Bitcoin-productiegroei en kapitaalstrategie als leidraad voor Marathon Digital: CEOEen combinatie van meer hash-snelheid die online komt van mijnbouwinstallaties en een prijsbeschermingsbenadering beschermt Bitcoin (BTC) mijnbouwbedrijf Marathon Digital Holdings (Nasdaq: MARA) tijdens de bearmarkt, vertelde Cointelegraph zijn CEO Fred Thiel.

In een exclusief interview tijdens de 2023 Bitcoin Conference in Miami, onthulde Thiel de strategie achter de cijfers van Marathon in het eerste kwartaal van 2023, waar het bedrijf zijn nettoverlies terugbracht van $ 12,9 miljoen ($ 0,12 per aandeel) van Q1 2022 naar $ 7,2 miljoen ($ 0,05). per aandeel) dit jaar.

Marathon compenseert lagere Bitcoin-prijzen met toenemende productie. Het rapporteerde een kwartaalrecord van 2.195 BTC-mijnen gedurende de eerste drie maanden van het jaar, ter waarde van meer dan $ 60 miljoen op het moment van schrijven. “We draaien nu ergens rond de 14,0 [Exhash/second (EH/s)] hash-snelheid, dat is twee keer meer dan waar we eind vorig jaar waren”, zei Thiel over de 74% toename van de productie, waarbij hij beweerde dat Marathon de komende maanden 23,0 EH/s in hash-snelheid zou moeten bereiken.

De cryptowinter van vorig jaar zorgde voor nog meer druk op Bitcoin-mijnbouwbedrijven. In december diende Core Scientific het faillissement van Chapter 11 in, terwijl Greenridge een reddingslijn van $ 74 miljoen voor schuldsanering ontving van de New York Digital Investment Group om te overleven te midden van de waardedaling van Bitcoin.

Hoewel de prijs van Bitcoin ook van invloed was op de kwartaalresultaten, slaagde Marathon er in maart in om zijn schuld af te bouwen te midden van de omvallende banken in de Verenigde Staten. Het mijnbouwbedrijf betaalde een termijnlening af bij Silvergate Bank, waardoor de 3.132 Bitcoins vrijkwamen die als onderpand voor de lening werden aangehouden. Op dat moment zei Marathon dat de verhuizing $ 50 miljoen aan schulden zou elimineren en de jaarlijkse financieringskosten met $ 5 miljoen zou verminderen.

Gerelateerd: Besmetting overspoelt Bitcoin-mijnwerkers terwijl de bearmarkt voortduurt

De strategie van Marathon omvatte ook inspanningen om activa te beschermen tegen marktdalingen. Volgens Thiel heeft Marathon in de afgelopen jaren kapitaal ingezet om platformen op de top van de markt te kopen met prijsbescherming, waardoor de schuld werd gekoppeld aan de waarde van Bitcoin.

“Toen de prijzen in de markt daalden, werden onze prijzen helemaal naar beneden bijgesteld. Dat betekende dat we eerst in wezen naar de nieuwste technologie hadden gekeken, wat betekent dat onze vloot de meest energie-efficiënte vloot ter wereld zal worden. industrie. De gemiddelde vlucht in de hele industrie is ongeveer 43, 44 joule per terahash. Onze vloot is op 24 joule per terahash, dus bijna de helft van de energie.”

Marathon investeert ook in buitenlandse samenwerkingsverbanden. Eerder in mei kondigde het bedrijf een joint venture aan met Zero Two, de infrastructuur voor digitale activa, om een ​​grootschalige Bitcoin-mijnfaciliteit in Abu Dhabi te creëren, met twee mijnsites die een capaciteit van 250 megawatt combineren.

Abu Dhabi werd uitgekozen vanwege de asymmetrische energiemarkt, waarin de energiecapaciteit die nodig is om aan de vraag in de zomer te voldoen, in de winter onbenut blijft, zei Thiel. “Ze hoeven de schatkist van de overheid niet te financieren om elektriciteit te subsidiëren, want nu gaat Bitcoin dat subsidiëren.”

Tijdschrift: $ 3,4 miljard aan Bitcoin in een popcornblik — Het verhaal van de Silk Road-hacker

Plaats een reactie