Bitcoin-standaard bouwen in Portugal – Bitcoin Magazine


Dit is een opinieredactioneel commentaar van Holly Young, Ph.D., een actieve bouwer in de Portugese Bitcoin-gemeenschap.

Lang geleden, toen mensen dachten dat de aarde plat was, was het min of meer hier, in Portugal waar ik dit schrijf, dat mensen dachten dat de aarde eindigde. En als je naar de zee kijkt, begrijp je waarom, aangezien de grijze Atlantische Oceaan zich uitstrekt zover het oog reikt naar Amerika in de ene richting en naar Noord-Afrika in de andere. Namen die verwijzen naar de rand van de aarde (“Fisterra”, “Finisterre”) komen veel voor langs de Atlantische kust.

Afbeeldingsbron: Auteur

Het visumproces van Portugal, voor degenen onder ons die geen Europeaan zijn, is, hoewel enigszins traag, beheersbaar en houdt niet noodzakelijkerwijs in dat u afscheid moet nemen van een te groot deel van uw Bitcoin-voorraad. Een D7-visum vereist bijvoorbeeld alleen dat u inkomsten of passief inkomen laat zien (en ja, ze beschouwen Bitcoin als een passief inkomen) en het equivalent van twee jaar minimumloon op uw bankrekening.

Voor iedereen die er ooit is geweest, ik hoef nauwelijks in te gaan op de charmes van Portugal. Het klimaat, het prachtige landschap, het eten, de ontzettend vriendelijke en warme cultuur spreken allemaal voor zich. Het is veel minder gericht op het bijhouden van de schijn en status dan zijn mediterrane zusterlanden, Italië en Spanje. Voor degenen die graag een gezond buitenleven willen leiden, of het nu gaat om wandelen, surfen, motorrijden of paardrijden – noem maar op, Portugal is een paradijs. Voor degenen die hier een gezin willen stichten, is het over het algemeen een veilige omgeving, met lage misdaadcijfers, goede gezondheidszorg, een aantal uitstekende internationale scholen en een levendige gemeenschap voor thuisonderwijs of alternatief onderwijs.

Er is iets aan de geschiedenis van Portugal waardoor het ook een Bitcoin-haven is. Het land was van het midden van de jaren twintig tot het midden van de jaren zeventig onder een dictatuur, wat betekent dat politieke onderdrukking en censuur nog steeds levende herinneringen zijn onder de lokale bevolking. Armoede was hier de norm, vooral voordat het in de jaren ’80 toetrad tot de Europese Unie, en toch blijft Portugal een van de armere Europese landen.

Een toestroom van Bitcoiners brengt onvermijdelijk meer welvaart met zich mee, wat de lokale economieën voedt. De geschiedenis van Portugal, de aantrekkelijke levensstijl en de Bitcoin-vriendelijke belastingwetten maken het op zichzelf een vruchtbare grond voor een Bitcoin-gemeenschap.

En dan heb je het soort mensen dat Portugal altijd heeft aangetrokken als immigranten.

Degenen onder ons die hier in het diepe zuiden van Europa zijn aangespoeld en wortel hebben geschoten, hebben volgens mij enkele gemeenschappelijke kenmerken. Velen van ons kwamen om onze kinderen weg te halen uit de rigide en beperkende schoolsystemen van Noord-Europa. Velen hebben land gekocht en willen graag zelfvoorzienend worden. Velen zijn digitale nomaden, op zoek naar gemeenschap – dit geldt vooral verder naar het noorden, in Lissabon. Velen zijn mensen die met hun handen werken en goederen maken om te verkopen. Over het algemeen trekt Portugal en heeft het altijd een vrijheidsgezinde menigte getrokken als het gaat om immigranten. En ik kan je uit ervaring vertellen dat deze mensen natuurlijke Bitcoiners zijn. Orange pilling is hier prediken tot het koor, ook al hadden velen nog nooit van bitcoin gehoord. Vraag hen of ze een gedecentraliseerd, deflatoir, censuurbestendig geld willen en het antwoord is een volmondig “ja!”

