BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, MATIC, SOL, PUNT, SHIB


Bitcoin (BTC) leidde op 9 maart tot een scherpe uitverkoop op de cryptocurrency-markten, toen de ellende bij Silvergate Bank en Silicon Valley Bank het beleggerssentiment aantastte.

Bovendien heeft cryptospecifiek nieuws over een rechtszaak die is aangespannen door de New Yorkse procureur-generaal Letitia James tegen cryptocurrency-uitwisseling KuCoin voor het verkopen van effecten en grondstoffen zonder registratie, voor meer onzekerheid gezorgd over de toekomst van de regulering van de cryptosector.

Het verkoopmomentum zette zich voort op 10 maart en bracht Bitcoin onder de $20.000. Verschillende andere cryptocurrencies zijn ook onder hun belangrijke ondersteuningsniveau gebroken.

Dagelijkse marktprestaties voor cryptocurrency. Bron: Coin360

Maar een klein positief punt ten gunste van de bulls is dat het banenrapport van februari een allegaartje was. Hoewel de niet-agrarische loonlijsten deze maand met 311.000 stegen, boven de schattingen van een stijging van 225.000, stegen de gemiddelde inkomsten minder dan verwacht. Dat verlaagde de verwachtingen van een renteverhoging van 50 basispunten tijdens de vergadering van de Federal Reserve in maart van 68% op 9 maart tot 42% op 10 maart.

Wat zijn de belangrijke positieve niveaus die een aanhoudend herstel van Bitcoin en altcoins zullen aangeven? Laten we de grafieken van de top-10 cryptocurrencies bestuderen om erachter te komen.

BTC/USDT

Bitcoin sneed met gemak door de steun van $ 21.480 op 9 maart. De verkoop ging door op 10 maart en de prijs brak onder de cruciale steun van $ 20.000.

BTC/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

De daling van de afgelopen dagen heeft de relatieve sterkte-index (RSI) naar de oversoldzone gestuurd. Dit suggereert dat de verkoop op korte termijn mogelijk overdreven is en dat herstel mogelijk is.

Tijdens een scherpe daling hebben markten meestal de neiging om neerwaarts door te schieten. Hetzelfde kan hier zijn gebeurd. De stieren zullen proberen een rebound van de huidige niveaus te starten, maar kunnen op hogere niveaus sterke weerstand ondervinden.

De beren zullen proberen het niveau van $ 21.480 om te zetten in weerstand. Als dat gebeurt, kan het BTC/USDT-paar de ondersteuning van $20.000 afwijzen en opnieuw testen. Als dit niveau uitvalt, kan de volgende stop $ 18.000 zijn.

ETH/USDT

Ether (ETH) was getuige van agressieve verkopen op 9 maart, waardoor de prijs onder de sterke steun kwam op $ 1.461.

ETH/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

Het ETH/USDT-paar zou vervolgens kunnen dalen tot $1.352, waar de stieren waarschijnlijk een sterke verdediging zullen opzetten. Als de prijs stijgt van $ 1.352, kan het herstel een bakstenen muur bereiken van $ 1.461. Als de prijs vanaf dit niveau daalt, vergroot dit de kans op een daling tot $ 1.200.

Als stieren de daling willen voorkomen, zullen ze de prijs snel moeten terugdringen tot boven de $1.461. Zo’n beweging suggereert sterke aankopen op lagere niveaus. Het paar kan dan het 20-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde bereiken ($1.565).

BNB/USDT

BNB (BNB) wees op 8 maart af van de 20-daagse EMA ($ 294) en brak onder de solide steun van $ 280. Deze zet voltooide een bearish head and shoulder (H&S) patroon.

BNB/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

Meestal keert de prijs terug om het uitsplitsingsniveau van het patroon opnieuw te testen. Als de prijs daalt van $ 280, suggereert dit dat de beren het niveau hebben omgezet in weerstand. Dat zou het BNB/USDT-paar naar $245 kunnen doen tuimelen en daarna naar het patroondoel van $222.

Als bulls daarentegen de prijs boven de $280 drijven, zou het paar de 20-daagse EMA kunnen bereiken. Dit niveau kan opnieuw sterke verkopen aantrekken, maar als bulls het aanbod absorberen en het paar niet onder de $ 280 laten zakken, zal dit het begin van een herstel suggereren.

XRP/USDT

XRP (XRP) brak op 8 maart boven het dalende kanaalpatroon, maar de lange pit op de kandelaar van de dag laat zien dat er op hogere niveaus wordt verkocht.

XRP/USDT daggrafiek. Bron: TradingView

De beren trokken de prijs op 9 maart terug in het kanaal, wat de agressieve longs mogelijk in de val heeft gelokt. Het XRP/USDT-paar heeft de solide steun bereikt op $ 0,36. Als dit niveau bezwijkt, kan het paar de ondersteuningslijn van het kanaal bereiken in de buurt van $ 0,33.

In tegenstelling tot deze veronderstelling, zullen de stieren, als de prijs terugkaatst van $ 0,36, nog een poging doen om het paar boven het kanaal te duwen. Als ze daarin slagen, kan het paar naar de overheadweerstand stijgen voor $ 0,43.

ADA/USDT

Cardano (ADA) brak op 8 maart onder de $0,32 steun en de bears verijdelden pogingen van de bulls om de prijs op 9 maart weer boven het niveau te duwen.

