Bitcoin neemt het ‘leeuwendeel’ omdat de institutionele instroom het hoogste punt in 7 maanden bereikte


Bitcoin (BTC), die in januari met 40% herstelde, leidde tot de grootste instroom van institutioneel geld sinds juni 2022, blijkt uit gegevens.

In zijn “Digital Asset Fund Flows” Weekly”-rapport van 30 januari bevestigde de investerings- en handelsgroep voor digitale activa CoinShares dat er in de laatste week van de maand $117 miljoen naar cryptovaluta ging.

Instellingen “niet verkocht” op post-merge Ethereum

Bitcoin staat nog steeds op de radar als een institutionele investeringsmogelijkheid.

Zoals blijkt uit de meest recente gegevens van CoinShares, duurde het enkele weken voordat de BTC-prijsactie de eerdere verliezen goedmaakte om een ​​grote ommekeer in investeringsgewoonten teweeg te brengen – en niet alleen in de Verenigde Staten.

“De Amerikaanse beren van vorige week lijken van gedachten te zijn veranderd met een instroom van 117 miljoen dollar, inclusief 26 miljoen dollar uit de Verenigde Staten”, schreef CoinShares in een Twitter-thread bij het rapport.

“Dit is 3x zoveel als vorige week. Het totale beheerd vermogen was gestegen tot 28 miljard dollar, een stijging van 43% ten opzichte van het dieptepunt in november 2022.”

Duitsland was de verrassende leider, verantwoordelijk voor 40% van de weektelling, gevolgd door Canada.

Ondanks dat altcoins zich in lijn met Bitcoin verzamelen, lijken instellingen vooral geïnteresseerd te zijn in BTC als het om contant geld gaat.

In de woorden van CoinShares: “de focus lag bijna volledig op Bitcoin”, een feit dat marktdeelnemers niet uit het oog verliezen door een mogelijke verschuiving in voorkeuren weg te nemen van de Ethereum-centrische DeFi-arena.

“Dit is het bewijs dat institutioneel geld niet wordt verkocht op de Ethereum-stelling”, populaire Twitter-account Pillage Capital betoogde.

De cijfers waren eveneens in tegenspraak met testtijden voor bepaalde altcoins, waarbij CoinShares Bitcoin Cash (BCH), Stellar (XLM) en Uniswap (UNI) uitkozen. Solana (SOL), Cardano (ADA) en Polygon (MATIC) zagen niettemin een netto-instroom.

“Multi-asset beleggingsproducten zagen voor de 9e achtereenvolgende week een uitstroom van in totaal US $ 6,4 miljoen, wat suggereert dat beleggers de voorkeur geven aan geselecteerde investeringen”, merkte het op.

Wekelijkse Crypto Asset Flows-grafiek. Bron: CoinShares/Twitter

GBTC zakt richting nieuwe recordkorting

Na een duidelijke eigen comeback te hebben gemaakt, lijkt het grootste institutionele investeringsvehikel van Bitcoin intussen opnieuw op stoom te komen.

Gerelateerd: Bitcoin ziet gouden kruis dat voor het laatst 2 maanden voor het hoogste punt ooit werd bereikt

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) werd op 7 februari verhandeld met een korting van 43% ten opzichte van de Bitcoin-spotprijs, en herstelde zich tot 36,2% medio januari.

Zoals Cointelegraph blijft rapporteren, bevindt Grayscale zich momenteel in moeilijkheden die gevolgen hebben voor het moederbedrijf Digital Currency Group na het uiteenvallen van FTX in november.

Maar zelfs daarvoor had GBTC het moeilijk, omdat Grayscale Amerikaanse regelgevers probeert te dwingen om het om te zetten in het eerste Bitcoin spotprijs exchange-traded fund (ETF) van het land.

GBTC-premie vs. activaposities vs. BTC/USD-grafiek. Bron: Coinglass

De standpunten, gedachten en meningen die hier worden geuit, zijn alleen van de auteurs en weerspiegelen of vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de standpunten en meningen van Cointelegraph.Plaats een reactie