Bitcoin-mijnbouw een reddingslijn voor Virunga – Bitcoin MagazineVirunga National Park, gelegen in de Democratische Republiek Congo, is Afrika’s oudste beschermde gebied en een bewijs van de biodiversiteit en natuurlijke schoonheid van het continent. Maar het park staat onder toenemende druk van lokale milities die gewelddadige aanvallen op zijn dieren en werknemers hebben gepleegd, terwijl verschillende problemen, waaronder COVID-19, hebben geleid tot een langdurige sluiting van het park voor toeristen, waarvan het beweert dat het ongeveer 40% vertegenwoordigt. van zijn inkomsten.

Een rapport in de MIT Technology Review beschrijft hoe parkdirecteur Emmanuel de Merode zich tot bitcoin-mining heeft gewend om geld te verdienen met de overvloedige natuurlijke hulpbronnen van het park die anders zijn gestrand om het bestaan ​​​​van het park te behouden.

De Merode ontmoette Sébastien Gouspillou, eigenaar van Big Block Green Services, die El Salvador adviseerde over zijn ‘Bitcoin City’. Gouspillou beschreef hoe “[They] deed mijnbouw door elektriciteit te kopen – het was niet efficiënt. Het geld gaat misschien naar oligarchen in Kazachstan. In Virunga zien we dat het het park redt.”

Gouspillou hielp de Merode bij het opzetten van de eerste delen van de operatie in 2020, die in september van dat jaar met de mijnbouw begon. De locatie huurde vervolgens negen fulltime werknemers in om de faciliteit te bemannen, die in wisselende ploegen in de jungle werken om de mijnwerkers te bedienen. Het wordt aangedreven door drie waterkrachtcentrales in het park, een duurzame elektriciteitsbron die al werd gebruikt om nabijgelegen steden van stroom te voorzien.

“Vandaag worden er 10 containers rechtstreeks aangedreven door de vier meter hoge turbines van de centrale. Elke container bevat 250 tot 500 rigs”, beschrijft het rapport. Virunga bezit drie van deze 10 containers, terwijl Gouspillou de overige zeven bezit. Hun regeling stelt hem in staat om energie van Virunga te kopen, terwijl de bitcoin gedolven blijft.

Michael Saylor gaf commentaar op het project en zei dat Bitcoin “de ideale hightech-industrie is om in een land te plaatsen dat veel schone energie heeft, maar niet in staat is om een ​​product te exporteren of een dienst te leveren met die energie.”

De Merode beschreef hoe hij, ondanks recente marktdalingen, nog steeds het vertrouwen behoudt dat het project zal slagen: “We speculeren niet op de waarde ervan; we genereren het. Als u Bitcoin koopt en het daalt, verliest u geld. We maken Bitcoin van overtollige energie en verdienen daarmee geld aan iets dat anders geen waarde heeft. Dat is een groot verschil.”

Hij sprak ook over de bewaring van de bitcoin in antwoord op een vraag over wat er zou gebeuren als hij werd aangevallen, een altijd aanwezige bedreiging in de jungle. “Als ik crashte? De digitale portemonnee wordt beheerd door ons financiële team … Het is onwaarschijnlijk dat we langer dan een paar weken op Bitcoin zitten, omdat we het geld nodig hebben om het park te runnen. Dus als er iets met mij zou gebeuren of onze CFO het wachtwoord zou verliezen, zouden we het hem moeilijk maken, maar het zou ons niet veel kosten.”

Plaats een reactie