Coinbase overweegt mogelijk een overzeese beurs te lanceren: rapportDe grootste cryptocurrency-uitwisseling in de Verenigde Staten kijkt mogelijk naar openingen elders.

Coinbase is naar verluidt in gesprek geweest met institutionele investeerders over het openen van een buitenlandse cryptocurrency-uitwisseling.

Volgens bronnen geciteerd door Bloomberg, “werden gesprekken met marktmakers en investeringsfirma’s over de mogelijkheid om een ​​alternatieve locatie te creëren – weg van de belangrijkste Coinbase-marktplaats – voor wereldwijde klanten.” De bronnen bleven uitleggen dat het bedrijf nog niet heeft besloten op welke locatie het platform zich zou kunnen baseren.

Recente regelgevende maatregelen hebben geleid tot een ommekeer in het sentiment met betrekking tot de vooruitgang van de bitcoin- en cryptocurrency-industrie in de Verenigde Staten. Grote uitwisselingen hebben te maken gehad met regelgevingshoofdpijn, waarbij Kraken genoegen nam met $ 30 miljoen aan boetes in een SEC-rechtszaak, en Coinbase $ 100 miljoen verschuldigd was aan de staat New York nadat toezichthouders beweerden dat Coinbase “anti-witwaswetten had geschonden door gebruikers toe te staan ​​accounts te openen zonder het uitvoeren van voldoende antecedentenonderzoeken.”

Bovendien heeft de huidige regering de ontwikkeling van digitale activa in de VS nauwlettend gevolgd, waarbij het Witte Huis in januari 2023 een “Roadmap to Mitigate Cryptocurrencies’ Risks” heeft uitgebracht. Bovendien is de Amerikaanse schatkist begonnen zijn onderzoek naar hoe het mogelijk een CBDC kan implementeren of adopteren, dat de vorm kan aannemen van een geprivatiseerde valuta (zoals een stablecoin), of, meer waarschijnlijk, een aanpassing van het huidige systeem, in de vorm van FedNow.

De weg die de Amerikaanse federale overheid voortdurend laat zien te willen inslaan, is die van een gereguleerde overheidsvaluta, de dollar of vergelijkbaar, en niet die van bitcoin. Maar deelstaatregeringen hebben hun steun getoond voor soeverein gebruik van bitcoin, inclusief Arizona en Wyoming. Het toont aan dat er verschillende meningen zijn over de beste weg voorwaarts voor monetaire beslissingen in de VS.

Er moet echter serieuze aandacht worden besteed aan de huidige scheuren in het Amerikaanse banksysteem, en wat dit voor de toekomst zou kunnen betekenen. Voortbouwen op een geld dat is gebouwd om zijn waarde te behouden, versus een gedevalueerd geld dat het resultaat is van kredietexpansiecycli en hun impact op het banksysteem, is relevant voor een welvarende toekomst.Plaats een reactie