Cardano komt binnen in de top 10 van meest uitgegeven cryptovaluta’s in e-commerce


Crypto-betalingen op e-commerceplatforms nemen ondanks de marktomstandigheden een hoge vlucht, waarbij Cardano (ADA) en Binance Coin (BNB) de top 10 van meest uitgegeven cryptovaluta binnengaan. Volgens een rapport van betalingsverwerker Coingate gaven mensen in 2022 veel van hun crypto uit.

Het rapport verzamelde gegevens uit 2014 en stelde vast dat e-commerce winkels in deze periode 2,5 miljoen cryptobetalingen hebben ontvangen. Gemiddeld zien deze webshops zo’n 312.500 cryptobetalingen per jaar.

In die zin vestigde 2022 een nieuw record door meer dan drie keer dit cijfer te noteren, zoals te zien is in de onderstaande grafiek. Online verkopers zagen in deze periode 927.294 betalingen met Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), Cardano (ADA) en Binance Coin (BNB).

Crypto-betalingen trend naar boven. Bron: Coingate

Cardano en andere cryptovaluta nemen online betalingen over

Deze grafiek laat een opwaartse trend zien in hoe mensen crypto als voorkeursbetaalmethode gebruiken. In 2022 is het aantal cryptotransacties met 63% gestegen, 2,7 keer het jaargemiddelde in een macro-economische omgeving die ongunstig is voor deze activa.

In de komende jaren zal de trend zich uitbreiden, en met stijgende prijzen en voordelen zullen cryptobetalingen een populairder alternatief worden voor hun traditionele tegenhangers. Het rapport beweert:

(…) gezien de diepte van een aanhoudende bearmarkt, wat suggereert dat bloedende markten mensen niet noodzakelijkerwijs ontmoedigen om te gaan winkelen. In feite is het precies het tegenovergestelde, aangezien de omzet van de handelaren in 2022 met maar liefst 60% was gestegen in vergelijking met een jaar eerder, toen de cryptomarkten een hoogtepunt bereikten (…).

In het huidige crypto-betalingslandschap blijft Bitcoin koning, goed voor ongeveer 48% van alle verwerkte transacties. Deze maatstaf daalde in 2021 met 7,6% en zou kunnen leiden tot verdere verliezen waardoor altcoins zoals Cardano (ADA) de sector kunnen overnemen.

De cryptocurrency is goed voor 1,1% van de totale transacties, terwijl Ethereum, Litecoin en TRON meer dan 20% van de volledige cryptotransacties vertegenwoordigen. Dit landschap kan de komende jaren echter veranderen naarmate meer mensen cryptobetalingen omarmen.

Cardano ADA ADAUSDT
De prijs van ADA ziet enige winst op de daggrafiek. Bron: ADAUSDT Tradingview

Waarom Crypto een betere betaalmethode is

Bovendien merkte het rapport op dat het Bitcoin Lightning Network 6,2% van de in Bitcoin betaalde transacties vertegenwoordigt. Dit aantal groeide van 4,53% in 2021 en zal waarschijnlijk stijgen dankzij verdere innovatie en betalingscapaciteit.

Cardano ADA ADAUSDT Grafiek 2
BTC Lightning Network-betalingen zijn in 2022 gestegen. Bron: Coingate

Het rapport vermeldde het volgende over de acceptatie van het Bitcoin Lightning-netwerk:

2022 was geweldig voor het Lightning Network, aangezien de capaciteit in BTC in de loop van het jaar is verdubbeld, terwijl het aantal knooppunten ook is toegenomen, wat wijst op een snellere acceptatie van het gebruik ervan. Wetende hoeveel moeite er in de ontwikkeling van deze technologie wordt gestoken, is het onwaarschijnlijk dat de acceptatiegraad binnenkort zal vertragen.

Als laatste opmerking over de langetermijnvooruitzichten voor cryptobetalingen, merkte de betalingsverwerker een piek op in het aantal nieuw geregistreerde verkopers in 2022. Gedurende deze periode omarmen online verkopers cryptobetalingen om kosten te verlagen en betere privacyfuncties en beveiliging te bieden.

Als gevolg hiervan zagen deze verkopers meer verkopen, beweert het rapport. Vaidas Rutkauskas, CEO van IT-infrastructuurdienstverlener Cherry Servers zei het volgende over de redenen om cryptobetalingen te gebruiken:

We hebben cryptobetalingen geïntegreerd op basis van de behoeften van onze klanten – de meesten betalen liever met crypto”, legt Vaidas uit, eraan toevoegend dat “klanten blij waren met de innovatie en we waren enthousiast over de mogelijkheid om onze diensten aan te bieden aan een nog breder scala van klanten. klanten. Momenteel nemen cryptobetalingen een groot deel van ons mandje in beslag en er wordt een consistente groei waargenomen.

Plaats een reactie