Cardano (ADA) staat op het punt te sterven en te veranderen in een ‘zombiechain’, zegt Ethereum Maxi


Cardano (ADA), de 8e gerangschikt crypto-activum in termen van marktkapitalisatie, blijft in het rood omdat het de afgelopen zeven dagen 6,3% van zijn waarde verliest.

  • Cardano verloor de afgelopen week meer dan 6% van zijn waarde
  • UniSwap overtrof ADA in termen van dagelijkse gemiddelde transacties
  • Positiviteit blijft onder crypto-enthousiastelingen voor Cardano

Op het moment van schrijven wordt het activum volgens Coingecko verhandeld op $ 0,43, maar blijft het nog steeds een van de top 10 digitale activa dankzij de marktkapitalisatie van bijna $ 14,7 miljard.

Hun forse marktkapitalisatie is echter niet genoeg om enkele negatieve kritieken en projecties over de crypto af te weren die is gecreëerd door de Hong Kong Input-Output (IOHK) onder leiding van Ethereum-medeoprichter Charles Hoskinson.

Evan Van Ness, een bekende die-hard fan en Ethereum-maximalist, beweert zelfs dat het token al aan de deur van de dood staat en binnenkort in een ‘zombiechain’ zal veranderen.

ADA verliest stoom

Afgezien van zijn overtuiging dat Ethereum de beste crypto is die er is, heeft Ness alarmerende informatie over Cardano die de nabije toekomst zou kunnen betekenen.

Het netwerk van ADA leeft momenteel op een ongelooflijk laag aantal transacties van minder dan één per seconde. Dat is minder dan andere activa met een lagere marktkapitalisatie.

UniSwap heeft bijvoorbeeld slechts een marktkapitalisatie van $ 4,9 miljard, maar verslaat Cardano op het zevendaagse gemiddelde van dagelijkse transacties.

Source: Evan Van Ness

Dit is verrassend, aangezien UniSwap ook aanzienlijk hogere dagelijkse kosten heeft, momenteel $ 1 miljoen, vergeleken met ADA’s $ 10.000.

Wat ligt in het verschiet voor Cardano

Hoewel Ness veel negativiteit uitspreekt over een crypto-activum dat ooit doorbraken maakte, blijven sommigen positief over de toekomst ervan.

Coin Quora, gewapend met de resultaten van hun prijsmonitoring voor Cardano, zei dat het actief een bullish run zal hebben en het jaar zal afsluiten met een prijs van $ 12. Het voorspelde ook dat de waarde tegen 2023 zal stijgen tot $ 18.

Tegen 2025 zal de crypto, die prijscorrecties heeft ondergaan, echter van eigenaar wisselen tegen aanzienlijk lagere prijzen.

Analytics Insights plaatst de waarde van Cardano op $ 3,81, zo laag als $ 3,68 en zo hoog als $ 4,38. Beide prijzen zijn veel hoger dan de huidige waarde, $ 0,43.

Het valt nog te bezien of de beweringen van de maximalist van Ethereum enige waarheid bevatten, maar de recente prestaties van ADA tot nu toe helpen zijn zaak niet.

ADA total market cap at $14.7 billion on the daily chart | Source: TradingView.com

Featured image from Cute Wallpaper.org, Chart: TradingView.comPlaats een reactie