Circle onthult nieuwe Stablecoin op de Avalanche Blockchain


Circle, een toonaangevende uitgever van stablecoins, heeft Euro Coin (EUROC) op Avalanche geïntroduceerd, een strategische stap in de richting van snellere en efficiëntere betalingsoplossingen en financiële diensten voor ontwikkelaars en gebruikers.

Deze lancering maakt deel uit van Circle’s uitgebreide multi-chain-strategie voor EUROC, gericht op uitbreiding van het bereik en de functionaliteit.

Door EUROC aan te bieden op het Avalanche-netwerk, verbetert Circle de liquiditeit van de stablecoin en geeft het gebruikers de flexibiliteit om transacties in euro’s uit te voeren, als aanvulling op hun bestaande door USD ondersteunde stablecoin, USD Coin (USDC).

Deze ontwikkeling opent nieuwe wegen voor naadloze en handige transacties in zowel euro’s als Amerikaanse dollars, die tegemoet komen aan de uiteenlopende behoeften van gebruikers en een grotere acceptatie van op stablecoin gebaseerde financiële diensten bevorderen.

John Nahas, de vice-president van Business Development bij Ava Labs, verwacht een positieve reactie en een wijdverbreid gebruik van Euro Coin op de Avalanche-blockchain.

Nahas is van mening dat de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) evolueert naar een meer inclusief, multivaluta en grensoverschrijdend ecosysteem. Door Euro Coin in de mix op te nemen, wordt verwacht dat de acceptatie van op stablecoin gebaseerde financiële diensten zal versnellen en een breder wereldwijd publiek zal bereiken.

Circle Enabled Cross-Chain USDC-overdracht tussen Ethereum en Avalanche

Deze stap markeert een belangrijke mijlpaal aangezien Avalanche het tweede blockchain-platform wordt dat Euro Coin ondersteunt, na de eerste lancering op Ethereum vorig jaar.

Op 26 april introduceerde het team een ​​baanbrekend protocol dat een revolutie teweegbrengt in het concept van token bridges. In tegenstelling tot traditionele bruggen die alleen tokens aan hun respectievelijke contracten vergrendelen, maakt dit nieuwe protocol het verbranden van munten op de zenderketting mogelijk en het vervolgens slaan van nieuwe munten op de ontvangende ketting.

Joao Reginatto, VP of Product bij Circle, citeerde:

Vorig jaar lanceerden we Euro Coin op Ethereum met de visie om de euro over grenzen en tijdzones heen toegankelijk te maken voor iedereen met een internetverbinding. Met de lancering van Avalanche stellen we ontwikkelaars en gebruikers in staat om vrijwel onmiddellijke, meer kosteneffectieve transacties te ervaren, waardoor nieuwe mogelijkheden voor betalingen, overmakingen en 24/7 FX ontstaan.

Circle heeft aangekondigd dat tal van applicaties op het Avalanche-netwerk interesse hebben getoond in het integreren van ondersteuning voor Euro Coin.

Verschillende gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicaties op Avalanche, waaronder Benqi, Curve, Dexalot, GMX, Pangolin, Shift Markets en Trader Joe, zullen naar verwachting de Euro Coin stablecoin in hun platforms opnemen.

Dit betekent de groeiende acceptatie en erkenning van Euro Coin binnen het DeFi-ecosysteem, omdat het gebruikers en ontwikkelaars op Avalanche extra mogelijkheden en functionaliteit biedt om de stablecoin te benutten in hun financiële activiteiten.

Aangezien het landschap van DeFi een voortdurende evolutie en uitbreiding ondergaat, dient deze stap als een opmerkelijke eerste stap naar het ontsluiten van verdere opwindende mogelijkheden binnen dit zich snel ontwikkelende domein.

Circle beheert momenteel twee op fiat gebaseerde stablecoins, die elk dienen als een digitale weergave van een specifieke valuta. USD Coin (USDC) is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en heeft een substantiële marktkapitalisatie opgebouwd, goed voor bijna $29 miljard. Aan de andere kant heeft Euro Coin (EUROC) een relatief kleinere marktkapitalisatie van $ 48 miljoen.

Bitcoin was geprijsd op $ 26.400 op de eendaagse grafiek | Bron: BTCUSD op TradingView

Uitgelichte afbeelding van UnSplash, grafiek van TradingView.com

Plaats een reactie