Bitcoin is nationale veiligheid voor de VS – Bitcoin MagazineDit is een opinieredactioneel commentaar van Matt Smith, een operationeel officier van de Amerikaanse luchtmacht en een assistent-professor ruimtevaartstudies aan de Universiteit van Nebraska-Lincoln.

Terwijl de meest vijandige concurrenten van het land actief op zoek zijn naar manieren om de wereld van de dollar te ontdoen, terwijl ze tegelijkertijd publiekelijk aankondigen: “de economie van denkbeeldige rijkdom wordt onvermijdelijk vervangen door de economie van echte kostbaarheden en harde activa”, de race om bitcoin-accumulatie, de moeilijkste en moeilijkste meest schaarse bezit ter wereld, is niet ver weg in de niet zo verre toekomst.

Landen zullen Bitcoin niet verbieden. In plaats daarvan zullen ze er uiteindelijk agressief om strijden en degenen met grotere fracties van 21 miljoen zullen een groter strategisch en economisch primaat hebben dan hun geopolitieke concurrenten.

Dat gezegd hebbende, de National Security Strategy (NSS) is een periodiek document dat is ontworpen om de visie van de uitvoerende macht over te brengen en te dienen als de routekaart voor de VS die het Congres helpt de richtlijnen uit te voeren die zijn opgesteld door het hoogste kantoor in het land. De NSS van oktober 2022 schetst hoe het Witte Huis “dit beslissende decennium zal aangrijpen om de vitale belangen van Amerika te bevorderen, de Verenigde Staten te positioneren om geopolitieke concurrenten te slim af te zijn, gedeelde uitdagingen aan te gaan en onze wereld stevig op weg te helpen naar een betere en hoopvollere toekomst. ”

Deze krachtige woorden wekken niet alleen hoop en belofte op een betere toekomst voor het Amerikaanse volk, aangezien de VS ernaar streeft om de voorvechter van vrijheid en democratie op het wereldtoneel te blijven, maar ze erkennen ook dat als er misstappen zijn in de strategische belangen, die nog meer duisternis zouden kunnen brengen in een land dat wanhopig op zoek is naar licht of, erger nog, de natie zou kosten om de grip op haar wereldwijde invloed te verliezen. Het is absoluut noodzakelijk dat de VS echt alle beschikbare opties afwegen om de beste resultaten te behalen die Amerikaanse waarden promoten en de Amerikaanse manier van leven beschermen.

Digitale valuta kunnen niet langer worden genegeerd

Een deel van de meest recente NSS, onder de sectie “Handel en economie”, stelt: “[the U.S.] zal de verdiensten onderzoeken en op verantwoorde wijze de ontwikkeling van digitale activa leiden, waaronder een digitale dollar, met hoge normen en bescherming voor stabiliteit, privacy en veiligheid om een ​​sterk en inclusief Amerikaans financieel systeem ten goede te komen en zijn wereldwijde primaat te versterken.

Ondanks dat het de afgelopen tien jaar werd bestempeld als “magisch internetgeld” en “rattengif”, verzekerde de opkomst van Bitcoin zijn geloofwaardigheid en heeft het sindsdien geleidelijk zijn weg gevonden naar commissies en directiekamers die bestaan ​​uit leden die de hoogste invloedrijke posities bekleden. Het is niet meer weg te denken. Het bovengenoemde uittreksel van de NSS geeft belangrijk inzicht in de huidige visie van de uitvoerende macht op het groeiende belang van het ontwikkelen van digitale activa zoals Bitcoin.

Een van de drijfveren voor deze groeiende interesse in digitale activa is ongetwijfeld de Amerikaanse staatsschuld, aangezien de natie momenteel een tekort van $ 31 biljoen heeft en er geen tekenen zijn van vertraging. Senator Rand Paul erkende onlangs dat “het grootste nationale veiligheidsrisico onze schuld is” na de release van een enkelvoudig uitgavenpakket van $ 1,7 biljoen (of ongeveer 95 miljoen bitcoin, in de waarde van vandaag). De berg staatsschuld baart zeker zorgen.

