Bitcoin Lightning-bedrijf River haalt $ 35 miljoen op te midden van ‘nieuwe golf van institutionele acceptatie’


Het tij mag dan zijn gekeerd op Bitcoin Ordinals, maar er is een sterke onderstroom van investeringen in bedrijven die alleen Bitcoin hebben. River, een in de VS gevestigd Bitcoin (BTC) technologie- en financiële dienstverlener, is de nieuwste die opzien baart.

River kondigde ondanks de bearmarkt een Series B-financieringsronde van $ 35 miljoen aan. Kingsway Capital leidde de ronde, met opmerkelijke bijdragen van onder meer Paypal-medeoprichter Peter Thiel, Cygni, Goldcrest en Valor Equity Partners.

Volgens Alex Leishman, de CEO van River, wordt de nieuwe golf van Bitcoin-interesse “grotendeels gedreven door zakelijke en institutionele acceptatie”. Hij voegde toe:

“Het wordt niet gevoed door hypes. De bankfaillissementen en reddingsoperaties van dit jaar waren een wake-up call, die de scheuren van het traditionele financiële systeem blootlegde en ons eraan herinnerde waarom Bitcoin zo belangrijk is – het is een veilig pad naar een sterkere en transparantere wereldeconomie. .”

Het in San Francisco gevestigde bedrijf beheert een van de grootste Bitcoin-bliksemknooppunten, waardoor betalingen mogelijk zijn en de liquiditeit voor het Bitcoin Lightning-netwerk wordt beheerd.

Top Bitcoin Lightning-knooppunten op capaciteit. Bron: River.com

De River Lightning API stelt bedrijven in staat eenvoudig te integreren met het Lightning Network. De service heeft al de leiding genomen over een van de belangrijkste spelers in het Bitcoin-betalingslandschap; De Chivo-portemonnee van El Salvador gebruikt River voor bijna directe en bijna gratis Bitcoin-betalingen.

River was een early adopter van het Lightning Network, vergelijkbaar met wereldwijde crypto-uitwisselingen, waaronder Bitfinex en Kraken.

Een momentopname van de capaciteit van de River Lightning node en de aangesloten kanalen. Bron: Mempool.space

Bovendien kunnen ’s werelds grootste beurzen, Coinbase en Binance, binnenkort Lightning gebruiken, terwijl de wereld langzaam opwarmt voor het betalingsnetwerk met lage kosten en hoge verwerkingscapaciteit. Op de Advancing Bitcoin-conferentie in Londen vertelde River CEO Leishm aan Cointelegraph:

“Ik denk nog steeds dat we erg vroeg zijn. Ja, er gebeuren veel coole dingen. We bouwen protocollair aan deze werkelijk geweldige basis.”

Hij zei dat het belangrijk is om te zien dat meer mensen ook achteruit werken vanuit de echte menselijke problemen. Daar hebben we meer van nodig.” In het licht van de sterke stijging van de transactiekosten van de hoofdketen als gevolg van meme-muntmanie, kunnen steeds meer beurzen en cryptobedrijven zich tot het Lightning Network wenden als oplossing.

Verwant: De staat van het Bitcoin Lightning Network in 2023

River voegt zich bij een snelgroeiende lijst van Bitcoin-bedrijven die verhogingen doorvoeren tijdens de bearmarkt. Custody-serviceprovider Unchained Capital heeft onlangs $ 60 miljoen opgehaald, terwijl het onderwijsprogramma van El Salvador een stortvloed aan investeringen ontving van Bitcoin-advocaten over de hele wereld.

Plaats een reactie