Circle ruimt ‘vrijwel alle’ munt- en aflossingsachterstand voor USDC wegCircle, uitgever van stablecoin, heeft aangekondigd dat het “vrijwel alle” achterstand van inwisselverzoeken voor zijn stablecoin USD Coin (USDC) heeft weggewerkt.

In een operationele update van 15 maart zei Circle dat het tussen de ochtend van 13 maart en het einde van de handel op 15 maart $ 3,8 miljard USDC had ingewisseld en $ 0,8 miljard USDC had geslagen.

Vorige week werd Circle getroffen door een bankrun nadat bekend werd gemaakt dat het $ 3,3 miljard aan stablecoin-reserves had in de nu ingestorte Silicon Valley Bank, waardoor USDC zijn dollarkoppeling verloor.

“De gebeurtenissen van de afgelopen week hebben invloed gehad op de liquiditeitsoperaties voor USDC”, schreef Circle, eraan toevoegend dat het heeft gewerkt aan “het opnieuw opstarten van diensten met alternatieve bankpartners, met name betalings- en USDC-aflossingsdiensten.”

Gerelateerd: recente besmetting was ‘TradFi to crypto’ en niet andersom – Circle-beleidsdirecteur

Circle zei dat het live ging met een nieuwe bankpartner voor Amerikaanse draden op 14 maart en dezelfde partner gebruikte “voor internationale draden van en naar 19 landen” op 15 maart.

Het voegde eraan toe dat het verwachtte “tegen 16 maart meer mogelijkheden online te brengen”.

Dit is een zich ontwikkelend verhaal en verdere informatie zal worden toegevoegd zodra deze beschikbaar komt.Plaats een reactie