Canada pakt Bitcoin-mijnbouw aan – Bitcoin MagazineNoord-Amerika werd het belangrijkste knooppunt van bitcoin-mijnbouwactiviteiten na het abrupte verbod van China in mei 2021. Terwijl de Verenigde Staten de meeste nieuwskoppen en een aanzienlijk deel van de aandacht van investeerders hebben getrokken, heeft Canada ook zijn rol als wereldleider in mijnbouw verstevigd. Van industriële mijnbouwbedrijven tot off-grid guerrilla-mijnbouwactiviteiten, Canada is de thuisbasis van mijnwerkers van alle pluimage.

Maar in de laatste maanden van 2022 richtten verschillende provincies zich op bitcoin-mijnwerkers en schortten ze nieuwe netverbindingen op terwijl er “milieubeoordelingen” werden gestart. Dit artikel geeft een overzicht van de lokale veranderingen in de regelgevende houding ten opzichte van mijnwerkers.

Mijnbouwvoorschriften in Canada

Eind 2022 kondigde Hydro-Quebec haar voorstel aan de provincie aan om te stoppen met de verkoop van goedkope stroom aan cryptocurrency-mijnwerkers, zoals gerapporteerd door The Wall Street Journal. Het voorstel riep de Canada Energy Regulator op om de toewijzing van 270 megawatt die door cryptocurrency-mijnwerkers was aangevraagd, op te schorten. Bitcoin-mijnwerkers in Quebec erkennen al dat lokale regelgeving te beperkend is voor gemakkelijke groei, maar dit nieuwe voorstel zou mijnbouw in de provincie nog moeilijker kunnen maken.

Direct na Thanksgiving kondigde Manitoba zijn plannen aan om alle nieuwe elektriciteitsnetaansluitingen voor cryptocurrency-miningactiviteiten stop te zetten. De schorsing duurt 18 maanden vanaf november 2022 om een ​​evaluatie mogelijk te maken van de externe effecten van de energiebehoefte van de mijnbouw, aldus de minister van Financiën van de provincie. De 37 momenteel in bedrijf zijnde mijnbouwfaciliteiten in Manitoba zullen voorlopig niet worden getroffen. Maar recente aanvragen voor nieuwe verbindingen van 17 verschillende operators zijn volgens CBC opgeschort.

Net voor Kerstmis haalde British Columbia de krantenkoppen vanwege zijn inspanningen om de groei van mijnbouw te stoppen om de milieueffecten van cryptocurrency-mijnbouwactiviteiten te beoordelen. Er is een moratorium van 18 maanden ingesteld op het accepteren van nieuwe aanvragen voor elektriciteitsnetaansluitingen uitsluitend van bitcoin-mijnbouwbedrijven. De provincie zei destijds dat 21 aanvragen die op goedkeuring wachtten, zijn opgeschort. Het beoordelen van de invloed van bitcoin-mining op de “milieudoelstellingen” van de provincie is de opgegeven reden voor de schorsing van 18 maanden door BC.

Vóór deze beperkingen op de netaansluiting was Canada al lang een wereldwijd knooppunt voor de groei van cryptocurrency in het algemeen en bitcoin-mining-activiteiten in het bijzonder, met een losse schatting van 7% van de wereldwijde hash-snelheid die binnen zijn grenzen opereerde. Maar op verschillende plaatsen beginnen mijnwerkers zich niet zo welkom te voelen. Twee is toeval, drie is een trend, zoals het adagium zegt.

Helemaal aan de top van de Canadese regering heeft de huidige premier, Justin Trudeau, er geen geheim van gemaakt dat hij de hele cryptocurrency-industrie afkeurt. Nadat zijn conservatieve tegenhanger Pierre Poilièvre krachtige steun had uitgesproken voor Bitcoin, verspilde Trudeau geen tijd om terug te schieten door de opvattingen van zijn rivaal “onverantwoordelijk” en cryptocurrency “vluchtig” te noemen. Vanaf zijn persoonlijke Twitter heeft Trudeau echter nooit getweet over crypto, bitcoin of mining.

Het Canadese mijnlandschap

Het mijnbouwdiscours verwijst over het algemeen naar “Noord-Amerika” collectief of “de VS” afzonderlijk. Maar Canada speelt een belangrijke rol bij het versterken van de hash-snelheid die online blijft in de Noord-Amerikaanse regio. En voor het grootste deel hebben Canadese mijnwerkers te maken met veel hardere klimaten dan hun tegenhangers in het zuiden. Bijvoorbeeld Steve Barbour, CEO van Upstream Data gedeelde foto’s op Twitter over de ondergewaardeerde, destructieve effecten van het barre Canadese weer op bitcoin-mijnbouwactiviteiten. Bevroren kabels, bevroren hardware en grote sneeuwverstuivingen zorgen niet voor ideale mijnbouwomstandigheden.

