BNB-munt stijgt met meer dan 20% tijdens terugtrekking van de markt


Terwijl de cryptomarkt een terugval ondervond, heeft BNB-munt de afgelopen 7 dagen een aanzienlijke winst geboekt. Het native token van ’s werelds grootste crypto-uitwisseling registreerde meer dan 20% winst en voegde zich deze week bij de topwinnaars naast Dogecoin.

Het token heeft ook genoten van een 24-uurs handelsvolumestijging. In het bijzonder zijn de afgelopen dag meer dan $ 1,1 miljoen aan BNB-tokens van eigenaar veranderd, wat een stijging van 9,45% betekent. Op het moment van schrijven, BNB handelt bij $ 349, een winst van 4,74% op de dag.

Er is geen belangrijke katalysator voor de stijging van het BNB-token. Het wordt echter hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de deelname van Binance aan de Twitter-acquisitie van Elon Musk. Bedenk dat Binance ook een ‘blue bird’-index lanceerde met BNB, Doge en Mask. Sommige analisten beschouwde het als de crypto-uitwisseling die hintte naar tokens die op Twitter zouden worden ondersteund als betaalmethoden.

Na Twitter-acquisitie, Binance Eyes Bank-aankoop

Terwijl het BNB-token dankzij de Twitter-deal een opwaartse trend begon, lijkt het moederbedrijf andere ondernemingen in de gaten te houden. Volgens een recente Bloomberg artikel, kan Binance een bank toevoegen aan zijn lijst met potentiële overnames. Een deal van deze aard heeft het potentieel om de spanningen tussen de Bitcoin-sector en het traditionele bankieren te verminderen. Binance-CEO Changpeng Zhao onlangs verklaard dat het bedrijf bereid was meer dan $ 1 miljard aan overnames te besteden.

Ondanks de ernstige marktdaling ziet Binance nog steeds veel potentieel en heeft alleen al dit jaar in 67 projecten geïnvesteerd. Zhao zei dat het bedrijf wil investeren in gaming, e-commerce en andere markten. Het heeft zijn reikwijdte verbreed om mogelijk financiële instellingen op te nemen in zijn aankoopvooruitzichten. Zhao moet nog onthullen welke bank de crypto-uitwisseling overweegt. Hij noemde echter de mogelijkheid dat Binance een minderheidsaandeel zou kopen in plaats van een volledige overname.

De cryptocurrency-mogul gelooft dat Binance banken kan helpen hun gebruikersbestand en waardering te vergroten. In juli noemde FTX-CEO Sam Bankman-Fried de mogelijkheid om Goldman Sachs uit te kopen. In het licht van de laatste crypto-meltdown is het echter duidelijk dat cryptocurrency-elites nooit zulke enorme vissen zullen vangen. Wat aankopen betreft, sloeg Bankman-Fried een nieuwe koers in, door zwaar te investeren in executiegronden en andere in moeilijkheden verkerende activa.

De prijs van BNB verandert momenteel van eigenaar rond de $ 347. | Bron: BNBUSD-prijsgrafiek van TradingView.com

BNB leidt ook in de GameFi-sector

Binance Smart Chain heeft naar verluidt meer blockchain-games gemaakt dan enig ander platform in GameFi. BNB heeft nu een 36,6% voordeel en werkt aan het versterken van zijn positie als GameFi’s belangrijkste leverancier van blockchain-games.

Sinds de lancering is er een enorme uitbreiding geweest in de huidige GameFi-scene. In tegenstelling tot toen het oorspronkelijk begon, dragen veel Blockchain-netwerken nu jaarlijks nieuwe games bij. BNB Chain, Ethereum, WAX, Solana en Polygon zijn slechts enkele bedrijven die verschillende unieke blockchain-spellen hebben geproduceerd. Deze spellen omvatten CryptoKitties, Axie Infinity, Alien Worlds en nog veel meer.

EEN recente Binance-analyse toonde aan dat het van al deze netwerken de meeste blockchain-games aan GameFI had bijgedragen. In feite zijn BNB Chain, Ethereum en Polygon de drie belangrijkste blockchain-netwerken in het GameFi-ecosysteem. Momenteel vormen deze drie meer dan 70% van alle games die beschikbaar zijn op Web3.

Featured image from Pixabay and chart from TradingView.comPlaats een reactie