Bitcoin-mijnwerkers ‘volgende trigger’ voor BTC-prijscrash terwijl uitstroom het hoogste punt van meerdere maanden bereikte


Bitcoin (BTC)-mijnwerkers zouden de volgende “trigger” van de BTC-prijs kunnen vormen, waarschuwt onderzoek naarmate de opnames toenemen.

In een Quicktake-bericht voor het on-chain analyseplatform CryptoQuant op 10 november suggereerde bijdrager MAC.D dat mijnwerkers binnenkort met “faillissement” te maken zouden kunnen krijgen.

Onderzoek: netwerkomstandigheden “zullen mijnwerkers wurgen”

Nadat BTC/USD in een paar dagen tijd met 20% was gedaald, begonnen miners te werken tegen hogere kosten dan de bloksubsidie ​​en transactiekosten die ze verdienden.

Het resultaat is dat mijnbouwplatforms inactief worden en dat mijnwerkers BTC verkopen om de kosten te dekken.

“BTC-beveiliging staat op een recordhoogte, maar het mijnbouwvolume neemt geleidelijk af. Dit zal de mijnwerkers wurgen, “legde MAC.D uit.

Hij wees op uitstromen van mijnportefeuilles die alleen al voor 9 november 5.400 BTC passeren, iets dat “kan worden geïnterpreteerd als verhoogde verkoopdruk”.

In de toekomst zou de situatie kunnen verslechteren als grote mijnbouwbedrijven uiteindelijk massaal opgeslagen BTC verkopen als een manier om verplichtingen te betalen.

“Er is al veel nieuws dat op NASDAQ genoteerde mijnbouwbedrijven hun schulden niet kunnen betalen. Als ze failliet gaan, zal er een situatie zijn waarin ze geen andere keuze hebben dan BTC te verkopen”, vervolgde de post.

“Daarom is het noodzakelijk om de opnametabel van mijnwerkers nauwlettend in de gaten te houden, en als de hoeveelheid opname van mijnwerkers toeneemt, zal BTC waarschijnlijk verder dalen.”

Toch zou er kort na zo’n grote capitulatie een zilveren randje kunnen komen. Historisch gezien is er een correlatie geweest tussen het verdwijnen van mijnwerkers en de bodem van de BTC-prijs.

“Maar het faillissement van vroegere mijnwerkers heeft de bodem van de BTC gevormd”, concludeerde de post.

“Dus als ze failliet gaan, moeten ze het gebruiken als een kans om BTC te kopen.”

Bitcoin miner uitstroom grafiek. Bron: CryptoQuant

De kosten van mijnbouw wegen zwaarder dan de winsten

Voortbordurend op het thema merkte journalist Colin Wu ondertussen op dat zelfs de meest populaire Bitcoin-mijnmachines nu onrendabel waren.

Gerelateerd: FTX en Binance’s voortdurende saga: alles wat er tot nu toe is gebeurd

“Aangezien BTC in de afgelopen 7 dagen met 20% is gedaald, laat F2POOL zien dat bitcoin-mijnmachines zoals Whatsminer M30S en Antminer S17Pro onder de sluitingsprijs zijn gedaald,” hij getweet op de dag, linkend naar de grote mijnpool, f2pool.

“Top bitcoin-mijnmachines zoals Ant S19 XP zijn ook goed voor 56% van de elektriciteitsrekeningen.”

Charles Edwards, CEO van vermogensbeheerder Capriole, signaleerde ook de onhoudbare productiekosten versus het inkomen van mijnwerkers tegen lopende prijzen.

“Veel Bitcoin-mijnwerkers schakelen nu hun rigs uit”, zei hij commentaar gegeven op een kaart.

Bitcoin-mijnbouwproductiekosten geannoteerde grafiek. Bron: Charles Edwards/Twitter

“De elektriciteitskosten van Bitcoin zijn zojuist voor de 2e keer in slechts 5 jaar overschreden. De elektriciteitsrekening van de gemiddelde mijnwerker is nu hoger dan het verdiende inkomen.”

De meningen en meningen die hier worden uitgedrukt, zijn uitsluitend die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijk de mening van Cointelegraph.com. Elke investerings- en handelsbeweging brengt risico’s met zich mee, u moet uw eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.Plaats een reactie