Maar enkele van de meest bekende openbare en particuliere mijnbouwbedrijven zijn actief of hebben hun hoofdkantoor in Canada. Voor beursgenoteerde bedrijven bevat de lijst Bitfarms, SATO Technologies, Hut 8 en meer. De selectie van particuliere bedrijven die in Canada zijn gevestigd of actief zijn, omvat Compass Mining, Bitfury, Upstream Data en andere. Bijna al deze merken zijn quasi-huishoudelijke namen in de bitcoin-economie en spelen vaak een sleutelrol bij het pleiten voor en voorlichting geven over Bitcoin. De voetafdruk van Canada op de bitcoin-markt is niet klein.

Reageren op wijzigingen in de regelgeving

Lokale vijandigheid ten opzichte van operationele bitcoin mining-uitbreidingen is misschien recent nieuws in Canada, maar de bredere industrie is geen onbekende in dit sentiment. De hele branche samengebonden zich luidkeels te verzetten tegen een voorgesteld moratorium van twee jaar in New York voor mijnbouwuitbreidingsprojecten op basis van fossiele brandstoffen. Eind november 2022 werd het wetsvoorstel aangenomen. De verhuizing was juichte door andere linkse politici. En Canada lijkt hun draaiboek te kopiëren.

De nieuwe houding van Canada tegenover mijnwerkers imiteert ook een andere internationale mijnbouwhotspot: Kazachstan. Na het absorberen van een overvloed aan mijnbouwactiviteiten die China verlieten, begon Kazachstan in oktober 2021 met het voorstellen van beperkingen op het energieverbruik voor nieuwe mijnbouwactiviteiten.

Dus, hoe reageren Canadese mijnwerkers?

Er was veel nieuws over het voorstel van Quebec om nieuwe netaansluitingen op te schorten gedeeld onder Bitcoin sociale kringen op Twitter. Zoals te verwachten, was het gebabbel uniform negatief en kritisch.

Barbour van Upstream Data was echter niet helemaal geschokt. Naar Twitter gaan, hij dat is genoteerd dat Quebec “opnieuw” bitcoin-mijnwerkers censureert. Waarom zijn de voorgestelde netaansluitingsbeperkingen niet verrassend? Omdat mijnwerkers “concurreren met nutsbedrijven”, aldus Barbour.

“Verwacht toenemende discriminatie”, twitterde hij.

Ondanks de veranderende regelgeving, zijn enkele van Canada’s grootste mijnbouwers nog steeds van plan om uit te breiden. Bitfarms zei dat het “blijft zoeken naar uitbreiding van zijn activiteiten in Québec en het toevoegen van meer banen in de hele regio” in een persbericht dat werd gepubliceerd kort nadat het nieuws over het voorstel van Hydro-Quebec naar buiten kwam. Om de impact van Bitfarm op de lokale economie te kwantificeren, voegde het persbericht eraan toe: “Bitfarms heeft sinds de oprichting meer dan CAD $ 350 miljoen geïnvesteerd in Québec en heeft momenteel meer dan 100 werknemers in dienst.”

Canada’s keuze

Politieke gunst of vijandigheid jegens Bitcoin betekent uiteindelijk heel weinig voor het succes van het netwerk op de lange termijn. Op korte termijn kunnen wettelijke beperkingen het leven echter erg moeilijk maken voor mijnbouwbedrijven die transacties proberen te verwerken en nieuwe blokken vinden. Het is zeer onwaarschijnlijk dat enige regelgevende oppositie vanuit Canada zal wedijveren met het totale verbod van China vanaf 2021. Maar meerdere plaatsen die alle nieuwe aanvragen voor netaansluitingen opschorten, is toch buitengewoon ontwrichtend.

Canadese provincies staan ​​nu voor een keuze: het risico lopen de hash-snelheid te verliezen aan andere jurisdicties of mijnbouw omarmen en de zwaar gedocumenteerde sociaaleconomische voordelen die het biedt.

Dit is een gastpost van Zack Voell. Geuite meningen zijn volledig van henzelf en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van BTC Inc of Bitcoin Magazine.Plaats een reactie