Bitcoin nadert $ 27.000 ondanks ‘hete’ PCE-gegevens die weddenschappen op renteverhogingen in juni aanwakkerden


BTC/USD kaarsgrafiek van 1 uur op Bitstamp. Bron: TradingView

Bitcoin haalt zijn schouders op over nieuwe inflatieproblemen in de VS

Uit gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView bleek dat BTC/USD op Bitstamp bijna $27.000 naderde.

Het paar steeg onverwacht nadat de gegevens van de persoonlijke consumptie-uitgaven (PCE) van de dag de eerste stijgingen sinds oktober 2022 lieten zien.

Een dergelijke lezing zou een tegenwind moeten opleveren voor risicovolle activa, inclusief crypto, aangezien het impliceert dat de inflatie hardnekkig blijft en dat meer financiële verkrapping nodig kan zijn om deze te temmen.

“Dit is een grote tegenslag in de strijd van de Fed tegen inflatie”, aldus The Kobeissi Letter, financiële commentaarbron. schreef onderdeel van een reactie.

Kobeissi merkte op dat de verwachtingen voor renteverhogingen door de Federal Reserve “snel veranderden” dankzij de PCE-gebeurtenis.

Volgens de FedWatch Tool van de CME Group is de markt nu nipt voorstander van een nieuwe renteverhoging in juni, terwijl het voorheen voor meer dan 80% zeker was dat er een pauze zou komen.

Grafiek met waarschijnlijkheidspercentages van de Fed. Bron: CME-groep

Financieel commentator Tedtalksmacro erkende ondertussen dat de PCE-winsten relatief waren.

“Amerikaanse PCE-gegevens kwamen goed binnen, boven de verwachtingen van analisten. Op jaarbasis van 3 maanden drukte de kern-PCE echter fors lager… tot 4,2%. reageerde.

Reden voor opluchting voor handelaren was ondertussen het begeleidende nieuws dat de regering-Biden een deal over het schuldenplafond naderde, met de deadline nu slechts enkele dagen verwijderd.

De S&P 500 en Nasdaq Composite Index waren op het moment van schrijven respectievelijk 1% en 1,65% gestegen.

DXY bereikt hoogtepunten in 10 weken

Michaël van de Poppe, oprichter en CEO van handelsfirma Eight, wendde zich tot Bitcoin zelf en signaleerde het potentieel voor opwaartse voortzetting.

Gerelateerd: Bitcoin verliest zijn trendlijn van 200 weken en brengt $ 20K in het spel – BTC-prijsanalyse

“Dat is stap één voor Bitcoin, aangezien we $ 26.600 terugvorderen en op zoek zijn naar voortzetting in de richting van de hoogste rangen”, zei hij. merkte op op de prijsactie van de dag.

“Als de recente correctie een afwijking is, kunnen we volgende week doorbreken naar $ 29.000.”

BTC/USD annotated chart. Source: Michaël van de Poppe/ Twitter

Hij waarschuwde dat PCE “geen goed teken” was voor risicovolle activa, en wees op de schokkerige reactie op de sterkte van de Amerikaanse dollar – traditioneel omgekeerd gecorreleerd met crypto.

De Amerikaanse dollarindex (DXY) bereikte die dag 104,4, het hoogste niveau sinds 17 maart.

“Enige consolidatie na de rally van deze maand zou gezond zijn voor de dollar”, schreef de populaire handelaar Justin Bennett in een speciale voorspelling.

“Maar een dagelijkse en wekelijkse sluiting boven 104,20 opent begin volgende week 105,00. Het enige dat me bearish zou maken op de DXY is een dagelijkse afsluiting onder de 103,50.

Amerikaanse dollarindex (DXY) 1-daagse kaarsgrafiek. Bron: TradingView

Bitcoin (BTC) boekte snelle winsten bij de opening van Wall Street op 26 mei toen de macro-economische gegevens van de Verenigde Staten voor een nare verrassing zorgden.

Magazine: ‘Morele verantwoordelijkheid’: kan blockchain het vertrouwen in AI echt verbeteren?

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Elke investerings- en handelsbeweging brengt risico’s met zich mee en lezers moeten hun eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.Plaats een reactie