Coinbase breidt zijn krachten uit, verwerft One River


Coinbase heeft onlangs de digitale vermogensbeheerder One River (ORDAM), een toonaangevende institutionele digitale vermogensbeheerder, en de Securities and Exchange Commission (SEC), een geregistreerde beleggingsadviseur, overgenomen.

De nieuw verworven digitale vermogensbeheerder was aangekondigd via een blogpost, waarin staat dat het Coinbase Asset Management (CBAM) zal worden, opererend als een onafhankelijk bedrijf en een “volledige” dochteronderneming van de beurs; zij voegden toe:

Ter bevordering van ons doel om de kloof tussen instellingen en de crypto-economie te overbruggen, zijn we verheugd aan te kondigen dat Coinbase One River Digital Asset Management, een dochteronderneming van One River Asset Management, heeft overgenomen.

Bovendien zal One River, volgens de aankondiging van de in de VS gevestigde crypto-uitwisseling, ook de basis vormen van Coinbase Asset Management en adviesdiensten leveren aan toekomstige institutionele klanten.

Anderzijds blijft Eric Peters aan als CEO/CIO van One River. Volgens de beurs zal One River als een onafhankelijke entiteit onder Coinbase blijven opereren.

Coinbase vernieuwt zijn krachten

De cryptobeurs had februari een zeer turbulente maand en is maart in hetzelfde tempo begonnen. Met One River, opgericht door macrohandelaar Eric Peters in 2013, kan Coinbase zijn bereik uitbreiden naar meer klanten. Coinbase concludeerde:

We verwelkomen toptalent bij Coinbase en het One River Digital Asset Management-team vertegenwoordigt de beste expertise in hun vakgebied. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken bij het opbouwen van onze vermogensbeheeractiviteiten en het leveren van toonaangevende producten en diensten aan de instellingen die we ondersteunen.

De nieuwe aankondiging volgt op het recente einde van de samenwerking van Coinbase met de crypto-vriendelijke bank Silvergate, omdat de financiële instelling het indienen van haar jaarlijkse financiële rapport heeft uitgesteld, wat tot bezorgdheid heeft geleid bij investeerders en het uitwisselingsteam zelf. De crypto-uitwisseling beweert dat het een “minimale” blootstelling aan Silvergate heeft.

Bovendien zal One River een adviseur zijn voor de uitwisseling en zijn diensten na het recente harde optreden tegen crypto door de SEC en regelgevers in de Amerikaanse jurisdictie.

Coinbase en One River Digital werkten eerder samen in februari 2022 toen de vermogensbeheerder de ONE digitale SMA-oplossing voor vermogensbeheerders aanbood. Coinbase Prime werkte samen met One River Digital om investeringsprocessen, operationele workflows, beveiligingsvereisten en machtigingen in kaart te brengen om een ​​best-in-class oplossing voor instellingen te creëren.

Het COIN-aandeel wordt zijwaarts verhandeld op de daggrafiek. Bron: COIN TradingView.com

De aandelen van COIN worden verhandeld voor $ 63,91 op de Nasdaq Stock Market. COIN is gedaald van zijn hoogtepunt van $ 66 na de breuk met Silvergate. Het aandeel heeft zich hersteld na de aankondiging van de overname van digitale vermogensbeheerder One River.

Na zijwaarts te hebben gehandeld sinds de openingsbel, hebben COIN-aandelen de afgelopen 24 uur een lichte marge gewonnen van 0,03% en de afgelopen zeven dagen van 0,05%.

Functieafbeelding van Unsplash, grafiek van TradingView.com.

Plaats een reactie