycotten. Paul Grewal, de Chief Legal Officer van Coinbase, ging naar Twitter om te reageren op de verontwaardiging en verontschuldigde zich: “We hebben het verpest en het spijt ons.”

Gouverneur van Florida ondertekent CBDC-wetsvoorstel, waardoor sommige vormen van gebruik van Amerikaanse en buitenlandse CBDC’s worden beperkt

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, heeft een wet ondertekend die het gebruik van digitale valuta van de centrale bank (CBDC’s) in de staat beperkt. De nieuwe wet verbiedt het gebruik van een federale CBDC van de Verenigde Staten “als geld binnen de Uniform Commercial Code (UCC) van Florida”. Het verbiedt ook het gebruik van CBDC’s die zijn uitgegeven door buitenlandse regeringen en roept andere staten op om hun handelscodes te gebruiken om soortgelijke verboden in te stellen. DeSantis zei dat hij tot actie was aangezet door studies van het Witte Huis over de nieuwe financiële technologie. De wet gaat op 1 juli in.

Milady memecoin stijgt met 5.250% na Musk-tweet, uitwisselingslijsten

Milady (LADYS), de zelfgeorganiseerde memecoin gebaseerd op de anime avatar NFT-collectie met dezelfde naam, steeg op 11 mei met meer dan 5.250% nadat Elon Musk een meme tweette met de afbeeldingen van een Milady NFT. De tweet verhoogde ook de gemiddelde verkoopprijs van de collectie. “LADYS is een meme-munt zonder enige intrinsieke waarde of verwachting van financieel rendement. Er is geen formeel team of stappenplan”, aldus de tokenontwikkelaars. “De munt is volkomen nutteloos en alleen voor amusementsdoeleinden.”Ordinalen goed of slecht voor Bitcoin? Voor- en tegenstanders laten hun stem horen

Bitcoin Ordinals blijven het debat onder de Bitcoin-gemeenschap inspireren. Kort na hun introductie in januari 2023 begonnen tegenstanders van de technologie hun bezorgdheid te uiten over de waargenomen gebreken, daarbij verwijzend naar lage snelheden en stijgende transactiekosten. Ondertussen beweren zijn aanhangers dat de rangtelwoorden meer kansen bieden, decentralisatie verbeteren en de vrijheid van meningsuiting waarborgen. De technologie maakt het mogelijk om tekst, afbeeldingen en code toe te voegen aan een satoshi – de kleinste eenheid van Bitcoin.

Om een ​​oplichter te vangen: Kraken bouwt een nep-crypto-account om fraudeurs te ‘lokken’

Crypto-uitwisseling Kraken heeft een nieuwe methode geboden voor het markeren van kwaadwillende portefeuilles – het bouwen van een nep-crypto-omgeving om slechte acteurs te “oplichten”. Kraken creëerde de “aangepaste omgeving” voor de populaire streamer Kitboga om een ​​oplichter die zich voordeed als de Amerikaanse president Joe Biden te frustreren. De clou komt wanneer Kitboga, die een oudere persoon portretteert met een saldo van $ 450.000 in Bitcoin, de oplichter woedend maakt nadat hij het adres van zijn portemonnee verkeerd heeft getypt voordat hij al het geld heeft overgemaakt.

Winnaars en verliezers

Aan het einde van de week, Bitcoin (BTC) is bij $ 26.707Eter (ETH) bij $ 1.803 En XRP bij $ 0,43. De totale marktkapitalisatie bedraagt $ 1,12 biljoen, volgens CoinMarketCap.

Van de 100 grootste cryptocurrencies is Kava de top drie van altcoin-winnaars van de week (KAVA) tegen 15,28%, Bitcoin SV (BSV) tegen 5,19% en PAX Gold (PAXG) op 0,20%.

De top drie altcoin verliezers van de week zijn Pepe (PEPE) op -54,43%, Pannenkoekenruil (TAART) op -27,15% en WOO Network (WOO) -24,48%.

Lees de marktanalyse van Cointelegraph voor meer informatie over cryptoprijzen.

Lees ook

Functies

Crypto als ‘publiek goed’ in de 22e eeuw

Functies

‘Zorg ervoor dat Ethereum wint’ — Steve Newcomb onthult de belangrijkste richtlijn van zkSync

Meest memorabele citaten

“Een algemene pauze in de training van AI, samen met bestaande trends die de prioriteit lijken te geven aan investeringen in ethische inspanningen op het gebied van AI, zal alleen maar leiden tot extra schade en tegenslagen.”

Christina Montgomerychief privacy and trust officer bij IBM

“De tokenisatie van real-world activa kan een ongekende kans bieden om nieuwe marktinfrastructuur te creëren en de efficiëntie van de handel in producten over de hele wereld te vergroten.”

Kathy Clayexecutive vice president, global digital and data solutions bij Cboe Global Markets

“De metaverse is dood! Laten we een online wake organiseren zodat we 600.000.000 maandelijkse actieve gebruikers in Fortnite, Minecraft, Roblox, PUBG Mobile, Sandbox en VRChat samen in real-time 3D kunnen rouwen om het overlijden.”

