Bitcoin-mijnwerkers hebben de afgelopen week bijna 10% van hun reserves gedumpt


Uit gegevens blijkt dat Bitcoin-mijnwerkers de afgelopen week ongeveer 7,7.000 BTC hebben gedumpt, wat resulteerde in een afname van bijna 10% van hun reserves in de periode.

Bitcoin-mijnwerkers trekken grote bedragen op na de crash

Volgens het laatste wekelijkse rapport van Glassnode is de laatste daling van de mijnwerkersreserves de scherpste sinds september 2018.

De “Miner Balance” is een indicator die de totale hoeveelheid Bitcoin meet die momenteel in de portemonnee van alle miners wordt gehouden.

Wanneer de waarde van deze statistiek stijgt, betekent dit dat mijnwerkers nu munten naar hun portemonnee overboeken. Een dergelijke trend kan, indien verlengd, wijzen op accumulatie van deze ketenvalidators en zou daarom bullish kunnen blijken te zijn voor de prijs.

Aan de andere kant suggereert een daling van de indicator dat mijnwerkers momenteel hun BTC uit hun reserves halen. Over het algemeen betalen mijnwerkers uit hun portemonnee voor verkoopdoeleinden, en dus kan dit soort trend bearish zijn voor de cryptovaluta.

Hier is een grafiek die de trend in de Bitcoin Miner Balance van de afgelopen jaren laat zien:

Looks like the value of the metric has plunged in recent days | Source: Glassnode's The Week Onchain - Week 46, 2022

Zoals u in de bovenstaande grafiek kunt zien, is de Bitcoin Miner-saldo onlangs gekelderd toen de crash als gevolg van de FTX-crisis plaatsvond.

In de afgelopen week of zo is de waarde van de indicator met 7,76k BTC gedaald, wat neerkomt op een totale daling van ongeveer 9,5%.

De grafiek bevat ook de gegevens voor de “Miner Net Position Change” (of simpelweg de Netflow), die het totale aantal munten meet dat mijnwerkers storten in of opnemen uit hun portemonnee.

Volgens deze statistiek geven mijnwerkers momenteel 6,45.000 BTC per maand uit, hoger dan tijdens enige uitverkoop in de afgelopen jaren.

In feite is de huidige maandelijkse daling van de reserves van de mijnwerkers de sterkste sinds september 2018.

Mijnwerkers stonden al voor de laatste crash onder extreme druk, omdat de lange en diepe bearmarkt hun winst voortdurend had gekrompen.

Door de nieuwe prijsdaling hebben veel miners ongetwijfeld geen andere keus dan hun bezit nu te liquideren, wat heeft geleid tot de scherpe daling van de Bitcoin Miner Balance.

BTC-prijs

Op het moment van schrijven schommelt de prijs van Bitcoin rond de $16,7k, een daling van 15% in de afgelopen week.

Bitcoin-prijsgrafiek

The value of the crypto seems to have been moving sideways in the last few days | Source: BTCUSD on TradingView
Featured image from Hans-Jurgen Mager on Unsplash.com, charts from TradingView.com, Glassnode.com

Plaats een reactie