Bitcoin-prijs correleert met risicoactiva – Bitcoin Magazine


Het onderstaande is een uittreksel uit een recente editie van Bitcoin Magazine PRO, de premiummarktennieuwsbrief van Bitcoin Magazine. Om als een van de eersten deze inzichten en andere on-chain bitcoin-marktanalyses rechtstreeks in uw inbox te ontvangen, Abonneer nu.


Een onafhankelijke bitcoin-rally of een zet met een hoge bèta? Hoe dan ook, bitcoin-houders vieren de laatste actie om 2023 te starten. Bitcoin heeft een aanzienlijk momentum laten zien en heeft elk belangrijk prijsniveau op korte termijn bereikt, zowel in dagelijkse voortschrijdende gemiddelden als in de keten gerealiseerde prijzen. In feite vertoont elk groot spel met een hoge bèta op de markt dezelfde kracht, wat ons meer voorzichtigheid dan vertrouwen geeft in deze laatste short squeeze die vorige week werd benadrukt in “Bitcoin scheurt naar $ 21.000, shorts gesloopt in grootste squeeze sinds 2021.”

Hoe graag we ook zouden willen dat een onafhankelijke bitcoin hoger wordt, er zijn genoeg tekenen in de markt die laten zien dat het tegenovergestelde waarschijnlijk is. We hebben een relatief betekenisvolle sprong gezien in de meest oververkochte namen van 2022, met een short squeeze en daaropvolgende ronde van FOMO vanaf de dieptepunten van 2022.

Bitcoin versus hoge bèta-rendementen.

Door deze recente risicorally is de impliciete volatiliteit op de aandelenmarkten naar nieuwe dieptepunten afgegleden, aangezien de Amerikaanse dollar op korte termijn blijft verzwakken, de National Financial Conditions Index (NFCI) losser wordt en de wereldwijde M2-geldleveringscontracten in een veel langzamer tempo verlopen dan vorig jaar. paar maanden.

Bitcoin-prijs correleert met aandelen met een hoge bèta in de recente opwaartse beweging.  De wereldwijde liquiditeit neemt toe naarmate de financiële omstandigheden versoepelen.

Wereldwijde M2 ​​in kaart gebracht tegen de groei van bitcoin op jaarbasis.

Bitcoin-prijs correleert met aandelen met een hoge bèta in de recente opwaartse beweging.  De wereldwijde liquiditeit neemt toe naarmate de financiële omstandigheden versoepelen.

Bron: Bloomberg

De nettoliquiditeit, een model dat we in ons vorige stuk hebben uitgelicht, vertoont een inkrimping in vergelijking met vorig jaar, maar is de afgelopen maanden niet veel veranderd. Als we een aanhoudende rally willen zien voortduren, zouden we graag zien dat de groei van de nettoliquiditeit in de komende paar maanden de belangrijkste drijfveer is die deze beweging begeleidt.

In de notulen van hun recente vergadering spraken leden van de Federal Reserve hun bezorgdheid uit over de “ongerechtvaardigde versoepeling van de financiële omstandigheden” die wordt veroorzaakt door de toename van risicovolle activa en die vervolgens hun inspanningen om de inflatie af te koelen belemmert.

Nu de Bank of Japan besluit om haar monetaire beleid te versoepelen, zou dit ertoe kunnen leiden dat de carry trade afneemt. Wij zien dit als een van de weinige manieren waarop zowel de dollar zou kunnen dalen als de wereldwijde aandelenmarkten verzwakken, waarbij de aandelenkoersen stijgen als gevolg van de stijgende kosten van Amerikaans kapitaal.


Vind je deze inhoud leuk? Abonneer nu om PRO-artikelen direct in je inbox te ontvangen.

Bitcoin Magazine Pro-abonneerknop

Relevante eerdere artikelen:

Plaats een reactie