Bitcoin test gerealiseerde prijs opnieuw, zal rally worden gered?


On-chain data laten zien dat de Bitcoin-prijs nu een nieuwe test maakt van de gerealiseerde prijs, kan dit helpen om de waarde van het activum weer omhoog te duwen en de rally opnieuw te starten?

Bitcoin test nu de gerealiseerde prijs van ongeveer $ 19.700

Zoals een analist in een CryptoQuant-post opmerkte, moet BTC dit niveau behouden als de bullish vooruitzichten aanhouden. De “gerealiseerde prijs” verwijst hier naar een prijs die is afgeleid van een Bitcoin-kapitalisatiemodel dat de “gerealiseerde limiet” wordt genoemd.

In tegenstelling tot de normale marktkapitalisatie, die de waarde van alle munten in de circulerende voorraad als dezelfde laatste BTC-prijs plaatst, zegt de gerealiseerde limiet dat de “echte” waarde van elke munt de prijs is waartegen deze het laatst is verplaatst.

Het belangrijkste voordeel van dit cap-model is dat het minder gewicht legt op munten die lange tijd slapend zijn geweest (aangezien de prijs toen veel lager zou zijn geweest).

Veel van dergelijke munten zijn permanent ontoegankelijk geworden als gevolg van zoekgeraakte wallet seed-zinnen. De marktkapitalisatie geeft ze echter nog steeds dezelfde waarde als elke andere munt, ondanks het feit dat ze de prijs niet langer op een zinvolle manier kunnen beïnvloeden. De gerealiseerde cap helpt dit probleem te verminderen.

Als de gerealiseerde limiet wordt gedeeld door het totale aantal munten in omloop, wordt de “gerealiseerde prijs” verkregen. In tegenstelling tot de normale prijs (die op dezelfde manier kan worden verkregen uit de marktkapitalisatie), is deze gerealiseerde prijs niet een waarde die van toepassing is op elke munt.

Wat de gerealiseerde prijs eerder betekent, is de kostenbasis van de gemiddelde houder op de Bitcoin-markt. Dat is de prijs waartegen de gemiddelde belegger zijn munten heeft gekocht/verkocht.

Hier is een grafiek die de trend in de gerealiseerde prijs van Bitcoin over de afgelopen maanden laat zien:

Looks like the price has been approaching the metric in recent days | Source: CryptoQuant

Zoals weergegeven in de bovenstaande grafiek, was de Bitcoin-prijs onder de gerealiseerde prijs tijdens de dieptepunten van de bearmarkt, maar met de start van de laatste rally in januari was het activum erin geslaagd om het niveau te doorbreken.

Wanneer de prijs onder de gerealiseerde prijs ligt, is de gemiddelde belegger momenteel in een staat van verlies. Dergelijke houdervoorwaarden zijn van oudsher gezien tijdens bearmarkten en het niveau fungeerde als weerstand. Dergelijke periodes hebben daarentegen geduurd, wat impliceert dat de prijs eronder gevangen is gebleven.

Bullish winden hebben het meestal overgenomen en de prijs brak boven dit niveau, en telkens wanneer een succesvolle doorbraak plaatsvond, is deze lijn in plaats daarvan in ondersteuning veranderd.

Met de laatste daling van Bitcoin test de prijs nu opnieuw de gerealiseerde prijs, die momenteel wordt gewaardeerd op ongeveer $ 19.700. Dit zou een echte test voor de rally kunnen zijn alsof er een echte overgang naar een bullish periode heeft plaatsgevonden, dit niveau zou als ondersteuning moeten dienen en de prijs helpen herstellen.

Een mislukking hier kan echter slecht nieuws zijn voor de cryptocurrency, omdat het een teken kan zijn dat de bearmarkt toch nog niet voorbij is.

BTC-prijs

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond $19.900, een daling van 11% in de afgelopen week.

Bitcoin-prijsgrafiek

BTC has plunged in the past day | Source: BTCUSD on TradingView

Uitgelichte afbeelding van André François McKenzie op Unsplash.com, grafieken van TradingView.com, CryptoQuant.com

Plaats een reactie