Niemand van ons weet natuurlijk wat de toekomst gaat brengen, maar wat die ook gaat brengen, het lijkt erop dat we de menselijke waarde van ons peer-to-peer netwerk niet mogen onderschatten. Wat ik het leukst vond aan de korte periode die ik op Bitcoin Beach in El Salvador doorbracht, was de internationale menigte die niets liever wilde dan over Bitcoin praten tijdens het avondeten. Maar de voordelen van het hebben van een actieve Bitcoin-gemeenschap zijn niet alleen sociaal. We zien allemaal dat er moeilijke tijden komen met hyperinflatie en tekorten – voor deze problemen bieden alleen parallelle economieën een realistische oplossing.

Tijdens COVID-19 hebben enkele vrienden van mij op hun land een zogenaamde privémarkt opgezet. In een mum van tijd waren de eerste 10 kramen uitgebreid en waren er enkele honderden shoppers toen ik langskwam. Kraampjes verkochten lokale honing, paddenstoelen, kleding, biochar-branders, eieren, vlees, sieraden, lokale sterke drank, kaarsen en koperen ornamenten. Mensen boden circusworkshops voor kinderen, kledingreparatie – er was livemuziek en een feestelijke sfeer. Initiatieven als deze zijn perfect om bitcoin te introduceren als de ideale valuta voor een parallelle, lokale economie, met alle voordelen van Lightning. Als Bitcoiners moeten we deze kansen actief grijpen. Ik zal op korte termijn een workshop “Bitcoin voor beginners” houden, georganiseerd via de Telegram-groep voor de markt.

Op een strand aan de zuidkust, Meia Praia, beginnen de eerste groene scheuten van Bitcoin Beach Europe te ontkiemen. Tot nu toe is het slechts een kleine strandbar. Maar als je op vrijdagavond naar de Bam Bam Beach-bar gaat, vind je daar livemuziek en een actieve, internationale menigte Bitcoiners, die verhalen uitwisselen en hun koude biertjes betalen met Lightning. Ook andere initiatieven komen langzaam op gang. De boerderijwinkel van een goede vriend van mij accepteert ook sats als betaling. Een pizzeria aan de zuidkust in Burgau doet dat ook. Dat geldt ook voor een steakhouse in Almancil. Een voor een verschijnen en bloeien Bitcoin-bedrijven.

Voor de Europese Bitcoiner ziet de VS eruit als een benijdenswaardige hub van Bitcoin-meetups, met een verleidelijke reeks bijeenkomsten op een regelmatige basis, vooral in Nashville en Austin. Hier in Europa moeten we wat harder werken om onze Bitcoin-contacttijd en onze Bitcoin-chats binnen te krijgen. Maar er is nooit een beter moment geweest voor Europese Bitcoiners om samen te komen en meetups, informatiesessies te houden en gemeenschappen op te bouwen.

Familie komt op de eerste plaats – gemeenschap is een goede tweede. Net zoals de integriteit van familierelaties tijd, inspanning, toewijding en aandacht vereist, zo ook het bouwen en behouden van een gemeenschap. Portugal biedt het welkom dat we nodig hebben voor een Europese Bitcoin-gemeenschap en economie – het heeft het potentieel om Europa’s Bitcoin-hartland te worden. Maar het belangrijkste is dat we allemaal ons best doen om bij te dragen aan de oranje tsunami die hyperbitcoinisatie zal zijn. “Bouw beter terug”, zeggen onze politici, en ik ben het er volledig mee eens – door hun regimes te defunderen, door zich af te melden, door bitcoin te kopen, door de mensen om ons heen te helpen bitcoin te kopen en door de gemeenschap op te bouwen waarin we willen leven, van de vermalen.

Dit is een gastpost van Holly Young. Geuite meningen zijn geheel van henzelf en komen niet noodzakelijk overeen met die van BTC Inc of Bitcoin Magazine.

Plaats een reactie