Circle onthult $ 3,3 miljard vast bij Silicon Valley Bank


Op 10 maart bevestigde Blockchain-betalingstechnologiebedrijf Circle dat de draden die donderdag zijn geïnitieerd om saldi te verwijderen nog niet zijn verwerkt, waardoor $ 3,3 miljard van zijn $ 40 miljard USDC-reserves bij Silicon Valley Bank (SVB) overblijft.

“Na de bevestiging aan het einde van vandaag dat de draden die donderdag zijn geïnitieerd om saldi te verwijderen nog niet zijn verwerkt, blijft $ 3,3 miljard van de ~ $ 40 miljard aan USDC-reserves bij SVB”, verklaarde het bedrijf in een tweet van 10 maart.

Circle zei dat het nu samen met andere klanten en spaarders pleit voor de continuïteit van SVB, waarvan het bedrijf beweerde dat het belangrijk is voor de Amerikaanse economie. Circle verklaarde op Twitter dat het de richtlijnen van de nationale en federale toezichthouders zal volgen.

Met name vóór de aankondiging zat USDC onder zijn $ 1-koppeling op $ 0,98 volgens CoinGecko-gegevens, maar kort daarna is de prijs aanzienlijk gedaald tot $ 0,93 op het moment van schrijven.

24-uurs USDC-prijsgrafiek: CoinGecko

De verklaring volgde op het nieuws dat Silicon Valley Bank, een grote financiële instelling voor door durfkapitaal gesteunde bedrijven, werd gesloten door de financiële waakhond van Californië, waardoor het de eerste door de Federal Deposit Insurance Corporation verzekerde bank was die in 2023 failliet ging.

Hoewel de exacte reden voor de sluiting onduidelijk blijft, heeft de Californische toezichthouder de FDIC aangesteld als curator om verzekerde deposito’s te beschermen. SVB, een van de 20 grootste banken van de Verenigde Staten op basis van totale activa, verleende financiële diensten aan verschillende op crypto gerichte venture-firma’s, waaronder Andreessen Horowitz en Sequoia.

Opmerking: dit verhaal wordt bijgewerkt met de laatste informatie. Ververs de pagina voor meer updates.Plaats een reactie