Bluechip NFT-project Moonbirds tekent bij Hollywood-talentagenten UTA


Het op NFT gerichte bedrijf werd in februari 2022 opgericht door de beginnende Facebook- en Twitter-investeerder Kevin Rose en ontwerper Justin Mezzell. Het bedrijf heeft ook de collecties Proof Collective en Oddities NFT in zijn catalogus.

Rose kondigde de verhuizing aan via Twitter op 6 januari en suggereerde dat het doel van de deal is om het merk Moonbirds bekend te maken op een “wereldwijde” mainstream-schaal, in plaats van alleen maar erkend te worden als een grote slagman in de Web3-ruimte.

“Wat brengt UTA op tafel? Ze zijn 1.400 mensen sterk, met divisies in film, televisie, muziek, videogames, sport, boeken, branding en licenties, spreken, marketing, beeldende kunst, uitzending en meer, “zei hij.

PROOF, het bedrijf achter het toonaangevende NFT-project Moonbirds, heeft een vertegenwoordigingsovereenkomst getekend met de grote Hollywood-talentagenten United Talent Agency (UTA).

Rose legde de verhuizing wat verder uit en merkte op dat UTA namens PROOF zal werken om “te helpen bij het onderzoeken, bemiddelen en uitvoeren van partnerschappen en uitbreidingsmogelijkheden op verschillende gebieden”.

Het op Ethereum gebaseerde Moonbirds-project werd gelanceerd in april 2022 en bestaat uit 10.000 8-bit avatar-NFT’s met uilthema. Tot op heden heeft het volgens gegevens van CryptoSlam ongeveer $ 619,5 miljoen aan secundaire verkopen gegenereerd.

Dat cijfer maakt van Moonbirds de elfde best verkochte collectie op de NFT-markt, met als naaste concurrenten Doodles op de twaalfde plaats voor $ 553 miljoen en CloneX op de tiende plaats voor $ 794,9 miljoen.

Top 12 verkopende NFT-projecten aller tijden: CryptoSlam

Ondanks de zogenaamd bullish UTA-aankondiging, is het 24-uurs verkoopvolume van Moonbirds met een forse 57,86% gedaald, met een waarde van $ 442.747 aan Moonbirds NFT die in die periode van eigenaar wisselde. Over een tijdsbestek van zeven dagen zijn de handelsvolumes echter nog steeds met 63,74% gestegen.

De verhuizing van Moonbirds volgt op andere grote namen in de NFT-ruimte om Hollywood-deals te zoeken.

Verwant: Logan Paul dreigt Coffeezilla aan te klagen wegens beschuldigingen van ‘zwendel’ van CryptoZoo

De oprichters van CryptoPunks, Larva Labs, waren de eersten die in september 2021 de weg vrijmaakten door een deal te ondertekenen met UTA om de IP van het bedrijf te vertegenwoordigen op tv, film, videogames, licenties en publicaties.

De volgende maand volgde Yuga Labs – dat nu eigenaar is van CryptoPunks – door zich aan te melden bij UTA om de Bored Ape Yacht Club IP naar films, tv, muziek en gaming te pushen. Terwijl de meest recente gebeurtenis vóór PROOF de deal was tussen UTA-concurrenten WME en NFT-start-up Boss Beauties.Plaats een reactie