Chinese VC verliest $ 42 miljoen aan crypto vanwege een gecompromitteerde mnemonic seed-zinVolgens een nieuwe twitter bericht op 23 november beweerde Bo Shen, beherend vennoot van het door Vitalik Buterin geadviseerde risicokapitaalfonds Fenbushi Capital, dat op 10 november $ 42 miljoen aan fondsen uit zijn Trust Wallet was gehaald. Shen, die opgroeide in China maar nu woont in Atlanta, zegt dat de fondsen zijn persoonlijke bezittingen waren en dat de exploit geen invloed heeft op Fenbushi-gerelateerde entiteiten.

“Het incident is gerapporteerd aan de lokale wetshandhavers. De FBI en advocaten zijn er allebei bij betrokken geweest. Beschaving en gerechtigheid zullen uiteindelijk zegevieren over barbarij en kwaad. Dit is de ijzeren wet van de menselijke samenleving. Het is slechts een kwestie van tijd.”

Later op de dag bevestigde het blockchain-analysebedrijf SlowMist de exploit en verklaarde de reden voor diefstal dat het “mnemonische woordencompromis” was. Het bedrijf maakte ook bekend dat een combinatie van adressen van Shen werd leeggemaakt van 38.233.180 USD Coin (USDC), 1.607 Ether (ETH), 719.760 Tether (USDT) en 4,13 Bitcoin (BTC). Het gestolen geld werd later gestort op de beurzen ChangeNow en SideShift.

“Bovendien hebben we dat tijdens ons onderzoek geverifieerd @boshen1011’s Trust Wallet is de officiële versie en geen nepportemonnee. Trust Wallet heeft zelf geen beveiligingsproblemen met betrekking tot deze diefstal.”

Op Twitter bedankte Shen gebruikers voor hun ondersteunende opmerkingen en herhaalde hij zijn “toewijding aan blockchain-technologie en gedecentraliseerde diensten”. De laatst geregistreerde hack van de portemonnee van Bo Shen vond plaats op 8 december 2016, nadat hackers ongeoorloofde toegang hadden gekregen tot een databaseback-up van forum.ethereum.org. Shen, een vroege investeerder in Ethereum en Augur, liet beide tokens uit zijn portemonnee halen, die naar een directe uitwisselingsservice op Poloniex werden gestuurd. Een deel van het geld is inmiddels teruggevorderd.Plaats een reactie