BitMEX onthult exclusieve app voor gebruikers in Hong Kong


Als reactie op het evoluerende regelgevingslandschap in Hong Kong, heeft BitMEX, het cryptocurrency-uitwisselings- en derivatenhandelsplatform, de lancering aangekondigd van een speciale mobiele app exclusief voor zijn gebruikersbestand in Hong Kong.

De verhuizing is bedoeld om te voldoen aan de inspanningen van de Securities and Futures Commission (SFC) om geschikte normen voor digitale activa vast te stellen en tegelijkertijd de gebruikelijke handelservaring te bieden voor de groeiende cryptogemeenschap in de regio.

Overstappen naar BitMEX Hong Kong

Volgens een eerder vandaag gepubliceerde aankondiging, zal deze laatste stap van kracht worden als van 29 mei 2023. Bestaande BitMEX-gebruikers die in Hong Kong wonen, hebben vanaf deze datum geen toegang meer tot de diensten van BitMEX via de bestaande website of API-verbindingen. In plaats daarvan worden deze gebruikers overgedragen aan de gelieerde entiteit van BitMEX in Hong Kong, HDR BMEX Limited.

De overgang zou worden gefaciliteerd door de BitMEX Hong Kong mobiele app, die het exclusieve platform zal zijn voor toekomstige Hong Kong-gebruikers.

Afgezien van ingegeven door de SFC’s veranderende regelgeving in Hong Kong, de BitMEX Hong Kong mobiele app biedt een scala aan functies die zijn ontworpen om gebruikers een verbeterde handelservaring te bieden.

De functies omvatten portfoliobeheer waarbij users kunnen hun portefeuilles en verschillende handelsopties beheren waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen en verkopen via een breed scala aan handelsparen. Bovendien vergemakkelijkt de app cryptocurrency-aankopen met behulp van meer dan 30 verschillende valuta’s, waardoor verschillende fiat-naar-crypto-handelsprocessen worden gegarandeerd.

Het portfoliobeheer van de mobiele BitMEX Hong Kong-app biedt gebruikers ook realtime toegang tot rekeninginformatie, zoals portemonneesaldi, transactiegeschiedenis van stortingen en opnames die gemakkelijk kunnen worden gecontroleerd, zodat gebruikers de controle over hun digitale activa behouden. De app biedt ook volglijsten en real-time gegevens, zodat gebruikers gemakkelijk markttrends kunnen volgen.

Bovendien verklaarde BitMEX dat de transitie die op 29 mei zal plaatsvinden, zonder inhoudingen of kosten zal plaatsvinden. Bovendien hoeven bestaande geverifieerde Hong Kong-gebruikers geen andere verificatie- of KYC-controles te ondergaan.

Om toegang te krijgen tot de nieuwe diensten, hoeven gebruikers alleen de BitMEX Hong Kong mobiele app te downloaden.

De regelgevende houding van Hong Kong ten aanzien van crypto

Hong Kong, bekend als een wereldwijd financieel centrum, volgt de snelle groei van de crypto-industrie nauwlettend. Naarmate digitale activa steeds belangrijker worden, hebben de regelgevende autoriteiten van de regio belangrijke stappen ondernomen om een ​​duidelijk kader tot stand te brengen dat een evenwicht biedt tussen innovatie, bescherming van investeerders en systeemstabiliteit.

De SFC van Hong Kong loopt voorop bij het vormgeven van het regelgevingslandschap voor cryptocurrencies. In 2019 introduceerde de SFC een alomvattend regelgevingskader dat bekend staat als de “Opt-in Regulatory Sandbox”.

Dankzij dit initiatief kunnen gekwalificeerde handelsplatforms voor virtuele activa kiezen voor een licentiekader dat naleving van antiwitwas- en ken-uw-klant-regelgeving garandeert. Deze proactieve aanpak heeft tot doel een veilig en transparant ecosysteem voor cryptohandel in de regio te bevorderen.

Naast wonen als financieel centrum, is Hongkong onlangs begonnen met het testen van zijn centrale bank digitale valuta (CBDC), genaamd e-HKD. Bij het proefproject zouden volgens de laatste details 16 banken en betalingsverwerkers betrokken zijn.

De centrale bank zal een vast bedrag aan e-HKD vrijgeven, waarbij deelnemers de effectiviteit van de valuta zullen testen en onderzoeken of deze nuttig kan zijn voor de stadstaat.

Ondertussen is de wereldwijde cryptomarkt de afgelopen weken in een mix van stieren en beren geweest. In de afgelopen 24 uur is de wereldwijde cryptomarkt met slechts 0,2% gekelderd met een marktwaarde van meer dan $ 1 biljoen.

Wereldwijde cryptomarktkapitalisatie op de 1-daagse grafiek. | Bron: TOTAL op TradingView.com

Uitgelichte afbeelding van Coingape, grafiek van TradingVew

Plaats een reactie