Tim SweeneyCEO van Epic Games

“We hebben het verpest en het spijt ons [about comments regarding Pepe the Frog].”

Paul Grewalchief legal officer bij Coinbase

“Mensen adopteren eigenlijk [crypto] binnenkant van hun portefeuilles. Of je het nu hebt over de retailkant, vermogende of institutionele beleggers, iedereen kijkt naar zijn portefeuilles en probeert dat soort exposure te krijgen.”

Neil Tanvoorzitter van de FinTech Association of Hong Kong

“De belangrijkste lessen die uit de Terra LUNA-crash zijn getrokken, zijn onder meer de juiste toewijding. Due diligence doen bij elk project zou potentiële investeerders in de toekomst hartzeer kunnen besparen.”

Obinna Uche UzojijeTwitter-analist

Voorspelling van de week

Bitcoin gaat $ 26K ‘bearadise’ in nu de BTC-prijs de dieptepunten van 2 maanden nadert

Bitcoin naderde op 12 mei de dieptepunten van twee maanden uit de vrees dat een “hoofd-en-schouders”-patroon de beren op voorsprong zou zetten.

Uit gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView bleek dat BTC/USD op Bitstamp $26.100 bereikte – het laagste niveau sinds 17 maart. Ondanks bemoedigende macro-economische omstandigheden voor risicovolle activa slaagde Bitcoin er niet in om te profiteren van het winstpotentieel omdat de biedliquiditeit daalde.

Dit “hoofd-en-schouderpatroon” zou een negatief precedent scheppen als het wordt bevestigd. “We kunnen de #Bitcoin-menigte gewoon niet met kop en schouders laten winnen”, zei de pseudonieme financiële commentator Tedtalksmacro, voordat hij eraan toevoegde dat als Bitcoin weer boven de $ 27k klimt, het “heel interessant” zou kunnen worden.

FUD van de week

Pepe memecoin razernij krijgt ongewenste aandacht van oplichters

Slechte acteurs hebben kennis genomen van de hype rond de Pepe memecoin, wat heeft geleid tot oplichtingspogingen die nu de cryptogemeenschap teisteren. Volgens blockchain-beveiligingsbedrijf PeckShield zijn er de afgelopen dagen minstens 10 memecoin-scams gemaakt. Het bedrijf meldde zwendeltokens waarvan onlangs hun liquiditeit was verwijderd, waardoor investeerders werden aangetrokken. Valse Pepe-claimsites beginnen ook steeds vaker voor te komen op Twitter.

‘Bitcoin wordt niet aangevallen:’ BTC maxis neemt de angst voor een DoS-offensief weg

Een plotselinge stijging van de transactiekosten voor Bitcoin en onbevestigde transacties leidden deze week tot bezorgdheid op Crypto Twitter over een mogelijke denial-of-service-aanval op het netwerk. Volgens BitInfoCharts bedroegen de gemiddelde transactiekosten van Bitcoin op 8 mei $ 19,20, terwijl de achterstand van transacties op dezelfde dag 459.341 bedroeg. De toegenomen vraag op het netwerk heeft er zelfs voor gezorgd dat de totale vergoedingen per blok tijdelijk de bloksubsidiebeloning van 6,25 BTC overschrijden. Bitcoin-analisten en -commentatoren haastten zich om de angsten van de gemeenschap weg te nemen.

ParaSpace-team botst met CEO over vermeende verblijfplaats van protocolfondsen

NFT-protocol ParaSpace publiceerde verschillende vermeende onregelmatigheden die CEO Yubo Ruan binden aan wanbeheer van fondsen ter waarde van 2.909 Ether. Het geld was eerder gestolen tijdens een hack, maar werd later teruggevonden dankzij white hats. Ruan gaf echter slechts een deel van het geld terug aan de schatkist van het protocol. Medewerkers van ParaSpace hebben nu de volledige controle over het protocol en roepen Ruan op om af te treden. De CEO ontkende elke aantijging.

Beste CoinTelegraph-functies

Verslaving aan cryptocurrency-handel: waar u op moet letten en hoe het wordt behandeld

Behandelcentra zien een toename van cliënten die worstelen met cryptocurrency-verslaving. Hoewel de symptomen niet moeilijk te herkennen zijn, zijn sommige cryptohandelaren zich misschien niet eens bewust van wat hen dwarszit.

$ 3,4 miljard aan Bitcoin in een popcornblik: het verhaal van de Silk Road-hacker

De Silk Road-hacker leefde tien jaar lang met zijn gestolen miljarden, maar werd betrapt vanwege een overboeking van kleingeld.

William Clemente III tips Bitcoin zal tegen het einde van 2024 zes cijfers bereiken: Hall of Flame

Will Clemente III stopte met school om crypto-analist te worden en zegt dat Bitcoin een grote kans heeft om tegen het einde van 2024 zes cijfers te halen.

Redactie

Schrijvers en verslaggevers van Cointelegraph Magazine hebben aan dit artikel bijgedragen.

Plaats een reactie