Bitcoin prijsuitbraak of bull trap? 5K Twitter-gebruikers wegen mee


Bitcoin (BTC) handelt op het hoogste niveau in meer dan twee maanden, maar de uitdrukking op de lippen van elke handelaar is “bull trap”.

Na het behalen van een rendement van 25% in één week, blijft BTC/USD verdacht onder de overlevenden van de Bitcoin-bearmarkt.

Bitcoin bull trap overtuigt niet

Het wordt wel de “grootste bull trap” ooit gezien, en ondanks het feit dat het meer dan $20.000 heeft, houdt de prijsactie van BTC niemand voor de gek.

Deze week, met Wall Street gesloten tot 17 januari, blijft de handel buiten kantooruren hogere niveaus ondersteunen, maar het is moeilijk te geloven dat deze lang blijven bestaan.

Voor degenen die in 2022 daling na daling hebben waargenomen, met als hoogtepunt het FTX-schandaal, lijkt het gewoon te mooi om waar te zijn dat Bitcoin nu bullish zal worden.

Dat is het huidige resultaat van De speciale Twitter-enquête van Cointelegraph marktdeelnemers en andere Twitter-gebruikers vragen of de laatste bullrun benen heeft.

Op het moment van schrijven gelooft slechts 38,6% van de meer dan 5.000 respondenten van wel, en de meerderheid is het ermee eens dat $21.000 BTC/USD een “bull trap” is.

Ze zijn verre van alleen.

“Op het moment dat ze zich realiseren dat deze pomp slechts een short squeeze is en geen echte aankoop, is het al te laat. Nogmaals, de grootste stierenval die ik ooit heb gezien,’ populaire account Il Capo van Crypto schreef in een debat tijdens het weekend.

Even sceptisch was analist Toni Ghinea, die eveneens overeengekomen met de omschrijving “bull trap”.

“Mensen zijn optimistisch. Je weet wat er daarna gebeurt, ‘zei hij toegevoegdook hebben voorspelde dat BTC/USD ergens in 2023 zou dalen tot $14.000.

“De belichaming van ongeloof”

Anderen zijn ondertussen minder categorisch in hun marktbeoordelingen, maar laten zich niet leiden door de kans dat de rally doorgaat.

Gerelateerd: BTC-prijs annuleert FTX-verliezen – 5 dingen die u deze week in Bitcoin moet weten

Collega-handelaar Pentoshi voorspeld “een behoorlijke hoeveelheid volatiliteit en scherpe bewegingen in beide richtingen op korte termijn” vorige week, terwijl Jeff Ross, oprichter en CEO van Vailshire Capital Management, zei dat “alleen de tijd het zal leren.”

“Regimeverandering of bulltrap?” hij vroeg terwijl BTC/USD zijn eerste wekelijkse afsluiting boven het voortschrijdend gemiddelde van 200 dagen in maanden naderde.

Investeerder en ondernemer Alistair Milne, een veteraan op de Bitcoin-markten, had niettemin een boodschap voor degenen die nog op het hek staan.

“Ik zie veel ‘ik vertrouw deze rally niet’ of ‘dit is een bulltrap’ of ‘waarom vind ik dit ongemakkelijk’ in mijn feed,” hij getweet in het weekend.

“Dit is de belichaming van de ‘ongeloof’-fase van een marktcyclus. Bitcoin-beermarkten eindigen met bloedstollende rally’s (meestal een 2x van dieptepunten).

Een begeleidende afbeelding toonde de immer populaire “Wall Street Cheat Sheet”, waarbij Milne beweerde dat Bitcoin aan het begin stond van een nieuwe bull run. Zoals Cointelegraph meldde, is niet iedereen het daarmee eens.

Op het moment van schrijven werd BTC/USD verhandeld tegen $20.800 op Bitstamp, gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView lieten zien.

BTC/USD kaarsgrafiek van 1 uur (Bitstamp). Bron: TradingView

De standpunten, gedachten en meningen die hier worden geuit, zijn alleen van de auteurs en weerspiegelen of vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de standpunten en meningen van Cointelegraph.Plaats een reactie