Bitcoin Payments-app Bottlepay naar Shutdown-services
Bottlepay, een populaire consumenten-app voor Bitcoin-transacties, heeft de sluiting aangekondigd op maandag 24 juli 2023, waardoor gebruikers hun geld moeten opnemen. Het bedrijf verklaarde dat alle accounts zullen worden gesloten en dat gebruikers worden aangespoord om hun geld op te nemen in Bitcoin of fiat-valuta (GBP/EUR) uit de Bottlepay-app vóór de sluitingsdatum.

Als er op de sluitingsdatum geen geld wordt opgenomen, wordt Bitcoin omgezet in fiat-valuta en teruggestort op de genomineerde bankrekening, terwijl eventuele fiat die nog op de rekening staat ook wordt teruggestort op de genomineerde bankrekening.

In een verklaring adviseerde Bottlepay gebruikers om de downloadfunctie van de app te gebruiken om transactieoverzichten vóór de sluitingsdatum op te slaan. Het bedrijf benadrukte dat Bitcoin-transacties fiscale implicaties kunnen hebben, waardoor de gedownloade informatie waardevol is voor toekomstig gebruik. Naarmate de sluitingsdatum nadert, kan Bottlepay via de app of via e-mail contact opnemen met gebruikers die nog steeds Bitcoin of fiat-valuta op hun rekening hebben staan. Het bedrijf waarschuwde gebruikers echter om op de hoogte te zijn van mogelijke oplichting en nooit een offboarding-proces buiten de app te starten.

Met betrekking tot de volgende stappen wordt gebruikers geadviseerd om hun transactiegeschiedenis te downloaden en hun Bottlepay-accounts te sluiten. Instructies voor het opnemen van geld van Bitcoin- en fiat-accounts, evenals het downloaden van transactiegeschiedenis en het sluiten van accounts, zijn te vinden in de app.

In een slotnotitie sprak Bottlepay haar dankbaarheid uit aan haar klanten en verontschuldigde zich voor het ongemak veroorzaakt door de sluiting. Hoewel het bedrijf afzag van het doen van specifieke aanbevelingen over wat te doen met Bitcoin-fondsen, werden gebruikers aangemoedigd om de nodige zorgvuldigheid te betrachten bij het selecteren van alternatieve bewaarportefeuilles of het converteren van Bitcoin naar fiat-valuta. Het register van de Financial Conduct Authority (FCA) kan worden geraadpleegd voor informatie over andere FCA-geregistreerde crypto-activabedrijven die actief zijn in het VK.

Plaats een reactie