Blockstream haalt $125 miljoen op voor Bitcoin Mining – Bitcoin MagazineBlockstream heeft aangekondigd dat ze $ 125 miljoen aan converteerbare obligaties en beveiligde leningfinanciering hebben opgehaald met als doel hun institutionele bitcoin-mijndiensten uit te breiden. De verhoging werd geleid door Kingsway Capital samen met andere investeerders, waaronder Fulgur Ventures.

Volgens de aankondiging zal Blockstream het opgehaalde kapitaal gebruiken om hun bitcoin-miningfaciliteiten uit te breiden “om te voldoen aan de sterke vraag naar zijn institutionele hostingdiensten”, waarvan zij beweren dat deze hoog blijft “vanwege het sterke trackrecord en de substantiële schaal van het bedrijf. met een industriebreed tekort aan beschikbare stroomcapaciteit.”

Deze verhoging volgt op Blockstream’s verhoging van $ 210 miljoen in augustus 2021, waarmee het bedrijf op $ 3,2 miljard werd gewaardeerd. Het bedrijf gebruikte deze vorige ronde om verschillende mijnbouwfaciliteiten te bouwen met de capaciteit voor institutionele hostingklanten, samen met de versterking van Blockstream’s verticale integratie voor ASIC-productie.

“Deze fondsenwerving stelt ons in staat om de jaar op jaar omzetgroei die we hebben gecreëerd met onze 2021 Series B te versnellen en door te gaan met het bouwen van infrastructuur voor de toekomstige Bitcoin-economie”, aldus Erik Svenson, Blockstream President en CFO. “We blijven gefocust op het verminderen van risico’s voor institutionele bitcoin-miners en het mogelijk maken voor zakelijke gebruikers om hoogwaardige use cases te bouwen op de meest veilige, robuuste en schaalbare blockchain ter wereld – Bitcoin.”

Dr. Adam Back, CEO van Blockstream, verklaarde: “Nu 2022 wordt gekenmerkt door meerdere grootschalige gecentraliseerde partij- en protocolstoringen, geloven we dat dit een leerervaring voor de markt is geweest: dat de fundamentele waarde van blockchains ligt in het verminderen van de behoefte aan vertrouwen derden.”

Blockstream is volgens de release een van ’s werelds grootste bitcoin-mijnexploitanten, met meer dan 500 megawatt (MW) in zijn ontwikkelingspijplijn. Blockstream is ook marktleider in Layer 2 Bitcoin-technologieën zoals Core Lightning (CLN) en het Liquid Network.

Plaats een reactie