Bitcoin staat op het punt om uit de ongelooffase te komen: analist


De Bitcoin-prijs is sinds 1 januari met meer dan 28% gestegen, wat een indrukwekkende rally laat zien om het jaar te beginnen. De prijsbeweging werd gedreven door de verwachting van de wereldwijde financiële markt dat de Amerikaanse Federal Reserve haar tempo van renteverhogingen zal blijven vertragen voordat de spil later dit jaar komt.

Volgens Willy Woo, pionier op het gebied van on-chain analyse van Bitcoin, is dit het geval resulteerde in de markt bevindt zich nu in de “ongeloof” -fase van de cyclus. Woo verwijst naar de onderstaande grafiek, die meestal wordt gebruikt om marktcycli in alle financiële markten te beschrijven, en zei: “Ik vermoed dat we ons in de fase van “ongeloof” van de cyclus bevinden.”

Woo beweert dat BTC de paniek-, woede- en depressiefasen al heeft doorlopen en dus aan het einde van de cyclus is en op het punt staat een nieuwe marktcyclus in te gaan.

In de huidige fase wordt het sentiment van de handelaren gedomineerd door het motto: “Deze rally zal mislukken zoals de andere.” en “Dit is een sukkelbijeenkomst.” Een mening die momenteel heel gebruikelijk is op crypto Twitter. Zodra de fase van ongeloof voorbij is, ontstaat er hoop op mogelijk herstel.

Psychologie van markten | Bron: Twitteren

Bitcoin On-Chain-Data suggereert ongelooffase

Ter ondersteuning van deze stelling citeert de gerenommeerde on-chain-analist drie belangrijke on-chain-statistieken, waarvan de eerste CVDD (Cumulative Value Days Destroyed) is. Volgens uitvinder Woo heeft dit historisch gezien de bodem van de markt geïdentificeerd.

Het is gebaseerd op de theorie dat de markt een hogere bodem waarneemt wanneer oude munten (bijv. gekocht voor $1.000) worden doorgegeven aan nieuwe investeerders (bijv. voor $10.000). In de grafiek is te zien dat de CVDD-vloer sinds eind november met succes is verdedigd, zoals Woo verklaarde:

CVDD Floor (circa 2019) verdedigde met succes gedurende 2 maanden achter elkaar, de eerste echte test afgezien van COVID waar de crash dichtbij kwam. Ik hoop dat dit geen beroemde laatste woorden zijn :). Het spotmomentum was tijdens deze beweging sterk, er was ook maandenlang een solide accumulatie bij 16k.

Bitcoin-prijsmodel
Bitcoin prijsmodel | Bron: Twitteren

Een andere indicator dat Bitcoin zijn bodem heeft gevonden, is de kostenbasisvergelijking. De piekkorting die kortetermijnkopers hadden ten opzichte van langetermijnkopers heeft een hoogtepunt bereikt.

“Alleen in de diepe delen van een bearmarkt worden kortetermijnmunten goedkoper dan langetermijnmunten”, legde Woo uit en deelde de volgende grafiek.

BTC-kostenbasis
BTC-kostenbasis | Bron: Twitter

Ten derde citeert de analist de BTC-macro-index, die een “redelijk veilige” tijd om te kopen aangeeft. “Kijk naar de verticale bisectiebanden; we zijn nu ongeveer 1 maand verwijderd van de periode waarin de heraccumulatiefase van de markt begint’, zegt Woo.

Bitcoin macro-index
Bitcoin-macro-index | Bron: Twitter

Op het moment van schrijven stond BTC op $21.119, waardoor de prijs onder de dagelijkse weerstand bleef. Een doorbraak boven het niveau van $21.500 zou cruciaal zijn om vertrouwen in de rally op te bouwen en de overtuiging weg te nemen dat de recente stap een bulltrap zou kunnen zijn.

Bitcoin prijs BTC USD
Bitcoin-handel onder dagelijkse weerstand, 1-uurgrafiek | Bron: BTCUSD op TradingView.com

Uitgelichte afbeelding van Kanchanara / Unsplash, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie