Coinbase richt een adviesraad op met voormalige Amerikaanse wetgeversIn navolging van een bezoek aan een aantal van zijn leiderschapsteams in de Verenigde Arabische Emiraten, heeft crypto-uitwisseling Coinbase de vorming aangekondigd van een adviesraad met veel voormalige Amerikaanse wetgevers en marktleiders.

In een blogpost van 12 mei zei Coinbase dat haar Global Advisory Council ernaar zou streven om wereldwijd door het “steeds complexere en evoluerende” cryptolandschap te navigeren. Voormalig Pennsylvania-senator Patrick Toomey, voormalig Ohio-vertegenwoordiger Tim Ryan, voormalig New York-vertegenwoordiger Sean Patrick Maloney en andere insiders uit de industrie zullen in de raad zitten en het bedrijf adviseren over cryptobeleid.

Volgens Coinbase bestaat de raad momenteel uit slechts vijf leden, met plannen om uit te breiden “met een tweeledige groep leiders met diepgaande regelgevende expertise”. Voormalig voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), Jay Clayton, zit in een ander bestuur voor de beurs en adviseert het bedrijf over regelgevingsbeleid.

Verwant: ‘VS heeft een vacuüm achtergelaten dat andere landen graag willen opvullen’: Coinbase

De aankondiging volgde op speculaties door velen dat de in de VS gevestigde crypto-uitwisseling zou kunnen overwegen om haar activiteiten buiten het land te verplaatsen vanwege het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving. De uitwisseling is momenteel in een juridische strijd met de SEC na ontvangst van een bericht van Wells in maart, wat Coinbase ertoe aanzette een motie in te dienen in een poging de commissie te dwingen haar standpunt over digitale activa te verduidelijken.

“We kozen ervoor om in Amerika te bouwen omdat we deel willen uitmaken van de oplossing en geloven dat Amerika het beste gediend is door het potentieel van crypto- en blockchain-technologie te omarmen”, aldus de blogpost van 12 mei.

Coinbase lanceerde in mei zijn eigen wereldwijde derivatenplatform en stelde zijn diensten open voor gebruikers in meer dan 30 rechtsgebieden over de hele wereld. CEO Brian Armstrong en andere leidinggevenden bezochten in mei ook de Verenigde Arabische Emiraten om het potentieel van de regio als “strategisch knooppunt” voor zijn internationale activiteiten te testen.

Tijdschrift: Samsung’s Bitcoin ETF, $700M buste, Coinbase verlaat Japan: Asia Express

Plaats een reactie