Bitcoin Weekend Run overschrijdt $20.000 Mark en domineert de Altcoins


Zelfs als de cryptocurrency-industrie in 2022 crashte, is de status van Bitcoin als de “alfamunt” opmerkelijk stabiel gebleven. Met een marktkapitalisatie van meer dan $398 miljard en een handelsvolume van $24.180.295, is de dominantie van Bitcoin in de afgelopen 24 uur met 43% toegenomen.

Volgens marktwaarnemers begon de BTC-bullmarkt officieel in 2023 en zal naar verwachting in waarde stijgen. Daarnaast werd eerder deze week de United States Consumer Price Index (CPI) gepubliceerd, waaruit blijkt dat de waarde van de Amerikaanse dollar daalt ten opzichte van andere valuta’s. Anderzijds gaven de CPI-gegevens de markt het nodige vertrouwen om de neerwaartse trend van de inflatie te volgen.

In de voorgaande week nam de dominantie van BTC toe met bijna 2%, en keerde terug naar een hoogtepunt in meerdere maanden toen de waarde het niveau van $ 20.000 overschreed.

BTC Marktkapitalisatie Dominantie van 43,04%. BTC.D-grafiek op Tradingview.com.

Bitcoin toont bullish momentum

Rekt Kapitaal zegt dat BTC investeerders volgende week zal verrassen door boven de $21.000 te handelen. Deze opleving moedigde handelaren en investeerders over de hele wereld aan om opnieuw de Bitcoin-markt te betreden en snel geld te verdienen.

Nadat BTC begin deze week officieel de $17.000 overschreed, waren de vooruitzichten voor het activum optimistischer dan eind 2022.

Op vrijdagavond steeg de prijs van BTC tot boven de $18.000, vervolgens $19.000 en uiteindelijk naar $20.000. De volgende uren zagen we een stijging geïnitieerd door de bulls, die uiteindelijk BTC op zondag naar bijna $ 21.000 duwde.

Tegen deze prijs heeft bitcoin zijn terrein goedgemaakt sinds de meltdown van FTX-Alameda Research meer dan twee maanden geleden. Zelfs als het is gedaald van zijn lokale piek, ligt de prijs nog steeds ruim boven de $ 20.000. De marktwaardering van de cryptocurrency is bijna $400 miljard, en veel investeerders hopen dat er elke dag een nieuwe bull run kan beginnen.

Sean Farrell, hoofd digitale activastrategie van Fundstrat, zei dat Bloomberg:

Cryptoassets presteerden goed na de zachte CPI-afdruk, wat suggereert dat de correlatie van crypto met macro niet snel zal verdwijnen

Terwijl Bitcoin stijgt, trekken Altcoins zich terug

Op de daily charts van gisteren lieten de meeste altcoins winst zien, maar die cijfers zijn nu negatief. Na een stijging met meer dan 35% in een dag en bijna 70% in een week, is het bullish geworden en beweegt het nu in die richting. Het zit momenteel echter onder dat niveau vanwege de dagelijkse daling van 4,5%.

De top 10 dagelijkse cryptocurrencies die waarde verloren zijn Dogecoin (DOGE), Polkadot (DOT), Litecoin (LTC), Shiba Inu (SHIB), Avalanche (AVAX), Cardano (ADA) en Polygon (MATIC).

De waarde van alternatieve cryptocurrencies zoals ADA en DOGE is met respectievelijk 0,34% en 0,08% gedaald ten opzichte van hun respectievelijke 24-uurs hoogtepunten. De waarde van ADA en BNB is de afgelopen dag licht gedaald. Beide munten hebben de afgelopen week echter aanzienlijke winsten geboekt, met respectievelijk meer dan 21% en 11%.

Uitgelichte afbeelding van Unsplash.com, grafieken van TradingView.comPlaats een reactie