Coinbase verlaagt 10% op Binance-FTX-besmetting, zegt geen blootstelling aan FTT


Coinbase nam de angst van zijn klanten weg in het licht van de zorgen dat het mogelijk werd beïnvloed door een ontwikkeling waardoor de crypto-ruimte al zijn winst verloor sinds het op 25 oktober herstelde.

Op dinsdag is de prijs van aandelen van het cryptocurrency-uitwisselingsplatform daalde met 10,78% toen het zich vestigde tot $ 50,83.

Een boosdoener hiervoor plotselinge dip die Coinbase ervaart, is het hoogtepunt van een ruzie waarbij zijn collega-uitwisselingen Binance en FTX betrokken waren.

Dit is nadat Changpeng Zao, de CEO van Binance, heeft aangekondigd dat zijn bedrijf FTX zal kopen, het op de Bahama’s gebaseerde crypto-uitwisselingsplatform dat eigendom is van Sam Bankman-Fried.

Kort nadat dit nieuws openbaar werd, ondervond FTT, het native crypto-activum van FTX, een ernstige prijsdaling omdat het in slechts 24 uur bijna 80% van zijn waarde verloor.

Volgens tracking van Coingecko wordt het digitale activum op het moment van schrijven op $ 4,20 verhandeld. De spothandelsprijs is aanzienlijk lager dan het gebied van $ 25 dat het bezat voordat Binance aankondigde dat het al zijn bezit van het token zal verwijderen.

Coinbase verzekert dat het niet wordt beïnvloed door Binance-FTX Brouhaha

De crypto-uitwisseling gaf dinsdag toe technische problemen te hebben, omdat gebruikers problemen hadden met de web- en mobiele verbinding.

Coinbase moet nog een verklaring vrijgeven als de genoemde problemen al zijn aangepakt, maar verzekerde het heeft niets te maken met Binance-FTX-brouhaha.

Image: Slate.com

Het bedrijf zei zelfs dat het slechts een minimale blootstelling heeft aan de FTX van Bankman-Fried, aangezien het daar slechts $ 15 miljoen aan deposito heeft dat is bestemd voor transacties met klanten en bedrijfsactiviteiten.

Het door Brian Armstrong geleide bedrijf benadrukte ook dat het geen blootstelling heeft aan zowel FTT als de investeringstak van FTX, Alameda Research.

Sommige experts denken dat als de situatie tussen FTX en Binance de komende dagen niet verbetert, Coinbase hierdoor zal blijven worden beïnvloed, omdat de aandelenkoersen naar nog lagere niveaus kunnen worden getrokken.

Binance-FTX Drama schokt de cryptomarkt en Coinbase

Het lijkt erop dat de Binance-FTX-situatie een grote invloed heeft gehad op de cryptomarkt, aangezien veel activa gisteren in vuurrood werden gesmoord.

Bitcoin heeft bijvoorbeeld weer een gedaald tot onder de $ 18K-markering na een korte terugvordering en handhaving van de zone van $ 21K. Op het moment van schrijven wordt de eerste cryptovaluta verhandeld op $17.975.

Ethereum, de koning van alle altcoins, zakte helemaal naar beneden onder de $ 1.300, omdat het nu van eigenaar verandert op $ 1.220.

Bovendien is in een tijdsbestek van 24 uur de gehele cryptomarkt verloor 11% van zijn totale marktkapitalisatie die nu op $ 913 miljard staat.

Terwijl cryptocurrencies blijven bloeden, zal de algehele waardering van de sector blijven dalen en zal het waarschijnlijk enige tijd duren voordat het gebied van $ 1 biljoen opnieuw is bereikt.

Crypto total market cap at $824 billion on the daily chart | Featured image from Cointribune, Chart: TradingView.com

Plaats een reactie