Cardano lanceert zijn op privacy gerichte Blockchain Midnight


Nadat op privacy gerichte projecten zoals Monero de toenemende privacykwesties in de blockchain-industrie niet konden bestrijden, bereidt Cardano, een cryptoproject gesteund door het technologiebedrijf Input Output Global (IOG), zich voor op de lancering van een nieuwe op privacy gerichte blockchain.

De digitale wereld heeft de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt en bijna elk land had te maken met nieuwe technologieën zoals Blockchain, web 3 en cryptocurrencies. Privacybescherming, een van de meest cruciale online problemen, blijft echter een kwetsbaarheid in de branche.

Charles Hoskin, CEO van Cardano Blockchain, sprak tijdens een evenement aan de Universiteit van Edinburgh, onthuld dat het bedrijf een nieuw token, bekend als dust, zou lanceren om dit afzonderlijke en op privacy gerichte ecosysteem te runnen. De nieuwe blockchain van het bedrijf, genaamd Midnight, zal naar verwachting een betere versie blijken te zijn dan eerdere op privacy gerichte muntprojecten.

Het belangrijkste doel achter de ontwikkeling van Midnight is om individuen, bedrijven en ontwikkelaars privacy en veiligheid te bieden voor commerciële en persoonlijke gegevens, naast het bieden van fundamentele vrijheid. Hoewel privacy een groot probleem is, maakt het project gebruik van zero-knowledge-proof technologie.

In tegenstelling tot de eerdere privacyprotocollen, kenmerkt de nieuw gevormde blockchain de betrokkenheid van overheidsinstanties op basis van door het systeem verleende toestemmingen. Als gevolg hiervan geeft het gebruikers controle over hun privacy en geheimhouding.

Techmagnaten en crypto-beroemdheden verwelkomden privacyproducten altijd, terwijl de overheidsinstanties agressief bleven vanwege zorgen over hoe mogelijk een product kwaadwillenden kan helpen om illegaal geld te verplaatsen.

Een van de eerdere voorbeelden is het verbod op de op Ethereum gebaseerde privacytool Tornado Cash; ambtenaren beweerden dat de cryptomixer Noord-Koreaanse hackers in staat stelde cryptogelden wit te wassen.

De ADA-prijs van Cardano staat momenteel op $ 0,30. | Bron: ADAUSD-prijsgrafiek van TradingView.com

CEO van Cardano bekritiseerde Monero, Zcash

Tegenwoordig is privacybescherming de belangrijkste zorg geworden van elk legaal bedrijf. Hoskin zei echter dat het moeilijk was om privacy toe te voegen aan blockchain-projecten, waardoor het de acceptatie van cryptocurrencies vertraagde.

De CEO bekritiseerde de eerdere privacy-blockchainprojecten en gaf toe dat Zcash en Monero rare dingen gebruikten, zoals Zk snarks-handtekeningen, waardoor het bereik van de ontwikkelaars om de infrastructuur van het project naar behoefte aan te passen, werd beperkt. Hij benadrukte dat het schrijven van instructies in een begrijpelijke taal zoals JavaScript experts in staat stelt de privacy te waarborgen.

Hoskin toegevoegd;

Midnight heeft privacy-munttechnologie ontwikkeld waarbij alles standaard anoniem was, wat Zcash en Monero deden met Snarks en ringhandtekeningen. Dit is een geheel nieuwe manier van het schrijven en uitvoeren van particuliere slimme contracten en particuliere berekeningen. U kunt dus een privé DEX (gedecentraliseerde uitwisseling) hebben of een anonieme dataset gaan minen of dit soort dingen.

Emurgo, een ander bedrijf dat de Cardano steunt, kondigde de lancering aan van een door Cardano gereguleerde stablecoin genaamd USDA, die naar verwachting begin 2023 zal worden uitgerold. USDA is het eerste stablecoin-project onder Cardano, volledig ondersteund met fiat-activa.

Fintech Managing Director bij Emurgo, Vineeth Bhuvanagiri, merkte vrijdag in een verklaring op;

De introductie van een volledig door fiat ondersteunde, regelgevende stablecoin is de volgende stap in het realiseren van de toekomst voor onze gemeenschap.

Featured image from Pixabay and chart from TradingView.comPlaats een reactie