Bitcoin stopt de volatiliteit bij $ 23.000, aangezien BTC-hodlers een massale terugkeer naar winst zien


Bitcoin (BTC) handelde zijwaarts tijdens de opening van Wall Street op 24 januari met analisten die niet wisten waar de prijs naartoe zou gaan.

BTC/USD kaarsgrafiek van 1 uur (Bitstamp). Bron: TradingView

BTC-prijs blijft onder de belangrijkste weerstand

Gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView volgden een dag van consolidatie voor BTC/USD, die bleef hangen in de buurt van $23.000.

Het paar zag weinig reactie op de start van de handel, inclusief technische problemen op de New York Stock Exchange, terwijl de macro-economische gegevens van de Verenigde Staten er ook niet in slaagden de status quo te veranderen.

Bitcoin miste dus richting na het vaststellen van een kleiner handelsbereik op 20 januari.

“Bitcoin kon een cruciale weerstand van $ 23,1K niet doorbreken”, zegt Cointelegraph-medewerker Michaël van de Poppe samengevat.

“Als we doorgaan met het maken van LH’s, zullen we waarschijnlijk rond de $ 22,3K testen en vegen voordat we doorgaan. Geeft serieuze koopkansen.”

BTC/USD annotated chart. Source: Michaël van de Poppe/ Twitter

Een volgende Twitter-enquête liet zien hoe verscheurd de gemiddelde marktdeelnemer was over waar de markt naartoe zou kunnen gaan. Op het moment van schrijven was 47,8% van de ongeveer 4.000 reacties het erover eens dat er een correctie zou moeten plaatsvinden op Bitcoin, terwijl de resterende 52,2% gokt op een trip naar $25.000.

“Schokkerige prijsactie zonder duidelijk patroon of richting”, handelaar Daan voortgezet naast een kaart met doelen.

“Op de intraday kijk ik vooral naar deze witte gebieden, de nodes met een hoog volume, samen met de Daily en Weekly open. Uitbreiding boven 23.1 en onder 22.6K. Hak tot dan.”

BTC/USD geannoteerde grafiek. Bron: Daan Crypto Trades/Twitter

Bespreken de waarschijnlijkheid van opwaartse voortzetting, benadrukte collega-handelaar Gaah ondertussen $ 24.000 als een belangrijk niveau om in de gaten te houden.

Eerder had Cointelegraph gerapporteerd over het belang van de omgeving, aangezien dit een site is voor korte liquidaties met het voortschrijdend gemiddelde van Bitcoin over 200 weken erboven.

“Het eerste positieve teken voor omkering is dat $ 20,8k de bodem wordt. Het tweede positieve teken is dat $ 24.000 de volgende verdieping wordt’, aldus een deel van Gaah’s analyse.

Bitcoin stuurt hodlers in het zwart

Uitzoomend was het on-chain analysebedrijf Glassnode dat voorzichtig optimistisch was over het belang van de BTC-prijsuitbraak.

Gerelateerd: BTC-statistieken verlaten de capitulatie – 5 dingen die u deze week in Bitcoin moet weten

Bij het bereiken van de huidige niveaus, merkte het op, had BTC/USD in één klap drie belangrijke trendlijnen overtroffen, wat sinds maart 2020 niet meer voorkwam.

“De recente stijging van de prijsactie van Bitcoin heeft voor het eerst sinds de bearmarkt van 2018/19 en de Covid-crisis van maart 2020 geleid tot een eerste doorbraak boven alle drie de kostenbasissen”, begeleidende opmerkingen lezen.

“Een aanhoudende duur boven deze belangrijke psychologische niveaus zou als constructief worden beschouwd.”

De grafiek toonde de kostenbasissen – de totale betaalde prijs – voor Bitcoin-houders op korte en lange termijn, samen met de gerealiseerde prijs die de totale prijs weerspiegelt waartegen het aanbod voor het laatst bewoog.

BTC/USD geannoteerde grafiek. Bron: Glassnode/Twitter

De standpunten, gedachten en meningen die hier worden geuit, zijn alleen van de auteurs en weerspiegelen of vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de standpunten en meningen van Cointelegraph.Plaats een reactie