BTC-verliezen worden reëel nu de Bitcoin SOPR-statistiek het laagste punt bereikt sinds maart 2020


Bitcoin-verkopers (BTC) koesteren hun grootste totale verliezen sinds maart 2020, suggereert een on-chain-statistiek.

Gegevens van on-chain analysebedrijf Glassnode bevestigen dat de uitgegeven output-winstverhouding (SOPR) van Bitcoin nu is gedaald tot het laagste punt in twee jaar.

BTC on-chain verliezen nemen toe

Terwijl Bitcoin-houders proberen geld van beurzen naar niet-bewarende portemonnees te trekken, doen degenen die munten verplaatsen dit met meerjarige hoge verliezen.

SOPR deelt de gerealiseerde waarde van munten in een uitgegeven output door hun waarde bij creatie. Met andere woorden, zoals Glassnode samenvat, “prijs verkocht / prijs betaald”.

Zoals Cointelegraph meldde, fluctueert SOPR rond 1, en neigt het onder dat niveau te zijn tijdens Bitcoin-bearmarkten en erboven in bullmarkten.

Dit is logisch, aangezien niet-gerealiseerde verliezen tijdens de bearmarktfase toenemen, wat leidt tot relatief grotere totale gerealiseerde verliezen zodra munten zijn verkocht.

Als zodanig heeft het einde van de bearmarkten de neiging om een ​​lagere SOPR te zien. Vanaf 14 november was het 7-daagse voortschrijdend gemiddelde van de statistiek 0,9847 – het laagste sinds de cross-market crash van maart 2020 COVID-19.

Bitcoin uitgegeven output profit ratio (SOPR) grafiek. Bron: Glassnode

SOPR heeft verdere implicaties voor de prijsactie van BTC.

Mocht BTC/USD beginnen te winnen, dan zullen hodlers een prikkel hebben om tegen kostprijs of iets daarboven te verkopen om verliezen te voorkomen. Dit leidt tot een aanbodoverschot, wat zonder kopers de prijs logischerwijs weer lager dwingt.

SOPR fungeert dus als een handig voorspellingsinstrument voor potentiële prijsontwikkelingen, waarbij 1 opnieuw de belangrijkste lijn in het zand is als het gaat om hodlers die zich tot verkopers wenden.

“Vanwege de fundamentele aard van de onderliggende statistieken waarop de SOPR vertrouwt, zou het redelijk zijn om te speculeren dat de bestede outputwinstverhouding prijsveranderingen beïnvloedt”, verklaarde Renatio Shirakashi, de maker van de metriek, in een inleiding ervan in 2019.

“Dit kan van aanzienlijk belang zijn, aangezien de meeste huidige indicatoren achterblijvende indicatoren zijn.”

In maart 2020 daalde de SOPR kort naar slechts 0,9486, nog steeds niet zo laag als het einde van de bearmarkt van 2018, die een score van 0,9416 opleverde.

Bitcoin uitgegeven output profit ratio (SOPR) grafiek. Bron: Glassnode

4 miljoen wallets bevatten nu minimaal 0,1 BTC

Ondertussen doen degenen die zich bezighouden met “buying the dip” dit zelfs op het kleinste niveau.

Gerelateerd: Elon Musk zegt dat BTC ‘het zal redden’ – 5 dingen die u deze week in Bitcoin moet weten

Verdere Glassnode-gegevens laten zien dat het aantal portefeuilles met ten minste 0,1 BTC ($ 1.700) nu de 4 miljoen is gepasseerd.

Hoewel de trend dit jaar bijna constant steeg, zag de trend een duidelijke versnelling toen BTC/USD daalde als gevolg van het FTX-schandaal.

Bitcoin-adressen met 0,1 BTC of meer grafiek. Bron: Glassnode

De meningen en meningen die hier worden geuit, zijn uitsluitend die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de mening van Cointelegraph.com. Elke investering en handelsbeweging brengt risico’s met zich mee, u dient uw eigen onderzoek te doen bij het nemen van een beslissing.

Plaats een reactie