Bullish Case voor Litecoin wordt sterker naarmate de LTC-halvering dichterbij komt


Litecoin (LTC) is nog steeds trending low, net als de rest van de cryptocurrency-markt, maar een ding dat de altcoin van de anderen onderscheidt, is de duidelijke bullish case. In tegenstelling tot de rest van de markt lijkt Litecoin klaar voor een nieuwe rally die waarschijnlijk zal worden voortgestuwd door de volgende halvering.

Halvering van Litecoin presenteert bullish scenario

Net als Bitcoin vindt de halvering van Litecoin elke vier jaar plaats en worden de blokbeloningen met 50% verlaagd. Het doel van deze halvering is om de hoeveelheid nieuw aanbod die op de markt komt te verminderen. En naarmate de vraag stijgt, is er minder aanbod om aan deze vraag te voldoen, wat leidt tot schaarste en stijgende prijzen.

De volgende halvering van Litecoin staat nu voor de deur met nog maar ongeveer drie maanden te gaan. Deze halvering houdt, net als de voorgaande, dezelfde belofte in van een rally voor de digitale asset. Bij de laatste halvering in 2019 bereikte de prijs van LTC een dieptepunt van rond de $62 en bereikte vervolgens een lokale piek van $80 in dezelfde maand.

LTC halving will happen in August | Source: Nicehash

Als de halvering van dit jaar trouw blijft aan deze trend, zou het digitale activum de komende maanden wat opwaarts moeten gaan. Dit zou ertoe kunnen leiden dat LTC het niveau van $100 opnieuw wist terwijl beleggers zich voorbereiden op de volgende etappe.

Een stijging van 20% is op dit moment haalbaar, vooral met de verwachte halvering begin augustus. Dus meer dan waarschijnlijk zullen de kopers de markt de komende twee maanden domineren, wat leidt tot stijgende prijzen voor Litecoin.

LTC-vooruitzichten voor 2023

Momenteel ziet de cryptomarkt een gedempt momentum omdat investeerders besluiteloos blijven. Voor Litecoin blijft de aanstaande halvering een bullish event, maar de vooruitzichten voor de maanden na de halving zien er niet goed uit gezien de historische prestaties.

Litecoin-prijsgrafiek van TradingView.com

Previous performance paint bull case for LTC | Source: LTCUSD on TradingView.com

Na elke halvering zag LTC een ommekeer in het sentiment na de aanvankelijke stijging en de daaropvolgende crashes waren brutaler dan de uptrends. In 2019 crashte de prijs van LTC bijvoorbeeld met bijna 50% in de maand september, een maand nadat de halvering was voltooid. Dit kwam doordat de bullmarkt nog moest beginnen en de cryptocurrency weer in de pas liep met de rest van de markt.

Afgaande op deze historische prestaties, lijkt het erop dat de beste tijd om winst te nemen eind augustus is, nadat het actief rond de 30% is gestegen. De kans wordt afgesloten met de maand september, die historisch gezien een bearish maand is geweest voor cryptocurrencies.

Op het moment van schrijven handelt LTC op $ 87,11, een stijging van 3,22% in de afgelopen dag.

Volg Beste Owie op Twitter voor marktinzichten, updates en af ​​en toe een grappige tweet… Uitgelichte afbeelding van iStock, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie