China was een van de grootste klanten van FTX, faillissementsaanvragen


China en FTX hebben één ding gemeen: crypto-clients.

De Hoofdstuk 11 Faillissementsaanvraag van het cryptocurrency-uitwisselingsplatform FTX blijft waardevolle informatie onthullen over het bedrijf dat plotseling failliet ging.

Onlangs, in een document van 30 pagina’s dat hij voor de rechtbank presenteerde, zei de nieuw aangestelde CEO John Ray III dat bedrijfsfondsen door sommige werknemers en adviseurs van de beurs werden gebruikt om Bahamaanse huizen kopen die onder hun respectieve namen waren geregistreerd.

In dezelfde gerechtelijke mededeling wees Ray III er ook op dat FTX, dat vroeger een van de grootste crypto-uitwisselingen ter wereld was onder leiding van de toenmalige leider Sam Bankman-Fried, geen betrouwbare en georganiseerde gegevens bijhield van veel van zijn transacties. .

Bovendien werd een paar dagen geleden ook onthuld dat het bedrag aan schulden dat het platform nu heeft schuld aan zijn schuldeisers is nu ten minste $ 3,1 miljard.

Nu heeft de faillissementsaanvraag duidelijk gemaakt in welke landen de meeste gebruikers van het bedrijf actief zijn.

Image: The Guardian

Belastingparadijs Kaaimaneiland, Aziatische crypto ‘Hater’ China tussen landen met de meeste FTX-gebruikers

Volgens documenten die aan de rechtbank zijn voorgelegd, lijkt FTX een aanzienlijk niveau van wereldwijde dominantie te hebben, aangezien het klanten had in ten minste 27 verschillende landen.

Onder deze naties, Kaaimaneiland voerde de lijst aan, goed voor 22% van het totale aantal klanten van het uitwisselingsplatform. Virgin Islands werd tweede met een aandeel van 11%. Met name deze twee gebieden staan ​​bekend als belastingparadijzen.

In een verrassende wending, ondanks de beperking op crypto-activa, China slaagde erin om de derde plaats te bemachtigen omdat het de thuisbasis was van 8% van de bekende FTX-klanten. De Aziatische gigant was eigenlijk verbonden met Groot-Brittannië, dat hetzelfde percentage klanten plaatste.

FTX customer global distribution. Source: FTX

Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten ronden de top van de lijst af met 6% en 4%, terwijl de Verenigde Staten dienen als thuisbasis voor 2% van het gebruikersbestand van de crypto-uitwisseling.

Wat het geval van China betreft, wordt aangenomen dat inwoners daar die op buitenlandse beurzen willen handelen, Virtual Private Networks (VPN’s) gebruiken om het opgelegde overheidsverbod op cryptocurrencies en aanverwante bedrijven te omzeilen.

Chinese klanten verlangen naar compensatie

Klanten uit zowel China als die uit andere landen willen graag zo snel mogelijk weten wanneer ze kunnen worden gecompenseerd na de implosie van FTX.

De beurs blijft echter stil, omdat het hoopt zijn bedrijf te redden door een aantal van zijn werknemers te ontslaan en door te gaan met het maken van winst die zal worden gebruikt om zijn schuldeisers in de loop van de tijd te betalen.

Langs deze lijn, klanten van de Japanse dochteronderneming van FTX mogelijk binnenkort de kans krijgen om hun geld op te nemen dat vastzit in het bedrijfssysteem, aangezien leidinggevenden hebben onthuld dat ze werken aan de ontwikkeling van hun eigen systeem dat de hervatting van opnametransacties mogelijk maakt.

Dienovereenkomstig zal het nieuwe systeem naar verwachting tegen het einde van 2022 operationeel zijn.

Crypto total market cap at $787 billion on the daily chart | Featured image from The Atlantic, Chart: TradingView.com

Plaats een reactie