Bitcoin-prijspiek kan rally naar dit bedrag stuwen, voorspelt topanalist


De recente stijging van de prijs van Bitcoin heeft de hoop in crypto-activa nieuw leven ingeblazen. Tot nu toe pseudonieme crypto-analist Cheds verklaarde dat een massale rally binnenkort misschien niet vergezocht is voor BTC.

De cryptomarkt worstelde met stijgende inflatiepercentages en andere negatieve factoren in 2022. In 2023 heeft BTC echter een positief prijsmomentum opgepikt, waarbij sommige investeerders denken dat de slechtste dagen voorbij zijn. De voorspelling van Ched is optimistisch over de prestaties van BTC in de toekomst.

Cheds aan Twitteren gaf zijn voorspelling over de BTC-prijs op basis van zijn technische analyse. Hij verklaarde dat Bitcoin een bullish reversal zou kunnen meemaken. In zijn woorden opent meer dan $ 18.200 de mogelijkheid van een omgekeerd hoofd-schoudercomplex, meerdere schouders en hoofd met nekbasis voor $ 25.500.

Zijn optimistische voorspelling laat Bitcoin stijgen tot het niveau van $37.000, wat een stijging van 76% zal zijn ten opzichte van de huidige waarde. Hij suggereerde dat angst om te missen (FOMO) zal meer handelaren ertoe aanzetten om BTC-rally’s na te jagen.

Bitcoin sloot ook boven zijn voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen. Ched bestempelde deze stap als een teken van de kracht van BTC. Hij gelooft dat de altcoins ook tot leven zullen komen zodra Bitcoin en Ethereum vertragen om hun posities te consolideren.

Tim Draper, een BTC-stier, was optimistischer over de prijsbeweging van Bitcoin. Zijn analyse voorspelde dat Bitcoin tegen het einde van 2023 $250.000 waard zou zijn.

Hoewel de cijfers buitensporig lijken, verklaarde hij dat Bitcoin een grotere acceptatie zou genieten in de detailhandelsuitgaven. Draper benadrukte dat slechts één op de zeven BTC-portemonnees van een vrouw is. Hij verwacht dat meer vrouwen BTC-portemonnees zullen adopteren.

Standard Chartered Bank was pessimistischer. In hun voorspelling zou Bitcoin kunnen dalen tot ongeveer $5.000. Ze verklaarden ook dat naarmate meer beurzen financiële problemen en faillissementen bestrijden, de prijzen zullen dalen. Volgens hun prognose zullen deze financiële problemen het vertrouwen van beleggers in digitale activa aantasten.

Wat zit er achter de heropleving van crypto?

De cryptomarkt heeft zijn vooruitzichten verbeterd, waarbij BTC de markt leidt. Hoewel experts verschillen in hun voorspellingen en voorspellingen, hebben verschillende factoren geleid tot deze positieve wending in 2023.

Over het algemeen correleren de financiële markten met de Amerikaanse economie. In 2022 nam de inflatie bijvoorbeeld toe, evenals de werkloosheid. De forex- en aandelenmarkten voelden de impact van deze tariefaanpassingen, met cryptocurrencies die volgden. Maar de recente inflatiegegevens voor december lieten een daling zien die de cryptoprijzen mogelijk heeft doen stijgen.

Ook genieten cryptocurrencies nu een bredere acceptatie en acceptatie ondanks regelgeving in bepaalde regio’s. Ze dienen als een sneller middel voor het verwerken van betalingen en hun nut is de laatste tijd enorm gestegen. Technologische vooruitgang zoals Web3 hebben ook een rol gespeeld, aangezien de meeste cryptoprojecten zich bij deze trend willen aansluiten. Deze factoren hebben ook de prijzen van crypto-activa verhoogd.

Bitcoin (BTC) kort of lang?

Bitcoin piekt boven de $ 21.000 zone l BTCUSDT op Tradingview.com

BTC bevindt zich boven het $21k-niveau en heeft zijn positieve prijstrend in 2023 voortgezet. Traders kunnen echter sceptisch zijn over BTC en zich afvragen of het een bull run of een bull trap is.

Het activum wordt momenteel verhandeld boven de 50-daagse en 200-daagse eenvoudige voortschrijdende gemiddelden. Deze technische indicator laat zien dat zowel de korte als de lange termijn er bemoedigend uitzien voor Bitcoin.

Uitgelichte afbeelding van Pixabay en grafiek van Tradingview.comPlaats een reactie