Bitcoin-prijsvooruitzichten: gemeenschap nog steeds erg bearish, verwacht lagere prijzen


De cryptomarkt is nog steeds aan het bijkomen van de prijsdaling van Bitcoin op zaterdag. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie nam het grootste deel van de markt mee nadat het bezweken was aan bearish trends. Maar het lijkt erop dat dit niet het einde is, aangezien investeerders verwachten dat het digitale activum zal blijven dalen.

Nog eens 5% verlies tegen het einde van de maand

Maart staat nog in de kinderschoenen maar begon al met slecht nieuws voor de markt. Dit komt overeen met het bearish sentiment dat werd geuit door deelnemers in de ruimte op Coinmarketcap’s Price Estimates-functie. Het product verzamelt stemmen van communityleden over waar zij de prijs van een digitaal activum in de toekomst zien, en geeft een mediaan en een gemiddelde verwachte prijs weer. Voor bitcoin is het ongelooflijk bearish, aangezien beleggers een meer neerwaartse trend verwachten.

Met meer dan 11.000 verzamelde stemmen voor de maand maart zijn de verwachtingen voor BTC negatief geworden. De gemiddelde prijsverwachting eind maart kwam uit op $ 21.084, wat neerkomt op een daling van 5,67% ten opzichte van de huidige prijzen. Als deze voorspelling zou uitkomen, zou dit betekenen dat bitcoin nog eens $ 1.200 van zijn waarde zou moeten verliezen, waardoor de cryptomarkt verder in de problemen zou komen.

Investors still very bearish toward BTC | Source: Coinmarketcap

Kiezers handhaafden ook dezelfde bearish vooruitzichten voor de prijs in de komende paar maanden. Met elke maand dalen de verwachtingen voor het digitale activum tot wel 17% verwachte verliezen in de komende drie maanden. Tegen het einde van mei schatten meer dan 4.400 kiezers de prijs van BTC op een lage $18.521.

Maar wat zegt het beleggerssentiment over Bitcoin?

Volgens de Crypto Fear & Greed Index zijn beleggers nog steeds erg neutraal als het om de markt gaat. Maar het is geen lange kans om te zien dat het sentiment heel snel negatief en angstig wordt, vooral met de prijscrash van de bitcoin.

Bitcoin-prijsgrafiek van TradingView.com

BTC loses $1,200 in one hour | Source: BTCUSD on TradingView.com

Het ding over neutraal sentiment zoals dit is dat het vrij gemakkelijk is om beide kanten te beïnvloeden. Omdat de prijzen laag zijn, wordt de kans op een daling van het sentiment groter. Dit kan de prijs van bitcoin en andere cryptocurrencies beïnvloeden, wat resulteert in verdere neerwaartse trends.

Maar net zoals de mogelijkheid van een negatieve beweging groot is, is de premisse voor een positieve beweging net zo sterk. Als het momentum snel zou aantrekken, zouden de prijzen ook scherp kunnen stijgen, waardoor opnieuw $ 25.000 in zicht komt.

BTC ziet nu cruciale steun bij $ 22.000, maar er is nog steeds veel weerstand bij $ 22.700 die het digitale activum zou moeten verslaan om zijn opwaartse rally te hervatten.

Volgen Beste Owie op Twitter voor marktinzichten, updates en af ​​en toe een grappige tweet… Uitgelichte afbeelding van NewsBTC, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie