BTC-prijs stuitert op $ 25,8K dieptepunten te midden van waarschuwing over lage walvisinteresse


Bitcoin (BTC) probeerde op 13 mei de $ 27.000 te passeren nadat een “scam wick” nieuwe dieptepunten in twee maanden opleverde.

BTC/USD kaarsgrafiek voor 1 dag (Bitstamp). Bron: TradingView

Handelaren: BTC-prijs moet $26.500 behouden

Gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView volgden BTC/USD toen het herstelde van een flitsdip naar $25.800 op Bitstamp.

Het paar zag zwakte na de start van de laatste handelssessie op Wall Street van de week, kort door de belangrijkste 100-daagse en 200-weekse voortschrijdende gemiddelden (MA’s) heen voordat ze herstelden.

BTC/USD kaarsgrafiek van 1 uur (Bitstamp) met MA van 100 dagen en 200 weken. Bron: TradingView

Aan het begin van het weekend waren de marktdeelnemers verdeeld over de waarschijnlijke gang van zaken.

“Leuke dagafsluiting. Moet in de toekomst 26,5K vasthouden. Dat is voor mij de streep in het zand,” Daan Crypto Trades verteld Twitter-volgers.

BTC/USD geannoteerde grafiek. Bron: Daan Crypto Trades/Twitter

Michaël van de Poppe, founder and CEO of trading firm Eight, overeengekomen dat de dagelijkse kaars van 12 mei ‘goed’ bleek te zijn.

Analyse vóór de lokale dieptepunten markeerde eveneens $ 26.500 als een belangrijk niveau om terug te winnen om longposities te overwegen.

Voor collega-handelaar Crypto Tony was het potentiële lange flip-niveau hoger op $ 27.300, ondanks de “mooie bounce” van de ene op de andere dag.

“We zitten nu ook in het weekend, dus de liquiditeit zelf zal veel minder zijn”, zei hij toegevoegd in een tweet op de dag.

BTC/USD geannoteerde grafiek. Bron: Crypto Tony/Twitter

Een trendlijnverlies van 200 weken zou de stierstelling “ongeldig” maken

Wat betreft de staat van het Binance-orderboek, bleef het monitoren van de materiële indicatoren van bronnen verre van optimistisch.

Gerelateerd: ‘Niet shorten als het donkergroen is’ — Hoe de Bitcoin-halving van 2024 te verhandelen

Een gebrek aan biedliquiditeit vormde een belangrijk punt van zorg, waarbij de grootste cohorten walvissen zich onthielden van de markt.

“ALS er een bullish case moet worden gemaakt, is het dat de prijs boven het schieten van technische R & S de norm is geweest in #crypto, en die prijs is momenteel weer boven de MA van 200 weken”, een deel van de analyse na de dieptepunten vermeld.

“Misschien is het meest neutrale wat ik zou kunnen zeggen dat consolideren in dit bereik gezond zou zijn, omdat het de markt de kans zou geven om te beslissen of het door wil gaan met distributie of wil overschakelen op accumulatie en dat zou validiteit en kracht toevoegen aan wat de volgende stap ook is. is.”

Materiële indicatoren vervolgden dat de MA van 200 weken een belangrijke lijn in het zand blijft als het gaat om de bullish thesis in de toekomst.

“De bearish case is vrij eenvoudig”, luidde de analyse.

“Als we een gebrek aan biedliquiditeit en een gebrek aan aankopen van de paarse en bruine walvisklassen blijven zien, zal dit tot meer neerwaartse effecten leiden. Elke aanhoudende doorbraak onder de 200 WMA maakt elke optimistische droom van een uitbraak ongeldig.”

BTC/USD-orderboekgegevens (Binance). Bron: Materiële indicatoren/Twitter

Tijdschrift: Alameda’s IRS-rekening van $ 38 miljard, Do Kwon trapte in de activa, Milady frenzy: Asia Express

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Elke investerings- en handelsbeweging brengt risico’s met zich mee en lezers moeten hun eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.Plaats een reactie