BONK tuimelt 66% – Kan de ‘Dogecoin Killer’ zijn naam eer aan doen?


De afgelopen 24 uur waren indrukwekkend voor de cryptocurrency-markt, die op tal van fronten een brede opleving ziet.

Ondanks deze ontwikkeling, zoals blijkt uit een gecombineerde waardestijging van de cryptomarkt van 3,4% tot $ 880 miljard vanaf donderdag, heeft Solana’s nieuw geslagen, op honden gerichte memecoin BONK een enorme prijsdaling doorgemaakt ten opzichte van zijn concurrenten.

Op het moment van schrijven wordt BONK verhandeld op $ 0,000000968754, en maar liefst 66% in de afgelopen zeven dagen, blijkt uit gegevens van Coingecko. Alleen al in de afgelopen 24 uur heeft BONK 1,6% van zijn waarde verloren.

Chart: Coingecko

BONK bezwijkt onder bearish druk

Ondanks het aanvankelijke succes heeft de memecoin BONK het moeilijk gehad in de weken na de lancering. Het token, dat uit het niets verscheen en snel steeg tot een van de 200 beste cryptocurrencies in termen van marktwaarde, werd rond donderdagmiddag hard getroffen door een significante bearish trend.

Het is sinds het begin van het jaar aanzienlijk sneller dan de markt, op de hielen van een retail-buy-up waarbij de cryptocurrency met hondenthema het opnam tegen bestaande zwaargewichten van meme-munten Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB).

Er zijn de afgelopen weken claims geweest van rijke investeerders die miljoenen, zo niet miljarden, van de virale munt BONK kochten. Bijgevolg is de daling van donderdag een schok voor beleggers met hoge ambities voor de cryptocurrency.

Deze week werd BONK het nieuwste meme-token dat de aandacht van handelaren trok met een enorme stijging van 3.300%. Daarna verbrandden de ontwikkelaars van de cryptocurrency hun resterende tokens, die 5% van het totale aanbod van BONK-cryptocurrency vertegenwoordigden.

BONK

Chart: TradingView

Rivaliserende Dogecoin leunt op de steun van de Solana-gemeenschap

BONK werd geïntroduceerd op 25 december 2022 en de prijs is sindsdien met vier cijfers gestegen. Bovendien domineerde het token sociale handelsplatforms. Analisten schreven het succes van het nieuwe token toe aan de Solana-gemeenschap.

De waarde van het token heeft moeite gehad om terug te komen van het verlies van 66% in het licht van de aanhoudende negatieve groei, waardoor het een deel van de winst die het de afgelopen weken had behaald, moest opgeven.

Als we inzoomen op de groei van BONK in de afgelopen twee weken, zien we dat deze in deze periode met bijna 1.000% is toegenomen.

Crypto total market cap at $864 billion on the daily chart | Chart: TradingView.com

Al deze gebeurtenissen hebben een razernij veroorzaakt over het op Solana gebaseerde token. Ze vergroten ook het optimisme van tokenhouders dat de crypto aan geloofwaardigheid zal winnen en niet langer een rage zal zijn.

Desalniettemin is als gevolg van de recente negatieve uitbarsting de volledig verwaterde marktkapitalisatie met 32,61% gedaald tot $102 miljoen, terwijl het 24-uurs handelsvolume van de altcoin met maar liefst 200% is gegroeid tot $36 miljoen.

Dit is een direct bewijs dat een aanzienlijk aantal SOL-walvissen hun BONK-activa verkopen om grote winsten te genereren.

– Uitgelichte afbeelding door Decrypt

Plaats een reactie