Bitcoin verwacht nieuwe ‘grote rally’ terwijl RSI het herstel van de bearmarkt in 2018 kopieert


Bitcoin (BTC) staat voor een nieuwe “grote rally”, aangezien de marktsterkte de omstandigheden kopieert van na de bearmarkt van 2018.

Volgens de laatste analyse zal BTC/USD hoger blijven stijgen “na enige consolidatie” dankzij de belangrijkste signalen van zijn relatieve sterkte-index (RSI).

Bitcoin drukt nooit eerder geziene bullish divergentie af

Nu de BTC-prijswinsten nog steeds komen, voelen Bitcoin-stieren zich steeds zelfverzekerder ondanks het wijdverbreide wantrouwen in de lange levensduur van de huidige rally.

Voor de populaire handelaar Crypto Wolf onderscheidt een belangrijk fenomeen dat nu aan de gang is het laatste herstel van Bitcoin van alle andere.

RSI, merkte hij op 18 januari op, had een langverwachte bullish divergentie afgedrukt op wekelijkse tijdframes – iets wat nog nooit eerder is gebeurd.

“BTC printte een zeldzame wekelijkse RSI bullish divergentie. Nooit gebeurd in de geschiedenis van BTC, een once in a life opportunity”, zei hij samengevat is jan. 21.

RSI is een fundamentele maatstaf die door handelaren wordt gebruikt om te bepalen of een actief tegen een bepaalde prijs overbought of oversold is. De wekelijkse print is al lang in de maak, met Cointelegraph die eind vorig jaar van tevoren rapporteerde over zijn komst.

“De technische details waren aanwezig, de hitlijsten schreeuwden naar beneden, maar zoals gewoonlijk was de meerderheid in volledige bear-modus”, voegde Wolf eraan toe.

BTC/USD kaarsgrafiek van 1 week (Bitstamp) met RSI. Bron: TradingView

Analist: “Enige consolidatie” gaat vooraf aan de bovenkant

Daarmee begint Bitcoin het soort renaissance te herhalen dat voor het laatst werd gezien aan het einde van zijn vorige bearmarkt begin 2019.

Gerelateerd: Dode kat stuiteren? Bitcoin-prijs nadert $ 23.000 op een nieuw hoogtepunt in 5 maanden

Trader en analist Trader Tardigrade, op social media ook wel Alan genoemd, voorspelt zo dat de goede tijden nog wel even aanhouden.

“BTC herhaalt het patroon in RSI en Price Action tot de bodem van 2019”, zei hij verteld volgers vorige week.

“Op de dagelijkse grafiek, 1. RSI Sterke opwaartse trend naar overbought zone 2. $BTC had daarvoor een aanzienlijke daling 3. Plotselinge kopers kochten $BTC op. Na enige consolidatie volgt er een grote rally.”

BTC/USD geannoteerde grafiek. Bron: Trader Tardigrade/Twitter

De dagelijkse RSI stond op het moment van schrijven op bijna 87, zo bleek uit gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView.

Dit is het hoogste sinds januari 2021, maanden voordat BTC/USD nieuwe all-time highs bereikte van $58.000 in april en $69.000 in november.

BTC/USD 1-daagse kaarsgrafiek (Bitstamp) met RSI. Bron: TradingView

De standpunten, gedachten en meningen die hier worden geuit, zijn alleen van de auteurs en weerspiegelen of vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de standpunten en meningen van Cointelegraph.



Plaats een reactie