BTC moet mogelijk dalen tot $ 19,3K om de winstneming van Bitcoin af te koelen – nieuwe gegevens


Bitcoin (BTC) zou onder de $20.000 moeten terugkeren om een ​​belangrijke maatstaf te resetten die betrekking heeft op speculatieve winstneming, blijkt uit gegevens.

In de laatste editie van zijn wekelijkse nieuwsbrief, “The Week On-Chain”, onthulde analysebedrijf Glassnode dat kortetermijnhouders (STH’s) mogelijk de prijsweerstand van BTC dicteren.

Winstneming versterkt de weerstandsniveaus

Terwijl BTC/USD naar $25.000 klom, begonnen STH’s – degenen die munten 155 dagen of minder in bezit hadden – een aanzienlijk rendement op hun investeringen te zien.

Dit werd vastgelegd door de marktwaarde tot gerealiseerde waarde (MVRV), die de marktkapitalisatie van Bitcoin vergelijkt met de waarde van munten die op de ketting worden verplaatst.

“Door deze twee statistieken te vergelijken, kan MVRV worden gebruikt om een ​​idee te krijgen van wanneer de prijs boven of onder ‘reële waarde’ ligt, en om de winstgevendheid van de markt te beoordelen”, legt Glassnode uit in een begeleidende gids.

MVRV passeerde 1,2 op weg naar hoogtepunten van meerdere maanden, wat samenviel met $23.800 die verscheen als een gebied van BTC-prijsweerstand.

Zoals Glassnode schrijft: “de mogelijkheid dat STH’s winst nemen, neemt toe in periodes waarin de gemiddelde STH meer dan 20% in geld is, wat een STH-MVRV van meer dan 1,2 oplevert.”

“De recente afwijzing op het niveau van $ 23,8k resoneert met deze structuur, aangezien de STH-MVRV een waarde van 1,2 bereikte voordat hij stopte”, vervolgde het deze week.

“Mocht de markt terugkeren naar $ 19,3k, dan zou dit STH-MVRV terugbrengen naar de waarde van 1,0, en aangeven dat de spotprijzen zijn teruggekeerd naar de kostenbasis van dit cohort van nieuwe kopers.”

Bitcoin STH-MVRV schatting geannoteerde grafiek (screenshot). Bron: Glassnode

$ 19.300 zou dus een soort magnetisch doelwit vormen in termen van winstgevendheid en stimulans om niet voor STH’s te verkopen.

Zoals Cointelegraph meldde, is Glassnode niet de enige die suggereert dat $20.000 mogelijk geen ondersteuning is voor BTC/USD, en dat zich onder die lijn in het zand een nieuw lokaal dieptepunt zou kunnen vormen.

Bitcoin in “overgangsfase”

Ook in het vizier van Glassnode zijn ondertussen de kostenbasis voor langetermijnhouders (LTH) en de activiteiten van walvissen die sinds het einde van de laatste bearmarkt eind 2018 in Bitcoin hebben geïnvesteerd.

Gerelateerd: BTC-prijs ‘in de hakzone’ – 5 dingen die u deze week in Bitcoin moet weten

De gerealiseerde prijs van het zogenaamde “oude” aanbod – de prijs waartegen het voor het laatst in totaal is gestegen – bedraagt ​​momenteel $ 23.500, wat het gebied verder versterkt als een belangrijk slagveld.

Aan de andere kant is de gecombineerde gerealiseerde prijs van Bitcoin $ 19.800, wat opnieuw het idee voedt dat deze zone uiteindelijk ondersteuning zou kunnen vormen.

“De Bitcoin-economie reageert vaak niet alleen op niveaus die algemeen worden waargenomen in traditionele technische analyse, maar ook op de psychologische kostenbasisniveaus van verschillende beleggerscohorten die op de ketting zijn afgedrukt. Dit gebeurt niet alleen met betrekking tot hun gerealiseerde prijs, maar ook met betrekking tot de mate van winst en verlies binnen hun aanbod”, besluit Glassnode.

“Vanuit deze lens bevindt de markt zich momenteel in een overgangsfase, boven begrensd door de gerealiseerde prijs van ouder aanbod en ook door de gemiddelde walvis die actief is sinds de cyclusbodem van 2018.”

BTC/USD werd verhandeld tegen $22.400 op het moment van schrijven op 7 maart, volgens gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView.

BTC/USD kaarsgrafiek van 1 uur (Bitstamp). Bron: TradingView

De standpunten, gedachten en meningen die hier worden geuit, zijn alleen van de auteurs en weerspiegelen of vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de standpunten en meningen van Cointelegraph.

Plaats een reactie