CFTC klaagt cryptohandelaar aan wegens vermeende oplichting met mangomarkten


De exploitatie van Mango Markets, wat rechtvaardig was een van de vele gehackte en uitgebuite dApps vorig jaar was een opmerkelijk jaar. De exploit leidde tot een verlies van ongeveer $ 114 miljoen van het gedecentraliseerde handelsplatform voor digitale activa.

Volgens de laatste update lijkt het erop dat Justitie op het punt staat te worden bediend als de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) een rechtszaak aangespannen tegen de aanvaller, die toevallig cryptohandelaar Avraham Eisenberg is.

CFTC klaagt aanvaller mangomarkt aan

Volgens een klacht van de toezichthouder op maandag voerde Eisenberg in oktober vorig jaar een “manipulatief en misleidend plan” uit om de prijs op te drijven van swaps op de gedecentraliseerde digitale-activabeurs Mango Markets, destijds aangeboden door “culminerend in de verduistering van het geld.”

Aanvankelijk werd Eisenberg vorige maand gearresteerd in Puerto Rico en beschuldigd van fraude door aanklagers in New York over de Mango Market-aanval. In eerste instantie leek Eisenberg onschuldig toen hij bijna wegliep met $ 50 miljoen aan digitale activa en zelfs zijn acties verdedigde als legaal in de gevolgen van het incident.

Hoewel details over de ingediende rechtszaak nog moeten worden onthuld, zal Eisenberg waarschijnlijk worden gehoord in de rechtbank en worden gestraft tegen zijn strafrechtelijke aanklachten, aangezien de Amerikaanse CFTC-regelgevers de zaak nu ter hand nemen.

Flashback naar de exploitatie van de mangomarkt

De Mango Markets waren net zo belangrijk als de andere exploit-incidenten eind vorig jaar en zorgden ervoor dat veel mensen de veiligheid van dApps in twijfel trokken, aangezien het incident niet zomaar een hack was, maar ‘marktmanipulatie’.

Eisenberg zou naar verluidt de prijsorakelgegevens van de Mango-markten native token (MNGO) om veilige crypto-leningen met onderpand uit te voeren van de Mango-schatkist. Met behulp van twee door hem beheerde Mango Markets-accounts kon Eisenberg de MNGO eeuwigdurende swap manipuleren door short te gaan op de ene en zijn positie af te dekken op een andere.

Hij stortte aanvankelijk 5 miljoen USD Coin (USDC) op het netwerk voordat hij de enorme grote longpositie opende. Vervolgens kocht hij 438 miljoen Mango-tokens en maakte snel in totaal miljoenen dollars aan niet-gerealiseerde winsten.

Dit verhoogde de MNGO-prijs met meer dan 2 miljoen dollar, van $ 0,038 tot een piek van $ 0,91, waardoor hij ongeveer $ 114 miljoen aan cryptocurrencies kon lenen en opnemen, die afkomstig waren van de deposito’s van andere investeerders op de beurs.

Ondanks de onrechtmatigheden in wat Eisenberg deed, stuurde hij nog steeds een voorstel naar het gedecentraliseerde bestuursplatform van Mango Markets voor een premie. Eisenberg stelde voor dat hij $ 50 miljoen aan de crypto die hij had gestolen zou terugsturen als Mango Markets de $ 70 miljoen USDC in zijn schatkist zou gebruiken om oninbare schulden af ​​te lossen en ook alle gebruikers zonder oninbare schulden terug te betalen.

Daaraan toevoegend, de Mango-markten team mag geen strafrechtelijk onderzoek instellen of de gestolen fondsen bevriezen als het voorstel wordt aangenomen. Na de exploitatie leed het MNGO-token een aanzienlijke prijsdaling. Naast andere DeFi-tokens is MNGO tot nu toe echter beetje bij beetje aan het herstellen.

De MNGO-prijs beweegt zijwaarts op de 4-uurgrafiek. Bron: MNGO/USDT op TradingView.com

Op het moment van schrijven wordt MNGO verhandeld tegen een marktprijs van 0,01944, een stijging van 1% in de afgelopen 24 uur en met een handelsvolume van $19.718 in dezelfde periode.

Uitgelichte afbeelding van Pixabay, grafiek van TradingView

Plaats een reactie