ADA/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

De verkoop werd op 10 maart hervat en de beren trokken de prijs onder het 61,8% Fibonacci-retracementniveau van $ 0,30. Dit opent de mogelijkheid van een verdere daling naar het 78,6% Fibonacci-retracementniveau van $ 0,27.

Kopers proberen momenteel de prijs terug te duwen tot boven de $ 0,32. Als ze daarin slagen, zal dit een solide vraag op lagere niveaus suggereren. Het ADA/USDT-paar kan dan stijgen naar de 20-daagse EMA ($0,34). De stieren zullen deze hindernis moeten nemen om aan te geven dat ze weer in het spel zijn.

DOGE/USDT

Dogecoin (DOGE) brak gemakkelijk onder de sterke steun bij $ 0,07, die sinds oktober 2022 niet meer overtuigend was doorbroken. Dit toont aan dat de beren de volledige controle hebben.

DOGE/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

De RSI is in de oversoldzone gedoken, wat aangeeft dat een kleine consolidatie of een opluchtingsrally mogelijk is. Van de stieren wordt verwacht dat ze de zone tussen $ 0,06 en $ 0,05 met alle macht verdedigen, omdat een doorbraak eronder kan leiden tot paniekverkopen.

Op weg naar boven zullen kopers te maken krijgen met stevige weerstand bij $ 0,07 en opnieuw bij de neerwaartse trendlijn. Als de prijs vanuit deze zone daalt, zullen de bears opnieuw proberen het DOGE/USDT-paar onder de vitale steun van $ 0,05 te laten zakken.

MATIC/USDT

Polygon (MATIC) daalde scherp op 8 maart en zakte naar de sterke steun van $ 1,05. Idealiter had dit niveau agressieve aankopen moeten aantrekken, maar dat is niet gebeurd.

MATIC/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

Hieruit blijkt dat handelaren agressief verkochten. De onophoudelijke verkoop bracht de prijs op 9 maart onder $ 1,05 en de beren gingen door met verkopen op 10 maart.

De lange staart op de kandelaar suggereert echter solide aankopen in de buurt van de steun voor $ 0,91. De stieren zullen proberen de prijs terug te duwen tot boven het uitsplitsingsniveau van $ 1,05. Als ze het voor elkaar krijgen, kan het MATIC/USDT-paar stijgen naar de 20-daagse EMA ($1,17).

Aan de andere kant, als de prijs daalt vanaf het huidige niveau, zal dit suggereren dat beren hun voordeel niet willen opgeven. Dat verhoogt het risico op een val naar de cruciale ondersteuningszone tussen $ 0,74 en $ 0,69.

Verwant: Dogecoin bereikt dieptepunten in 4 maanden vs. Bitcoin – 50% DOGE-prijsherstel is nu in het spel

SOL/USDT

Na een zwakke poging om $ 19,68 vast te houden op 7 maart, zakte Solana (SOL) op 8 maart onder de steun. Dit geeft aan dat de bears weer aan het stuur zitten.

SOL/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

Het SOL/USDT-paar heeft een kleine ondersteuning bij $15,28, waar de stieren opnieuw proberen de daling te stoppen en een hoger dieptepunt te vormen. Elke poging om te herstellen zal waarschijnlijk te maken krijgen met sterke verkopen op $ 19,68 en opnieuw op de weerstandslijn. Een breuk boven dit niveau duidt op een mogelijke trendverandering.

Aan de andere kant, als het niveau van $ 15,28 bezwijkt, kan het paar dalen tot $ 12,85 en vervolgens naar de psychologisch kritische steun van $ 10.

DOT/USDT

Polkadot (DOT) bevindt zich in een sterke corrigerende fase. De beren trokken de prijs op 9 maart onder de belangrijke steun van $ 5,56.

DOT/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

De verkoop ging door op 10 maart, maar de lange staart op de kandelaar duidt op sterke aankopen in de buurt van het 78,6% Fibonacci-retracementniveau van $ 5. Dit is een cruciaal niveau voor de bulls om te verdedigen, omdat een doorbraak eronder de poorten kan openen voor een volledige 100% retracement naar $4,22.

Als de prijs daarentegen opduikt en weer boven $ 5,56 stijgt, suggereert dit een solide vraag op lagere niveaus. Het DOT/USDT-paar kan dan stijgen naar de 20-daagse EMA ($ 6,14) waar de beren opnieuw een sterke verdediging kunnen opzetten.

SHIB/USDT

Kopers probeerden op 8 maart een herstel in Shiba Inu (SHIB) te starten, maar de lange pit op de kandelaar van de dag laat sterke verkopen zien in de buurt van de 20-daagse EMA ($ 0,000012).

SHIB/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

Het SHIB/USDT-paar wees af en zakte op 9 maart onder de $0,000011-steun. De bulls proberen momenteel het psychologische niveau van $0,000010 te verdedigen. Als ze slagen, kan het paar een opluchtingsrally beginnen voor de 20-daagse EMA, waar de stieren opnieuw te maken kunnen krijgen met sterke verkopen door de beren.

Als de prijs daalt ten opzichte van de 20-daagse EMA, suggereert dit dat het sentiment negatief blijft en dat handelaren op rally’s verkopen. Dat verhoogt de kans op een doorbraak onder $ 0,000010. Als dat gebeurt, kan het paar dalen tot $0,000008.

De standpunten, gedachten en meningen die hier worden geuit, zijn alleen van de auteurs en weerspiegelen of vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de standpunten en meningen van Cointelegraph.

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Elke investerings- en handelsbeweging brengt risico’s met zich mee en lezers moeten hun eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.

Plaats een reactie