BRC-20 Token Standard Een hotspot voor nieuwe memecoins


Het memecoin-ecosysteem heeft crypto-investeerders opnieuw magie gebracht, aangezien PEPE de kikker enorme winsten en ongelooflijke cijfers boekt. Het nu populaire PEPE-meme-token op basis van Ethereum was oorspronkelijk geïnspireerd op de Bitcoin BRC-20 PEPE, die gelanceerd eerder in maart 2023.

PEPE’s exponentiële prijsgroei in de nauwelijks eerste maand boekte bijna 38.900% ROI voor vroege investeerders. Dit heeft ertoe geleid dat crypto-enthousiastelingen en -ontwikkelaars de originele BRC-20-tokenstandaardversie hebben onderzocht waarmee de eerste PEPE is gemaakt.

De BRC-20 is een nieuwe en unieke tokenstandaard die onlangs enorm populair en populair is geworden dankzij de successen van de op Ethereum gebaseerde PEPE.

Een duik in de BRC-20 tokenstandaard

De BRC-20-tokenstandaard is een experimenteel mechanisme om een ​​token te lanceren op basis van het Bitcoin-blockchainnetwerk. Deze nieuwe tokenstandaard is gemaakt door een pseudonieme on-chain-analist genaamd Domo.

Domo heeft het BRC-20-token gemaakt standaard in maart 2023 om de overdracht van vervangbare tokens over het Bitcoin-netwerk te vergemakkelijken.

Deze nieuwe experimentele standaard zou ontwikkelaars en programmeurs ook in staat stellen om fungibele tokens, inclusief memecoins, te creëren en te verzenden via het Bitcoin ordinals-protocol.

Hoewel er verschillende tokenstandaarden aanwezig zijn in de blockchain-industrie, is de BRC-20 gemodelleerd naar de populaire Ethereum ERC-20-standaard, hoewel er enkele fundamentele verschillen zijn.

De ERC-20-standaard die het gebruik van slimme contracten vereist om een ​​token te lanceren, verschilt nogal van de BRC-20. De laatste vereist eenvoudigweg een Bitcoin-portemonnee om tokens te slaan en tokens te maken zonder slimme contracten te gebruiken.

PEPE stelt een prioriteit voor nieuwere Memecoins

Onlangs is er een razernij geweest van nieuwere memecoins die op de cryptomarkt zijn gelanceerd met behulp van de BRC-20-tokenstandaard vanwege zijn populariteit. Volgens gegevens rapporten van Coinmarketcap zijn 8.500 tokens, inclusief memecoins, geslagen en gelanceerd met behulp van deze standaard.

Dit heeft geresulteerd in een enorme stijging van de marktkapitalisatie en het transactievolume van de BRC-20-token, waarvan werd gemeld dat ze tussen 29 april en 2 mei 2023 met meer dan 50% beter zouden presteren dan Bitcoin.

De toenemende transactievolumes en marktkapitalisatie van BRC-20 hebben de interesse gewekt van veel investeerders die een verscheidenheid aan tokens onderzoeken die zijn gemaakt met behulp van deze nieuwe tokenstandaard.

Het is echter belangrijk op te merken dat de BRC-20-standaard zich nog in de experimentele fase bevindt, en daarom is voorzichtigheid geboden bij het onderzoeken van tokens die daarop zijn gebaseerd.

Bitcoin hovers near support at $29,200 on the daily chart timeframe | Source: BTCUSD on TradinView.com

Uitgelichte afbeelding van Istock, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie