Bitcoin-prijsniveaus om in de gaten te houden terwijl handelaren wedden op minder dan $ 14K BTC


Bitcoin (BTC) bleef stabiel op de opening van Wall Street op 21 november na een wekelijkse afsluiting op niveaus die sinds eind 2020 niet meer zijn gezien.

BTC/USD kaarsgrafiek van 1 uur (Bitstamp). Bron: TradingView

Uit gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView bleek dat BTC/USD boven de $16.000 zweefde nadat het van de ene op de andere dag onder het niveau was gezakt.

Het sentiment bleef op het scherp van de snede terwijl geruchten over crypto-bedrijfsconglomeraat Digital Currency Group (DCG) bleven ronddraaien.

De bezorgdheid concentreerde zich op het investeringsvehikel van $ 10,5 miljard, de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), met ongefundeerde geruchten over mogelijke liquiditeitsproblemen die op sociale media opdoken.

Coinbase, de GBTC-bewaarder, naar verluidt bevestigd zijn Bitcoin-bezit – meer dan 635.000 BTC – was veilig en aanwezig op de dag.

GBTC was echter slechts een van de vele potentiële slachtoffers in de voortdurende ineenstorting van beurs FTX en aanverwante bedrijven, en cryptoprijzen bleven zeer gevoelig voor het onderwerp.

Traders en analisten stonden dus in de rij om BTC-prijsdoelen voor de korte termijn te behalen, die misschien niet verwonderlijk meestal neerwaarts waren.

Leeuw: $ 14.600, $ 15.300, $ 17.580

De populaire Twitter-commentator Anbessa pleitte ervoor dat BTC/USD vervolgens lagere niveaus opnieuw zou testen, maar bood ook een nieuw niveau aan als de markt weer sterk zou worden.

Bijwerken een Twitter-discussie met een geannoteerde grafiek, benadrukte hij $ 14.600 als een “meest voorbereide” gebied om de BTC-blootstelling te vergroten.

‘De tijd is verstreken en het plan is niet veranderd. De re-entry is nu iets lager (aflopende trendlijnondersteuning)”, vatte hij samen in begeleidende opmerkingen.

Als Bitcoin zijn daling nu zou stoppen, zei Anbessa dat een terugkeerpunt net onder de $17.600 zou liggen – de plaats van het vorige macro-laagtepunt van juni. BTC/USD zou het moeten omdraaien om de strategie geldig te laten zijn.

BTC/USD geannoteerde grafiek. Bron: Lion/Twitter

De London Crypto: $ 12.000, $ 175.000

Net als verschillende anderen gelooft The London Crypto, partner van uitwisseling ByBit, dat het ultieme dieptepunt op de bearmarkt rond de $ 12.000 voor Bitcoin ligt.

Hij kwam tot de berekening met behulp van historische opnames van all-time highs.

Voor elk dieptepunt in de cyclus is er echter een hoogtepunt, en optimistisch The London Crypto was niet verlegen om de goede tijden te voorspellen die terugkeren rond de volgende halvering van de bloksubsidie ​​van Bitcoin.

“BTC heeft een correctie van 77% doorgevoerd in deze bearmarkt, vergeleken met 84% in 2013 en 83% in 2017”, merkte hij op.

“Als we onze vorige cycli hoog versus dieptepunten bestuderen, kunnen we schatten dat het dieptepunt voor deze beer tussen de $ 10.000 en $ 12.000 ligt, gevolgd door een hoogtepunt van $ 175.000 in 2024-2025.”

BTC/USD geannoteerde grafiek. Bron: The London Crypto/Twitter

Sheldon de sluipschutter: $ 12.000 – $ 13.000

Zijn sentiment werd gedeeld door Sheldon the Sniper op de dag, die een ruw doel van $ 12.000 – $ 13.000 gaf.

Een stuitering van meer dan $18.000 zou leiden tot een “offloading” van zijn BTC-portfolio, aldus een andere tweet, waarbij verschillende neerwaartse doelen tegelijkertijd kristalliseerden.

Deze kwamen in de vorm van verschillende ondersteuningszones voor $ 14.013, $ 12.846, $ 11.747 en $ 10.594.

“Drop kan gebeuren vóór de offloadzone, maar laten we eens kijken,” voegde hij eraan toe.

BTC/USD geannoteerde grafiek. Bron: Sheldon the Sniper/Twitter

Rekt Capital: belangrijke wekelijkse niveaus

Analist Rekt Capital ondertussen gemarkeerd belangrijke ondersteunings- en weerstandszones in de vorm van slotkoersen op de wekelijkse grafiek.

Gerelateerd: GBTC volgende BTC-prijs zwarte zwaan? – 5 dingen die u deze week in Bitcoin moet weten

Op $ 16.250 sloot BTC/USD zijn laatste wekelijkse kaars boven $ 1.000 onder de “sleutelweerstand” op $ 17.322, waarschuwde hij.

Bij het uploaden van een samenvattende grafiek waren andere belangrijke niveaus $ 13.910 aan de onderkant en $ 23.300 aan de bovenkant.

“Nieuwe BTC Weekly Close vindt plaats onder de belangrijkste weerstand”, merkte hij op.

“Price heeft een kleine afwijzing uitgevoerd, maar tot nu toe geen substantiële neerwaartse doorwerking.”

BTC/USD geannoteerde grafiek. Bron: Rekt Capital/Twitter

De standpunten, gedachten en meningen die hier worden geuit, zijn alleen van de auteurs en weerspiegelen of vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de standpunten en meningen van Cointelegraph.Plaats een reactie