Coinbase-inkomsten dalen met bijna 50% te midden van Crypto Winter


De cryptomarkt blijft meer achteruitgang in de waarde van de meeste activa tot uitdrukking brengen, vooral Coinbase. Ook zorgt de intense bearish trend voor krappere voorwaarden voor bijna alle bedrijven. Het totale effect resulteert in negatieve rapporten over de prestaties van de bedrijven.

Onlangs heeft Coinbase, de meest prominente Amerikaanse crypto-uitwisseling, haar rapport voor het derde kwartaal van 2022 uitgebracht. De gegevens over de inkomsten zijn echter niet indrukwekkend. Bovendien publiceerde de beurs onlangs haar 3Q-rapport, dat niet aan de verwachtingen van de meeste analisten voldeed.

Volgens de gegevens daalde de omzet van Coinbase met 50% ten opzichte van de waarde van vorig jaar als gevolg van schommelingen in de handelsactiviteit. Daarom verloor het bedrijf ongeveer $ 545 miljoen in vergelijking met de winst van $ 406 miljoen voor het derde kwartaal van 2021.

Ongunstige macro-economische omstandigheden dragen bij aan omzetdaling

Coinbase schreef aan zijn aandeelhouders over de daling van de inkomsten. Het wees erop dat de ongunstige macro-economische omstandigheden en de slinkende cryptomarkt een negatieve houding voor het bedrijf creëerden. Daarom daalde het handelsvolume van het bedrijf drastisch, wat leidde tot een daling van de inkomsten.

Gewoonlijk haalt de beurs ongeveer 90% van zijn winst uit zijn transactiekosten, wat hoger is dan het branchegemiddelde. Maar de bearish cryptomarkt helpt zijn activiteit niet.

Het detail van het rapport van het bedrijf geeft aan dat de transactie-inkomsten in het derde kwartaal $ 366 miljoen bedragen. Dit duidt op een daling van ongeveer 44% ten opzichte van het tweede kwartaal. Maar het constateerde een stijging van 43% in abonnements- en service-inkomsten, aangezien de waarde $ 211 miljoen bereikt. Als gevolg hiervan daalde de totale omzet voor het derde kwartaal met 28% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2021.

Het bedrijf boekte een verlies van $ 116 miljoen voor zijn winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA). De waarde kelderde van de $ 618 miljoen die het in hetzelfde kwartaal in 2021 won.

Het handelsvolume daalde met 27% tot $ 159 miljard, tegen $ 217 miljard in het laatste kwartaal. Ethereum vertoonde hogere prestaties dan Bitcoin. Het draagt ​​33% bij aan het totale handelsvolume van het bedrijf voor de periode, terwijl Bitcoin goed is voor 31%.

Bitcoin-prijs stijgt naar boven l BTCUSDT op Tradingview.com

Het bedrijf vermeldde ook dat het handelsvolume aanzienlijk verschoof vanuit de VS vanwege meer zorgen over regelgeving en enige onzekerheid. Coinbase legde uit dat de macro-economische omstandigheden ertoe leidden dat retailbeleggers overgingen tot holding, wat leidde tot een verminderd handelsvolume.

Coinbase was getuige van een daling van gebruikers en voorraad

Bovendien daalt het gebruikersbestand van Coinbase. Tijdens het kwartaal noteerde het bedrijf ongeveer 8,5 miljoen maandelijkse transacties (MTU’s) tegen respectievelijk 9 miljoen en 9,2 in Q2 en Q1.

Het bedrijf zei dat 2023 meer onzekerheid zou kunnen brengen. Het verklaarde dat hun voorbereiding voor volgend jaar met conservatieve vooringenomenheid is met de veronderstelling van extremere macro-economische omstandigheden.

Dit jaar is een slinkend jaar geweest, zelfs op Coinbase-aandelen. Als gevolg van de aanhoudende bearmarkt en de verschuiving van het bedrijf van risicovolle activa, is het aandeel sinds januari 2022 met driekwart van zijn waarde gedaald.

Featured Image From Pixabay, Charts From TradingviewPlaats een reactie