Er zijn maar twee manieren waarop een tekort van die omvang ooit kan worden betaald: hetzij standaard door middel van een monetaire reset, hetzij inflatie. Vanwege de onoverkomelijke schuldenlast is er een groeiende behoefte aan innovatie om dit dilemma te helpen oplossen. De weg naar een digitale dollar is bijna onvermijdelijk, aangezien het tijdperk van 0% geld snel zijn vervaldatum nadert en de overgang naar een nieuw monetair systeem dwingt dat zal worden geboren – een monumentale verschuiving die de wereld niet heeft meegemaakt sinds de zoals de Nixon Shock in 1971. In 1971 veranderden de VS, in plaats van hun financiële verplichtingen niet na te komen, het economische beleid volledig, maakten een einde aan het Bretton Woods-tijdperk en verwijderden de binding van goud aan de Amerikaanse dollar.

Als de geschiedenis een toekomstige indicator is van wat er aan het einde van de volgende financiële cyclus zal gebeuren, zullen de VS waarschijnlijk een alternatief economisch beleid onderzoeken, zoals vermeld in de NSS, maar deze keer zullen ze een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) introduceren, of een digitale dollar, om te voorkomen dat zijn huidige schuld in gebreke blijft, wat ironisch genoeg een vorm van wanbetaling is.

De VS kunnen Bitcoin adopteren

Het is echter misschien niet nodig voor de VS om een ​​binnenlandse digitale dollar uit te vinden, aangezien Bitcoin voldoet aan de criteria die de NSS beschrijft. Bitcoin is de moeilijkste vorm van geld en biedt individuen de hoogste beschermingsnormen. Het is het meest stabiele digitale activum, aangezien het elke 10 minuten een nieuw blok vrijgeeft, en het is het meest omvattende monetaire protocol, omdat het niet alleen individuen met burgerservicenummers en twee vormen van door de overheid uitgegeven identiteitsbewijzen toegang geeft tot de voordelen, maar het open-sourceprotocol biedt bescherming en diensten aan iedereen, inclusief de 1,4 miljard mensen zonder bank over de hele wereld, terwijl het Lightning Network efficiënte transacties bevordert, misschien wel de belangrijkste dimensie van een geglobaliseerde economie.

Naarmate meer particulieren, bedrijven, banken en landen door de markt worden gedwongen om leningen in bitcoin uit te betalen in plaats van in notes, krijgen houders van de grootste bitcoin-stacks natuurlijk meer invloed. Het ingebouwde deflatoire karakter en de kenmerken van absolute schaarste zorgen ervoor dat 100% van het werk en de waarde die door mensen wordt gecreëerd, wordt genoten en nooit wordt verminderd door geldelijke vernedering. Ten slotte ontmoedigt het enorme verdedigingssysteem van Bitcoin slechte actoren omdat de kosten van een aanval te hoog zijn geworden en dwingt zo vreedzame en wederzijds voordelige overeenkomsten af.

In alle opzichten sluit het Bitcoin-protocol perfect aan bij de kernwaarden van de Verenigde Staten en hun nationale veiligheidsstrategie. In tegenstelling tot wat sommige hoge functionarissen beweren, vormt Bitcoin geen nationaal veiligheidsrisico. In plaats daarvan zou het negeren van het Bitcoin-netwerk het vermogen van de VS om zijn staatsschuld te betalen aanzienlijk belemmeren. [its] geopolitieke concurrenten” en verzwakken het economische machtsinstrument van het land, dat tot doel heeft de rijkdom van het land als hefboom te gebruiken om het gedrag van anderen te beïnvloeden. Het verder uitstellen van de acceptatie van Bitcoin is dus het nationale veiligheidsrisico.

Dit is een gastpost van Matt Smith. Geuite meningen zijn volledig van henzelf en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van BTC Inc of Bitcoin Magazine, de Universiteit van Nebraska-Lincoln, het Ministerie van Defensie of de Amerikaanse luchtmacht.

Plaats een reactie