Circle is van plan de ontbrekende liquiditeit in Silicon Valley Bank te dekken met bedrijfsfondsen


Circle, uitgever van USD Coin (USDC), is van plan “bedrijfsmiddelen” te gebruiken om het tekort aan zijn reserves na de sluiting van Silicon Valley Bank te dekken, zei het bedrijf in een verklaring op 11 maart.

Volgens Circle zullen de USDC-liquiditeitsoperaties “normaal worden hervat wanneer de banken op maandagochtend in de Verenigde Staten opengaan”, waardoor de USDC-aflossing 1:1 met de Amerikaanse dollar mogelijk wordt.

De aankondiging kwam nadat de stablecoin op 11 maart zijn koppeling van $ 1 verloor om zo laag als $ 0,87 te verhandelen, voordat hij op het moment van publicatie langzaam opnieuw werd gekoppeld aan $ 0,98. De stablecoin verloor zijn koppeling na de onthulling van $3,3 miljard aan Circle’s reserve bij Silicon Valley Bank.

De prijs van de USD-munt herstelt langzaam na de depegging van de Amerikaanse dollar. Bron: CoinMarketCap

Silicon Valley is een van de grootste geldschieters in de Verenigde Staten en een belangrijke speler voor door durfkapitaal gesteunde bedrijven. De bank werd op 10 maart gesloten door het California Department of Financial Protection and Innovation, wat de vrees voor de toekomst aanwakkerde. De Federal Deposit Insurance Corporation werd aangesteld als curator om verzekerde deposito’s te beschermen.

In de verklaring beweerde Circle dat Silicon Valley “een eerbiedwaardige en vertrouwde partner is van de Amerikaanse innovatie-economie”, die leed onder een “klassieke bankrun, vergelijkbaar met die van de financiële crisis in 2008. Weinig traditionele banken hebben voldoende liquiditeit om zo’n vlucht doorstaan.”

SVB leed aanzienlijke verliezen, wat leidde tot een situatie waarin ze gedwongen waren langlopende activa te verkopen om aan de aflossingsvraag te voldoen. De afwikkelingsperiode op deze activa veroorzaakte een liquiditeitscrisis op korte termijn, waardoor de FDIC gisteren tussenbeide kwam om de bank te administreren. Het lot van SVB wordt dit weekend bepaald door de FDIC en we hopen dat ze een oplossing zullen vinden die de activa van klanten 100% beschermt.

USDC is de op een na grootste stablecoin, met een marktkapitalisatie van meer dan $ 42 miljard op 31 januari, en dient als onderpand voor veel stablecoin-ecosystemen. De depeg had een onmiddellijk effect op andere stablecoin-ecosystemen, meldde Cointelegraph eerder vandaag.

Minder dan 72 uur na de ineenstorting van de Amerikaanse technologiebank Silicon Valley Bank (SVB) zijn hulpacties aan de gang, meldde Cointelegraph. Volgens Bob Elliot, chief investment officer van Unlimited Funds, “zijn grote banken actief bezig met het kopen van svb-zaken.” De Amerikaanse Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) zal 95% van de onverzekerde deposito’s aan de overnemende partij dekken, en die “50 procent van de onverzekerde bedragen wordt volgende week uitbetaald.”

Volgens het laatste auditrapport van Circle van januari wordt USDC voor 100% gedekt door contanten en Amerikaanse staatsobligaties, met bijna $ 8,6 miljard in handen van Amerikaanse banken op 31 januari, wat ongeveer 20% van zijn reserves vertegenwoordigt. Nog eens $ 33 miljard van zijn reserves wordt aangehouden in US Treasurys beheerd door BlackRock via het Circle Reserve Fund, geregistreerd als een geldmarktfonds van de overheid en in bewaring gegeven door BNY Mellon. Het januari-rapport van Circle is beoordeeld en gecertificeerd door Big Four-accountantskantoor Deloitte.Plaats een reactie