Bitcoin-winstgevende overdrachten pieken nu BTC $ 27.000 breekt


On-chain data tonen aan dat het Bitcoin-winstvolume is gestegen nadat de prijs van de cryptocurrency kort boven het $27.000-niveau brak.

Bitcoin observeert 2,4 keer zoveel winstoverdrachten als verliesoverdrachten

Dat blijkt uit gegevens van het on-chain analytics-bedrijf heiligdit niveau van winstneming is sinds december 2020 niet meer gezien. De relevante indicator hier is de “verhouding van het dagelijkse on-chain transactievolume in winst tot verlies”. Zoals de naam al doet vermoeden, meet het de verhouding tussen het Bitcoin-volume van winstgevende transacties en die van verliesgevende transacties.

Deze statistiek vertelt ons of er op dit moment meer winst wordt geoogst in de markt dan verlies wordt gerealiseerd. De indicator heeft een positieve waarde als het winstvolume hoger is. Anders is het negatief.

De indicator werkt door de on-chain geschiedenis van elke munt die wordt verkocht/overgedragen te doorlopen om de prijs te zien waartegen deze voor het laatst is verplaatst. Als deze eerdere verkoopprijs voor een munt op dit moment lager was dan de BTC-waarde, dan is deze specifieke munt met winst verplaatst en wordt de transactie dus geteld onder het winstvolume. Evenzo, als de laatste prijs hoger is dan de laatste waarde, draagt ​​de verkoop van de munt bij aan het verloren volume.

Nu, hier is een grafiek die de trend laat zien in de verhouding van het dagelijkse on-chain transactievolume in winst tot verlies voor Bitcoin, evenals voor Ethereum, in het afgelopen jaar:

The values of the two metrics seem to have been relatively high in recent days | Source: Santiment on Twitter

De bovenstaande grafiek laat zien dat de winst-verliesvolumeverhouding van Bitcoin de afgelopen dagen volledig is verhoogd. Met de laatste prijsstijging boven het niveau van $ 27.000 (die maar kort duurde voordat de munt weer onder de markering viel), heeft de indicator een nog scherpere piek gezien.

In deze stijging heeft de maatstaf een waarde van ongeveer 1,4 bereikt, wat suggereert dat het transactievolume van winstgevende transacties ongeveer 2,4 keer groter is dan het volume van verliesgevende transacties. Dit indicatorniveau is het hoogste sinds december 2020, toen de bullrun van 2021 zich in de beginfase bevond.

Dit hoge winstvolume suggereert dat beleggers op dit moment bang zijn voor dalingen, en daarom haastten ze zich om wat winst te oogsten zodra de prijs boven het niveau van $ 27.000 brak. De verkoopdruk van deze winstnemers lag waarschijnlijk achter de terugval naar het niveau van $ 26.000.

De grafiek laat zien dat het winstnemingsvolume van Ethereum de afgelopen dagen ook aanzienlijk is gestegen. Toch neemt de cryptocurrency pas sinds medio 2023 de hoogste waarde van de indicator waar, en slechts iets verder terug dan het geval is voor Bitcoin.

BTC-prijs

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de $26.800, een stijging van 34% in de afgelopen week.

Bitcoin-prijsgrafiek

It looks like the value of the asset has shot up over the past 24 hours | Source: BTCUSD on TradingView

Uitgelichte afbeelding van Kanchanara op Unsplash.com, grafieken van TradingView.com, Santiment.netPlaats een reactie